Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

продажбата на гараж чрез посредническа фирма

07.02.2017 - Продажба на имот - 1 Отговори     (0)

Благодаря за отговор! Разбира се всеки труд трябва да е платен. Обаче проблемът е, че гараж се води на фирма. Собствениците на фирма са в чужбина, а аз имам пълномощно, заверено от натариус, където изрично е написано, че "имам право да получа продажната цена в брой или по открита на името на дружеството банкова сметка". Адвокатката на посредн. ф-ма казва , че парите в брой нямам право да получа - законът не позволява. А аз пък нямам право да открия банковата сметка на фирма. Как да подпиша предварителен договор, като няма как да получа пари? А ако не подпиша, ми казаха , че дължа неустойка от 1000 евро. Но освен , че са намерили клиента, никакви юридически услуги още не са извършени. Просто не знам , какво да правя?

									Тамара

Тамара

Отговори (1)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

07.02.2017

Отговор: Здравейте, Тамара!
Този, който е изготвил пълномощното, не е бил много компетентен по нашето законодателство.
Действително, никой няма право да приема плащания в брой за суми, по-големи от 10 000 лева, както и когато тази сума е част от по-голяма сделка, какъвто вероятно е Вашият случай.
Така че, действително нямате право да получите сумата в брой (предполагам, че цената на гаража е повече от 10 000 лева).
Напълно сте права, че ако не сте управител, нямате право да откриете банкова сметка на името на дружеството.
Обаче има нещо друго - самото дружество, ако е българско, следва да има открита банкова сметка, според нашето законодателство.
Опитайте да насочите плащането там.

Иначе - не може да Ви се иска неустойка (още по малко в такъв ОГРОМЕН размер), за това че Ви е невъзможно да подпишете предварителен договор.
А имате ли договор с агенцията? - какво пише в него?
Истината е, че част от тяхната работа е да проверят Вашите документи и да предвидят подобни случаи. Ако това беше сторено навреме, можеше да се предотврати сегашната ситуация.
Ако искате, свържете се с мен, аз ще обясня на агенцията, че са Ви вкарали в невъзможна ситуация, за което не само, че не заслужават възнаграждение, ами Ви дължат обезщетение!

С поздрав: адв. Симеонова
София, бул. "Васил Левски" 72
0898 20 60 91
0884 94 52 56За повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Продажба на имот параграфска земя в Стара Загора-Продължение с документите и тогава ще видим как да оправяме нещата,да взимаме документ от общината ,че е съборена или нещо друго.Да обобщим ,бараката съществува в... Последен отговор - 24.05.2021 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Сделка с малолетен Здравейте,имам следния казус.Малолетно дете на 16 години,единствен наследник на починал баща,който няма брак с майка му.Предмет на сделката малко... Последен отговор - 20.03.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Делба на малък парцел 700кв2 Здравейте. Обмислям да закупя парцел който е около 650кв2 / 700кв2 който се намира в Бистрица (Област София). Искам да разделя парцела на две равни части с... Последен отговор - 18.06.2021 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Параграфска земя сделка в Стара Загора Сделка-покупко продажба на параграфско лозе с временна постройка. 1.Сключен предварителен договр.Отивам заедно с единия съсобственик да правим... Последен отговор - от

0 Отговори

Параграфска земя сделка Сделка-покупко продажба на параграфско лозе с временна постройка. 1.Сключен предварителен договр.Отивам заедно с единия съсобственик да правим... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив