Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Продажба на имот

18.08.2011 - Продажба на имот - 5 Отговори     (0)

Притежавам 4/6 идеални части дт 152 кв.м по нотариален акт, заедно с намиращата се жилищна сграда. Съсобствениците живеят в малка сграда. Мястото е в центъра на Пловдив, в близост до Новотела. Те не желаят да строят, нито искат да купят моите части. Наоколо навсякъде се строи. Моля да ми дадете съвет, мога ли да продам моите части на други? Мога ли да ги ипотекирам? Предварително Ви благодаря!

									dimcho

dimcho

Отговори (5)   

											Калоян Балинов

Калоян Балинов

18.08.2011

Отговор: Здравей Димчо,

можеш и да ги продадеш своите части както и да ги ипотекираш. Избора е твой. При продажба се предлагат на останалите съсобственици и ако не желаят да го закупят можеш свободно да ги предлагаш на инвеститори.За повече информация: http://balinovinvest.com/ | За контакти

											petar raichev

petar raichev

18.08.2011

Отговор: Колегата е прав,

може и да продадеш твоята част както и да я импотекираш.Но за съжаление по всяка вероятност няма да успееш да и вземеш хубави пари.

Има такива фирми, които изкупуват подобни имоти и дялове от тях и после по техен си начин се оправят с останалите собственици обикновено доста неприатен за останалите собственици.

Може да споделиш на собствениците, че имаш оферта от такава фирма да ти изкупят твоя дял на хубава цена, а после те щели лесно да се оправят с тях.

Също така може да провериш как стоят нещата с доброволна делба на парцела и къщата построена в него.Като също може да им споделиш, че има такъв вариант в който парцела ще се раздели (101 м2 за теб и 51 м2 за тях) и ти ще събориш твоята част от къщата и ще си строиш каквоти си искаш или ще продадеш парцела.А техния парцел ще е маломерен и тяхната част от къща ще започне да се руши и накрая ще се събори така те ще загубят най-много.

Обясни им че те са в по лошата позиция и че от евентуален строеж на сграда те ще получат част от новопостроения имот като обезщетение който могат да дават под наем или да продадът така всички ще спечелите !

Навярно останалите собственици са възрастни хора за които къщата има сантиментална стойност и не могат да проумеят реално ситуацията.Мой приател наскоро имаше подобен казус и още не може да се оправи с другия собственик.За съжаление има хора с които не може да се излезе на глава ни тъй ни иначе...


Със здраве :-)За контакти

											Младен Садинов

Младен Садинов

18.08.2011

Отговор: Ехоооо........, колеги,
Малко по-свободни станаха свободните съчинения! Хората си имат проблем - да не се "гъбаркаме" с тях!
Да, може да се ипотекира! Само че не идеална част, а целия имот. За което, естествено, е необходимо и съгласието на съсобствениците. Да, може да се раздели имот. По принцип! Но не и в конкретния случай! Останалата част /51м2/, както предлага г-н Райчев, не може да се обособи като самостоятелен парцел, защото е извън всякакви изисквания по ЗУТ! Да, може да се продаде. Естествено, като първо се предложи на съсобствениците да изкупят дела и след това се продаде на трето лице. Само че, колко хора биха се навили да купят ид.ч. и да влязат в съсобственост с хора, които " ни се водят, ни се карат"?
По същество:
Г-н Димов,
Вариантът Ви е да поискате от съда да бъде ликвидирана съсобствеността. Тъй като имота е неподеляем, ще се извади на публична продан и парите от продажбата ще бъдат разделени между съсобствениците според квотите им. Предимства на този вариант: 1.Ликвидирате съсобственост. 2.Можете да изкупите целия имот и след това да го правите, каквото си искате. Недостатъци:При публичната продан, обикновенно, цената е по-ниска от продажбата на свободния пазар.
Успех!За повече информация: http://www.apbg.eu | За контакти

											petar raichev

petar raichev

18.08.2011

Отговор: Здравейте отново,

Г-н Младен Садинов, аз предложих да провери как стоят нещата с доброволната делба на имота, не съм казал че може да стане, а да проверят как стоят нещата.Останалото бяха предположения ако може да се раздели доброволно.

А че цената ще е по ниска от пазарната при ликвидиране на собственост може и да бъде плюс, защото той може да изкупи целия имот като играе в търга (чрез негова фирма или роднина ако не може да го направи от свое лице) и след това да си го ползва или продаде на пазарна цена ако успее да го купи от търга на под пазарна цена.А ако цената се качи до пазарната ще остави имота да се продаде.

Това с ликвидирането на имота е интересно ще го споделя на моя приател, който имаше подобен казус !

Със здраве !За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

19.08.2011

Отговор: Опитайте се да се споразумеете с другите съсобственици-да продадете парцела заедно или да отстъпите право на строеж. Ако не успеете-обърнете се към съда за делба.


За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Прекратяване Пожизнено право на ползване Здравейте, важи ли погасяването на ползването, ако не е упражнено след 5 години, ако става въпрос за пожизнено такова? Ако да по съдебен път ли се изисква... Последен отговор - 17.04.2018 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Агенция ОАНИТ АВОР копира моя лична обява за продажба на мой собствен имот и я... Ако това общество на брокери и агенции не работи за усъвършенствуването на имотния пазар, доверието към тях ще се срине още повече. В много държави има... Последен отговор - 17.04.2018 от Кристина Найденова

2 Отговори

Продажба наследствен имот Предстой ни продажба на наследствен имот с наследници аз и майка ми.На мое име имам необслужвани кредити,без залози,гаранти и тн.Възможно ли е да... Последен отговор - 13.04.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Продажба наследствен имот Ще продаваме наследствен имот с наследници аз и моята майка.На мое име имам необслужвани и забавени кредити(внасям постоянно по малко на колектирски... Последен отговор - 13.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Продажба на 5/6 от наследствен апартамент Здравейте!Надявам се да ми бъдете полезен с професионалните си съвети!Притежавам 5/6от наследствен апартамент.Получих добра оферта за продажбата... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив