Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Ремонт на асансьора

22.05.2017 - Съседи - 1 Отговори     (0)

Длъжни ли са живущите на първия и втори етаж да плащат за ремонт на аснасьора? Все пак асансьора е част от етажната собственост.

									Tanova

Tanova

Отговори (1)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

22.05.2017

Отговор: Здравейте, г-жо Танова!

Да, принципно, собствениците на жилища на ВСИЧКИ етажи в една етажна собственост, участват в разноските, необходими за нейните общи части, каквато безспорно се явява и асансьорът.
Това е продиктувано от факта, че ако асансьорът не работи, ще спадне цената и на апартаментите на първите два етажа (тъй като ще е видно неразбирателство между членовете на етажната собственост).
Друг е въпросът, обаче, когато на общо събрание на ЕС е взето решение, собствениците на имоти на първите два етажа, съответно техните наематели, да не заплащат такса за асансьора. Това обикновено се отнася само за месечните такси за поддръжка на асансьора и електрическия ток за него, които се разпределят между останалите членове на ЕС, защото само те ползват.
Обикновено нещата стоят така.
Но има и една друга възможност - на Общо събрание да е взело някакво по-различно решение - например, всичко, засягащо асансьора да се плаща само от ползващите го.
Проверете какви точно решения са взимани, приет ли е правилник на ЕС и ако нищо не е уредено, жителите на първите два етажа също следва да плащат за ремонта на асансьора.
Само внимателно проследете, ако има гласувано освобождаване, от какво точно са освободени - само от разноските по ползването на аснасьора или от всички разноски.

Успех и здрави нерви Ви желая!

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София,
0884945256
0898206091
advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Съседи

Виж всички въпроси

Законна ограда от към незаконната пристройка на съседа Здравейте! Преди две години се нанесохме в новопридобитата си къща. Съседът започна да ни погажда мръсни номера и виждаме решение на проблема като... Последен отговор - 11.10.2018 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Теч от открита тераса на съседа Съседа над нас има открита тераса която е по цялата дължина на нашия апартамент и видимо е за ремонт ( навдигнати и счупени плочки) и през които при... Последен отговор - 11.11.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Неплътна ограда между мен и съсед - височина, отстояние. Новодомци сме в къща и от самото начало не искам да имам нищо общо с едните ми съседи. Изчетох закона за оградите, но там се казва само за плътни ограда.... Последен отговор - 11.11.2018 от Мартин

2 Отговори

Съседите от другия вход искат да ремонтират покрива през нашия вход От няколко дни майсторите на съседите от вход А разбиват катинара на капандурата, качват строителни материали и ремонтират покрива над техния вход А... Последен отговор - 12.10.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Съседи Здравейте! Съседите са натрупали невероятни боклуци по стената на къщата ни и не искат да ги махнат. Ние искаме да направим лек ремонт /замазване на... Последен отговор - 30.10.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив