Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

С наследство от баща ми

16.07.2017 - Други - 2 Отговори     (0)

Здравейте!
Баща ми почина внезапно той не споделяше много с нас къде си влага парите и ние не сме се интересували сега започнахме да ги търсим в къщата му нямаше никакви документи, извлечения и т.н. направихме справка към БНБ , но те ни дадоха само информация 6 месеца назад ходихме по банките, но се опасяваме , че може да укрият от нас къде може да има пари какво бихте ни посъветвали да направим сигурни сме, че трябва да има някакви пари защото е продавал земи и орехи и освен банки дали има вероятност да са вложени в някакъв влог за старини или нещо такова? Благодаря предварително! С уважение Мария Иванова!

									Mariq

Mariq

Отговори (2)    Коментара (1)

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

16.07.2017

Отговор: Здравейте!
Отговарям Ви директно - В БНБ се води РЕГИСТЪР ЗА БАНКОВИТЕ ТАЙНИ И СЕЙФОВЕ.
Всички наследници на починал човек могат да поискат справка от регистъра за открити на името на техния наследодател банкови сметки или сейфове. Тази информация ще Ви спести значително време и усилия, за да установите в кои банки праводателят Ви е имал разкрити сметки.
Може разбира се и други органи да правят тези справки, като съд, прокуратура, ДАНС, НАП и прочие, но техните справки са конкретни и то във връзка със заведени вече дела.
Затова - директно в БНБ си подайте ЗАЯВЛЕНИЕ за достъп до банкови сметки, като заедно с него приложите задължително удостоверение за наследници.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											Mariq

Mariq

17.07.2017

Коментар: Здравейте!
Благодаря за отговора тази справка я направихме и БНБ ни даде информация само за последните 6 месеца затова задавам този въпрос може да има и друг начин да разберем дали има пари по сметки и има ли вариант да не са в банка, а в друга институция?За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

17.07.2017

Отговор: Здравейте!
БНБ дава отговор за всички банкови сметки на дадено физическо лице. Ако, приживе, баща Ви е ползвал трезор на някоя банка, то това вече се проверява лично към всяка една.
Но, тъй като ще Ви откажат, то най-доброто решение е да се обърнете с молба към съд, който да Ви издаде съдебно удостоверение и тогава вече въз основа на него ще Ви се даде достъп навсякъде.
Хубаво е молбата да бъде изготвена от адвокат и в нея да бъдат посочени подробно всички места, където искате да проверите.
НАП не задържа пари на физически лица, нито пък ДАНС ще осъществи проверка, след като няма налице данни за извършено престъпление. Така, че други институции не е нито правилно, нито редно да търсите с цел да Ви съдействат.
Единствено и само генерално този въпрос решава съдът.
С уважение,
адв.ЧанковаЗа контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Свидетелство за съдимост Здравейте,имам две условни присъди,като за първата съм реабилитиран веднъж.На втората изпитателния срок мина,но не мога да изкарам свидетелство че не... Последен отговор - 6.11.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Разделена на апартамент Здравейте, имаме голям наследствен апартамент, който има възможност да се раздели на 2 отделни. Общината отказа разделяне, поради липса на паркоместа.... Последен отговор - 15.11.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Професионален домоуправител Имаме Професионален домоуправител,който не си върши работата,има някакви отчети за :направени ремонти:,а пък сме били на минус 1800лв.И сега не плаща... Последен отговор - 21.01.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

удостоверение за търпимост Здравейте, закупихме дворно място със строеж, който не е завършен, построен е само приземен етаж,няма покрив, на плоча е. Нямаме никакви документи,... Последен отговор - 20.03.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

удостоверение за търпимост при незавършен строеж Здравейте, закупихме дворно място със строеж, който не е завършен, построен е само приземен етаж,няма покрив, на плоча е. Нямаме никакви документи,... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив