Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

продажба на имот

03.06.2020 - Продажба на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте!Искам да продам апартамент,наследен чрез завещание,изповядано пред нотариус,разбира се.Та въпросът ми е-мога ли само чрез този документ да извърша продажбата,тъй като преди време не ми достигнаха парите да си извадя нотариалният акт?Това ще бъде ли проблем за извършване на покупко-продажба?Благодаря предварително!

									Вася Йорданова

Вася Йорданова

Отговори (2)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

04.06.2020

Отговор: Здравейте, г-жо Йорданова!
Доколкото разбирам от въпроса Ви, Вие сте наследили имот и сте обявили завещанието. Самото то е документ за собственост, няма нужда да си вадите друг нотариален акт.
За продажбата Ви съветвам да си извадите и копие от нотариалния акт или друг документ за собственост на името на завещателя. Това може да се случи в съответния Имотен регистър към Агенцията по вписванията, където ще се легитимирате като наследник с вписаното завещание и така ще може да Ви бъде издаден дори заверен препис от акта за собственост, стига той да е вписан.
Ако не е (това обикновено са договори с общината или с някои ведомства), трябва да потърсите екземпляр от самата община или ведомството.

Бъдете спокойна, нещата ще се случат!

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
тел. 0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

14.06.2020

Отговор: Здравейте госпожо Йорданова!
От питането Ви става ясно, че сте станали собственик на недвижим имот - апартамент чрез нотариално завещание.
Завещанието е вид разпоредителна сделка, в която едно физическо лице се разпорежда с имуществото си в полза на друго физическо лице.
Най-важното, което трябва да се знае при такъв вид разпореждане е, че завещание СЕ ОСПОРВА, ако завещателят е нарушил запазената част на други правоимащи, защото всеки завещател може да се разпорежда само с разполагаемата част.
Срокът, в който всеки правоимащ лишен от запазената си част може да оспорва завещанието е 5- годишен и започва да тече от момента, в който лицето, в чиято полза е разпореждането упражни своето право по завещанието.
Това означава, че не липсата на нотариален акт би Ви спряла при една разпоредителна сделка, а ако са налице условията за оспорване на запазена част.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

разрешаване на наследство земя и продажба След смъртта на баща ми през 2004, той оставя земеделска земя на двамащ наследници - Петра Д. Иванова, пишеща настоящето, и Харалампи Д. Иванов, брат. Преди... Последен отговор - 28.09.2020 от Кристина Найденова

4 Отговори

Удостоверение за данъчна оценка Здравейте! Собственик съм на апартамент в сграда, за която все още не е издадено разрешение за ползване. Преди време (2016 г.) се появи лице, което желаеше... Последен отговор - 23.10.2020 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

пълномощно за продажба на имот Искам да попитам,когато продавам имот с пълномощни,освен тях нужни ли са някакви други документи и какви документи са нужни на мен като пълномощник,за... Последен отговор - 31.08.2020 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

Запор на един от съсобствениците, възбрана върху част от съсобствен имот Здравейте! Може ли някой да ми разясни в кои случаи може да бъде наложена възбрана върху имот и какво произтича от нея, като имаме следните... Последен отговор - 22.07.2020 от Александра Стоянова

2 Отговори

продажба на имот Искам да попитам,когато продавам имот с пълномощни,освен тях нужни ли са някакви други документи и какви документи са нужни на мен като пълномощник,за... Последен отговор - 22.07.2020 от адв. Симеонова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив