Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Ремонт на асансьора

22.05.2017 - Съседи - 1 Отговори     (0)

Длъжни ли са живущите на първия и втори етаж да плащат за ремонт на аснасьора? Все пак асансьора е част от етажната собственост.

									Tanova

Tanova

Отговори (1)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

22.05.2017

Отговор: Здравейте, г-жо Танова!

Да, принципно, собствениците на жилища на ВСИЧКИ етажи в една етажна собственост, участват в разноските, необходими за нейните общи части, каквато безспорно се явява и асансьорът.
Това е продиктувано от факта, че ако асансьорът не работи, ще спадне цената и на апартаментите на първите два етажа (тъй като ще е видно неразбирателство между членовете на етажната собственост).
Друг е въпросът, обаче, когато на общо събрание на ЕС е взето решение, собствениците на имоти на първите два етажа, съответно техните наематели, да не заплащат такса за асансьора. Това обикновено се отнася само за месечните такси за поддръжка на асансьора и електрическия ток за него, които се разпределят между останалите членове на ЕС, защото само те ползват.
Обикновено нещата стоят така.
Но има и една друга възможност - на Общо събрание да е взело някакво по-различно решение - например, всичко, засягащо асансьора да се плаща само от ползващите го.
Проверете какви точно решения са взимани, приет ли е правилник на ЕС и ако нищо не е уредено, жителите на първите два етажа също следва да плащат за ремонта на асансьора.
Само внимателно проследете, ако има гласувано освобождаване, от какво точно са освободени - само от разноските по ползването на аснасьора или от всички разноски.

Успех и здрави нерви Ви желая!

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София,
0884945256
0898206091
advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Съседи

Виж всички въпроси

камера живея в многофамилна къща на 2 етажа, аз съм собственник на 2ри етаж,ползвателят на 1вият етаж е монтирал камера за наблюдение на първият етаж без мое... Последен отговор - 25.08.2022 от НИНА КЮРКЧИЕВА

3 Отговори

съседи Здравейте! Живеем в двфамилна къще на първия етаж с общ вход със съседите на втория от 1987г.Всеки собственик позва 1/2 идеална част от двора.Кой... Последен отговор - 17.07.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

кражба на ток от съсед Здравейте! Преди няколко дни установихме неправомерно присъединяване от съседа ми към нашата ел.мрежа. Дойде полиция, екип от енергото и безпорно се... Последен отговор - 28.08.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Отстояние от съседна сграда Здравейте, купихме си къща в квартал с ниско застрояване до 10м.Напоследък започнаха да се появяват доста кооперации обаче. Съседния имот го купиха и с... Последен отговор - 21.04.2022 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

барака на разстояние от съсед Здравейте имаме барака която е на разстояние по-малко от 3м. от оградата на съседите. Когато я строихме съседния парцел беше неподдържан и празен. Сега,... Последен отговор - 9.09.2022 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив