Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Покупка на апартамент

16.03.2018 - Покупка на имот - 1 Отговори     (0)

Здравейте. Искам да закупя апартамент,за който ще ползвам ипотечен/жилищен кредит. В брак съм, но искам имотът да е лично мой, т.е съпругът ми да няма дял в него. Родителите ми са съгласни да го закупят и впоследствие веднага да ми го дарят.Въпросът ми е родителите ми могат ли да закупят имота с ипотечен кредит на мое име и после да ми го дарят с ипотеката, за да съм аз единствен собственик? Т.е. аз да взема кредита от банката, но те да придобият имота с покупко-продажба и веднага да ми го дарят?

									Василена Милкова

Василена Милкова

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

16.03.2018

Отговор: Здравейте!
Щом едно жилище се закупува по време на брак то става съпружеска имуществена общност. Може да бъде закупено както с пари в брой, преведни по банков път една част и друга на ръка, така и с ипотечен кредит.
След като искате имотът да остане изцяло Ваш, правилно е решението родителите Ви да го закупят и след това дарят на Вас.
Тази хипотеза може да се случи, когато родителите Ви разполагат с наличните пари, или, когато единият или и двамата работят и да бъде учредена ипотека на имота, която обаче ще се изплаща от единият или двамата родители.
Може да се говори и за ипотека от 3-то лице, каквото Вие искате да бъдете, но не Ви съветвам да го правите, защото Вие сте в брак и дали ще изплащате ипотечен кредит на родителите си като дълг на трето лице, или ипотечен кредит на Ваше име - резултатът ще е един и същ. Все от патримониума на Вашето семейство ще излизат тези пари.
Така че, да, може да закупят родителите Ви жилище и след това да Ви го дарят, но без да бъдете ангажирани като 3- то задължено лице.
Успех Ви желая!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Промяна на статут Здравейте! Ще закупувам имот в жилищна сграда със статут офис. Помещението е 90кв с две обособени стаи, 5кв санитарен възел,2кв килер. Изчетох доста, но... Последен отговор - 22.05.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Покупка на имот на последния етаж с голяма тераса Здравейте Капарирал съм апартамен на зелено на последния етаж с голяма тераса 37кв м.Днес строителя ми се обади и ме попита как да архитектът да впише... Последен отговор - 22.05.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Собсвеност голяма тераса Здравейте Капарирал съм апартамен на зелено на последния етаж с голяма тераса 37кв м.Днес строителя ми се обади и ме попита как да архитектът да впише... Последен отговор - от

0 Отговори

Вписване на голяма тераса към апартамент Здравейте Капарирал съм апартамент на последен етаж д голяма тераса на зелено.Днес строителят ми се обади и попита как искам архитектът да впише... Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив