Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

С наследство от баща ми

16.07.2017 - Други - 2 Отговори     (0)

Здравейте!
Баща ми почина внезапно той не споделяше много с нас къде си влага парите и ние не сме се интересували сега започнахме да ги търсим в къщата му нямаше никакви документи, извлечения и т.н. направихме справка към БНБ , но те ни дадоха само информация 6 месеца назад ходихме по банките, но се опасяваме , че може да укрият от нас къде може да има пари какво бихте ни посъветвали да направим сигурни сме, че трябва да има някакви пари защото е продавал земи и орехи и освен банки дали има вероятност да са вложени в някакъв влог за старини или нещо такова? Благодаря предварително! С уважение Мария Иванова!

									Mariq

Mariq

Отговори (2)    Коментара (1)

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

16.07.2017

Отговор: Здравейте!
Отговарям Ви директно - В БНБ се води РЕГИСТЪР ЗА БАНКОВИТЕ ТАЙНИ И СЕЙФОВЕ.
Всички наследници на починал човек могат да поискат справка от регистъра за открити на името на техния наследодател банкови сметки или сейфове. Тази информация ще Ви спести значително време и усилия, за да установите в кои банки праводателят Ви е имал разкрити сметки.
Може разбира се и други органи да правят тези справки, като съд, прокуратура, ДАНС, НАП и прочие, но техните справки са конкретни и то във връзка със заведени вече дела.
Затова - директно в БНБ си подайте ЗАЯВЛЕНИЕ за достъп до банкови сметки, като заедно с него приложите задължително удостоверение за наследници.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											Mariq

Mariq

17.07.2017

Коментар: Здравейте!
Благодаря за отговора тази справка я направихме и БНБ ни даде информация само за последните 6 месеца затова задавам този въпрос може да има и друг начин да разберем дали има пари по сметки и има ли вариант да не са в банка, а в друга институция?За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

17.07.2017

Отговор: Здравейте!
БНБ дава отговор за всички банкови сметки на дадено физическо лице. Ако, приживе, баща Ви е ползвал трезор на някоя банка, то това вече се проверява лично към всяка една.
Но, тъй като ще Ви откажат, то най-доброто решение е да се обърнете с молба към съд, който да Ви издаде съдебно удостоверение и тогава вече въз основа на него ще Ви се даде достъп навсякъде.
Хубаво е молбата да бъде изготвена от адвокат и в нея да бъдат посочени подробно всички места, където искате да проверите.
НАП не задържа пари на физически лица, нито пък ДАНС ще осъществи проверка, след като няма налице данни за извършено престъпление. Така, че други институции не е нито правилно, нито редно да търсите с цел да Ви съдействат.
Единствено и само генерално този въпрос решава съдът.
С уважение,
адв.ЧанковаЗа контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Наследствен апартамент Здравейте! Майка ми почина през м.април, а баща ми преди 10г.Със сестра ми наследяваме по 1/2 от апартамента, което е единствено жилище.Искаме да го... Последен отговор - 16.05.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Правен термин Въпроса ми със сигурност е глупав, но повярвайте ми търсих информация не и ненамирам. Кой се има в предвид под "член на орган на управление или контрол"... Последен отговор - 27.05.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Счупена долна челюст На официален футболен мач ми счупиха долната члюст в игрова ситуация. Мога ли да осъдя лицето, което ми причини телесната повреда? Стана по време на мач,... Последен отговор - 6.06.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Газифициране Здравейте. Живея в 4-етажна многофамилна жилищна сграда, като 3 етажа са мои, а 1 етаж е на един мой роднина. Преди години той се газифицира, но не ми е... Последен отговор - 11.07.2021 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Терен пред блока Здравейте, блока ни е построен през 1962г. с отстъпено право на строеж върху държавна земя заедно с теренa пред блока. Можем ли по някакъв начин да закупим... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив