Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

продажба на земя с пълномощно

22.11.2014 - Продажба на имот - 5 Отговори     (0)

Извинете, по колко броя декларации по чл.264 и чл.25 трябва да имам в оригинал от човек, който ме упълномощава да го представлявам на сделка като продавач?

									венета горанова

венета горанова

Отговори (5)    Коментара (4)

											Таня Китик

Таня Китик

22.11.2014

Отговор: По един брой в оригинал, заедно с нотариално заверено пълномощно (заверка с два печата).


За контакти

											Mариана Тороманова

Mариана Тороманова

23.11.2014

Отговор: Два броя по чл.264 ДОПК и един брой по чл.25 ЗННД



За контакти

											венета горанова

венета горанова

25.11.2014

Коментар: Благодаря за отговорите. малко ме притеснява разминаването в отговорите - 1 или 2 броя трябват от чл.264. Може би трябва да питам конкретния нотариус?
Иванова



За контакти

											Mариана Тороманова

Mариана Тороманова

25.11.2014

Отговор: Да, говорете с нотариуса, пред когото ще изповядвате сделката. По чл.264 са необходими 2 оригинала, тъй като единият остава при нотариуса, а другият се прилага в Агенция по вписванията, за разлика от декл. по чл.25, която е само за нотариуса. В някои случай нотариусът приема да завери за своето досие оригинала на декл. по чл.264, когато е в един екземпляр.


За контакти

											венета горанова

венета горанова

26.11.2014

Коментар: Много благодаря гжо Тороманова, питах нотариуската - иска 2 оригинала по 264.
Лек ден
Горанова



За контакти

											венета горанова

венета горанова

26.11.2014

Коментар: Г-жо Китик, благодаря много , че ми обърнахте внимание на печатите в пълномощното.
Че трябва да са два.
С уважение
Горанова



За контакти

											Таня Китик

Таня Китик

26.11.2014

Отговор: Радвам се, че с колегите сме Ви били полезни. Наистина, до пролетта на тази година винаги Нотариусите изискваха по 2 бр. декларации по чл.264, но след това масово започнаха да работят с по 1 екземпляр. Няма изменение в образеца на декларацията, посочено е, че се съставя в 2 оригинални екземпляра. Напоследък обаче рядко някой нотариус ми е изисквал 2 оригинала. Нямам обяснение за разминаването в практиката.
Успех със сделката!



За контакти

											венета горанова

венета горанова

11.05.2015

Коментар: Здравейте. Пак аз за декларациите.
Искат ми два броя по чл.264 ДОПК, а ще правя 2 сделки.
Т.е трябват ми 4 броя декларации по чл.264 ДОПК за двете сделки.
Не би ли могло да направя 1 брой оригинал, от него още на първата сделка нотариусът да направи 3 преписа, да вземе двата за първата сделка, сверявайки с оригинала, който ще види.
След което аз да имам 1 оригинал и 1 препис за втората сделка?

Поздрав
Венета



За контакти

											Ренета Стоянова

Ренета Стоянова

12.05.2015

Отговор: "Не би ли могло да направя 1 брой оригинал, от него още на първата сделка нотариусът да направи 3 преписа..."

Точно така е постъпил един измамник с майка ми, 82-годишна. Само с 3 подписани от нея документа били изповядани 2 сделки и продадени всичките й имоти в плевенско. Всички се чудехме как е възможно, докато не получихме копия от нот. дела. Тогава нещата се изясниха. Изводът е, че малкият брой подписани документи е подвеждащ.

Другият номер е пълномощно с празни редове. Заверката се прави от селски кмет - неприсъствено. Дописват се още имоти. Информацията се черпи направо от извора - в нашия случай от динамичния регистър на ОСЗ-Д. Митрополия.



За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

хоризонтална съсобственост По време на съдебна делба на наследствен имот между две сестри ни беше отредена хоризонтална съсобственост. Сестра ми иска да дадем право на строеж на... Последен отговор - 27.09.2023 от Адвокат Николина Митова

7 Отговори

Покупко-продажба на имот след парцелиране Здравейте, подадени са необходимите документи за парцелиране на имот на по-малки парцели, като проектът е одобрен и предстои нанасяне на новите... Последен отговор - 21.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Продажба на апартамент Искам да продам тристаен апартамент, намиращ се в саниран блок в кв. Изток, гр. Перник, 84 кв.м., ТЕЦ, слънчев, на комуникативно място, с 3 просторни,... Последен отговор - 24.06.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Капандурите и ремонт на покрива Има шест капандури на покрива на блока. Съседите искат да останат само две след ремонта на покрива. Законна ли е такава промяна. Решението им е взето... Последен отговор - 23.10.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Съсобственик Здравейте,знаете моя казус съсобствен парцел с две сгради,всяка индивидална собственост.Официално вече се знае,че парцела е неделим и не мога да се... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив