Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

публична продан

05.05.2017 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте,
На 15.12.2016г. участвах в търг, чрез ДСИ, за имот, който спечелих. Имота струва близо 38000 лв, а заплатих и такса за придобиване към общината - около 1000 лв. Всички вн. бележки занесох при ДСИ и ми беше казано да чакам, понеже предстояха празници - да проверя след 5 януари. Но януари ме очакваше изненада - с много увъртания ми беше обяснено, че делото е поискано от съдия, във връзка със заведено дело за делба от някакви наследници и няма да има движение, докато не се реши спора. ДСИ поиска да подам молба за връщане на сумата, но аз знам че така ще изгубя задатъка. Делото, което спря ИД, се проточва вече 5 месеца - непрекъснато се отлага и сега пак е насрочено за 21.06.2017г. Аз вече не виждам края му, а пък и това е първа инстанция все пак...
Та въпроса ми е - как да ми се върнат всички пари, които съм дала, освен това платих имота с кредит - би било редно да ме обезщетят и за забавата, която не е по моя вина? Какви са правилните стъпки?
Благодаря прeдварително.

									Георгиева

Георгиева Друго
Монтана

Отговори (2)    Коментара (4)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

05.05.2017

Отговор: Щом има вариант да Ви върнат парите, това е най-доброто. Няма логика да Ви върнат 90%, а да загубите задатъка. Делото за делба може да се проточи доста. Обърнете се към адвокат, който да провери кога е вписана исковата молба за делба и т.н. Има доста важни детайли. При дела за делба, решението обвързва и новите собственици. Да не се окаже, че ще чакате решение, което изобщо няма да Ви е от полза. Щом ДСИ ще чака решение, значи постановлението Ви за възлагане не е вписано. Ако имотът отиде на друга продан по делбата или бъде възложено на някой от съделителите, нямате полезен ход.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Георгиева

Георгиева

05.05.2017

Коментар: Какво значи "Щом има вариант да Ви върнат парите, това е най-доброто. Няма логика да Ви върнат 90%, а да загубите задатъка." - май в законите пише друго? Ясно попитах какво да правя - дори попитах в сайт на адвокати, а не в читалнята на библиотеката. Попитах и за други неща - явно адвокатите винаги казват само нещичко ... и след това всичко се обърква ... ми така е - казват те, ще действаме... и така до безкрай.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

05.05.2017

Отговор: Госпожо Георгиева, винаги се чувстваме удовлетворени, когато питащ оцени услията ни да инвестираме знанията и времето си, за да го насочим.
Предполагам, имате предвид ,разпоедбата, която гласи, че ако спечелил търга наддавач не внесе остатъка от продажната цена в 7 дневен срок, губи задатъка.
Доколкото разбирам обаче, Вие сте внесли цялата сума, а не само задатък. Има постановление за възлагане, платен местен данък. Ако при тази хипотеза, ДСИ Ви предлага да Ви върне парите, можете спокойно да го почерпите.
Остава въпросът, вписано ли е постановление за възлагане и кога, и кога е вписана исковата молба за делба. Това са едни такива, дребни нещица, които адвокатите казваме, а Вие не отразявате и които обръщат нещата на 180 градуса.
Считам, че за Вас отгваряне във форуми не е препоръчително, тъй като четете по диагонал.
Препоръчвам Ви, по-сериозно отношение към казуса и ангажиране на адвокат, който да действа бързо.
Приятни празници!За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Георгиева

Георгиева

05.05.2017

Коментар: Не аз чета по диагонал - никъде не упоменах, че има постановление за възлагане - там е проблема явно. Нито имам официално известие, че няма да ми се издаде такова, нито пише някъде да подам молба, защото... Всичко е устно и неофициално, което значи, че аз ще се откажа доброволно.


За контакти

											Георгиева

Георгиева

05.05.2017

Коментар: Оказа се, че исковата молба е вписана няколко месеца преди търга, но тежести върху имота и възбрани не бяха упоменати . А се обръщам тук за помощ, защото всички адвокати с които говорих ми казват да изчакам края на делото иначе няма шанс да си взема парите обратно.
Весели празнициЗа контакти

											Георгиева

Георгиева

05.05.2017

Коментар: Благодаря Ви за времето, което ми отделихте!


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Крайна цена на имот от съдя изпълнител Здравейте, интересува ме при покупка на имот от съдя изпълнител цената на която се провежда търга /публичната продан/ крайна ли е? В обявата на съдя... Последен отговор - 5.10.2020 от Веселинов

5 Отговори

Купуване на имот в София Здравейте, предстои ми да купя парцел с 3 къщи функциониащи, залепени една до друга в един двор. В нотариалния акт, който има продавача пише, че в... Последен отговор - 20.02.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Покупка на имот от съдя изпълнител Когато се закупува къща от съдя изпълнител и примерно се продава 1/2 от постройка, кояно не може да бъде разделена или няма два входа как се влиза във... Последен отговор - 5.10.2020 от адв. Симеонова

3 Отговори

Законност на постройка Закупих имот за който получих само нотариален акт без други документи за постройката, която е в него. В документа е описан имота и сградата е описана... Последен отговор - 19.10.2020 от Кристина Найденова

2 Отговори

имот Имам интерес да закупя общинско жилище на мой близък в София жк.Люлин след като го закупя от общината на негово име той трябва да ми го прехвърли на мен... Последен отговор - 8.12.2020 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив