Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Сделки с ЧСИ

25.02.2012 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте! Отскоро се интересувам от възможностите за закупуване на имот през ЧСИ с цел инвестиция (препродаване на имота). Понеже това е сфера с много подводни камъни, а аз сега прохождам в нея, бих желал да ви помоля да ме посъветвате по следните въпроси:

1. С какви специалисти трябва да се консултирам, за да мога да придобия цялостна представа за сделките с ЧСИ? Има ли някой, който бихте ми препоръчали?

2. Смятате ли, че има нужда да бъде използван посредник при такива сделки и защо?

3. Какви са стандартните ограничения за продажба на имот закупен през ЧСИ?

4. Възможно ли е имот закупен по този начин да е обременен с допълнителни задължения?

5. При всички сделки от този тип ли има устно наддаване при обявяване на резултатите от скритото такова?

6. Доколко при подобни сделки цената на имота се доближава до стандартната пазарна цена по време на търга?

7. Има ли нещо допълнително, което бихте ме посъветвали (нещо важно което пропускам)?

Благодаря на всички предварително за помощта!

									Дилян Георгиев

Дилян Георгиев

Отговори (2)    Коментара (1)

											Виолета Петкова

Виолета Петкова

28.02.2012

Най-добър отговор*: Здравейте, ето едни бързи и кратки отговори на всички ваши въпроси:
1./ Най-добре си запишете среща направо с някой ЧСИ или ПЧСИ, мисля,че никой няма да ви откаже.
2./ Посредник ви е необходим дотолкова, доколкото би могъл да ви консултира относно цените на имотите в този район, в който смятате да закупувате имот от ЧСИ.
3./Най-стандартното е, че трябва да се плати в брой, в едноседмичен срок от спечелването на търга
4./Не, дори да има някакви пропуснати, ЧСИ носи отговорност за това(вкл.Финансова)
5./Да, първоначалните предложения са тайни, след отварянето им търгът става с явно наддаване, със стъпка размера на задатъка.
6./В някой случаи и я надвишава
6./Има доста неща, но различни за различните случай.
Желая успех, Емилия и екипът на SPI LtdЗа повече информация: http://www.ocenki-bg.com | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Дилян Георгиев

Дилян Георгиев

28.02.2012

Коментар: Благодаря ви много за отговора, Емилия!

Имате ли нещо против ако ми изясните още един-два въпроса понеже не мога да намеря никъде информация за тях (надявам се не ставам досаден)?

В отговора си споменахте че няма начин имота да бъде обременен с допълнителни задължения освен тръжната цена - тогава с каква цел се публикува стойността на ипотеката на имота?

Във въпроса си малко по-нагоре имах предвид дали има рестрикции относно период за който закупен чрез ЧСИ имот не може да бъде препродаван, а не за периода на плащане на сумата. Има ли такъв стандартен период при нормални сделки и какво влияние имат така наречените "възбрани" имат върху този период (също така ако имате възможност и да ми напишете две-три думи за същността на възбраните ще е чудесно)

Благодаря ви предварително!За контакти

											Виолета Петкова

Виолета Петкова

03.03.2012

Отговор: Здравейте отново,ЧСИ е длъжен по закон да публикува размера на задължението(може да е ипотека, а може и да е друго).Неговата стойност е информативна.Касае предимно длъжника, но за вас може да е ориентир дали задължението може да бъде покрито изцяло с продажбата или не.Относно рестрикции за последваща продажба, то такива няма.Ако имате постановление за възлагане и сте въведен във владение на имота, можете да се разпореждате с него както намерите за добре.Успех!


За повече информация: http://www.spi.imoti.net | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на имот Здравейте ,смятам да купя имот в който има построен гараж ,но не е описан и прехвърлен при предишната продажба на имота .Нямам скица ,нито имам право /за... Последен отговор - 20.04.2018 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Покупка на имот Здравейте, интересува ме следният казус.Искам да купя къща,която през 1999 г.е прехвърлена на ЕООД.Търговецът не си е пререгистрирал фирмата и тя вече е... Последен отговор - 22.03.2018 от Албена Китова

2 Отговори

Регистрация на мотопед Здравейте, интересува ме правилата за регистрация на мотопед до 50 кубика същите ли са като тези за автомобил. По-конкретрно става въпрос след... Последен отговор - 19.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Прехвърляне на собственост Здравейте, въпросът ми е следният: Майка ми сключи предварителен договор за покупко-продажба на жилище, което бе закупено с цел да бъде моя... Последен отговор - 22.03.2018 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

pokupka na imot Задайте въпроса си тукПреди 1 година имаше обява във в-к позвънете за продажба на апартамент от частен продавач. Направихме среща с продавача, но аз не... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив