Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Отказване от наследствена земя

09.01.2018 - Земеделска земя - 3 Отговори     (0)

Здравейте, моля за съдействие! Общо сме 10 наследника на земеделска земя. 9те наследници искат да се откажат от наследствените земи в моя полза доброволно. Въпроса ми е как става това отказване, трябва аз с всеки един наследник да ходим при нотариус или може собственоръчно да ми напишат някаква декларация за отказване от наследството в моя полза и след това с тези собственоръчно написани от всичките документи да си извадя документ за собственост на мое име? Моля за съвет!!!

									Колев

Колев

Отговори (3)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

10.01.2018

Отговор: Това, за което говорите е отказ от наследство. С него наследник се отказва от цялото наследство, оставено от наследодателя. Неговия дял уголемява дяловете на всички други наследници. Няма как някой да се откаже в полза на друго лице. Ако наследниците са 10 и 9 от тях се откажат от наследството, тогава, да, дяловете им ще отидат при десетия наследник. Молбата за отказ от наследство е нотариално заверена и се подава в съда, по място на смъртта на наследодателя.
Ако обаче тези, които искат да се откажат от наследство, междувременно са извършвали действия по приемане на наследството, например подписвали са договор за аренда, то отказите им от наследство са нищожни. И може да оспорят отказа си след време пред съда.
По-разумно ми се струва да Ви прехвърлят дяловете си, чрез дарение или продажба. Ако имате уговорка да им платите нещо, задължително го направете чрез продажба или договор за доброволна делба.За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

10.01.2018

Отговор: Здравейте!
Отказът от наследство се извършва от всеки наследник, като за целта се подава специално заявление до Районния съд по местонахождението на имота и се вписва в специална книга.
Вие няма да ходите, а всеки един наследник, тъй като това е действие , изключително лично и се изразява личната воля на всеки.
Трябва да знаете обаче, че всеки един наследник не може да се отказва само за своята идеална част от земята, а отказът важи за всички имоти на общия наследодател. С други думи - отказ за част от наследството няма, а за цялото наследство.
С отказа на всеки един от наследниците се увеличават дяловете на останалите наследници, които не са се отказали.
Когато 9- та наследници се откажат и Ви представят удостоверение, издадено от Районния съд, тогава вече можете да отидете при Нотариус и да Ви бъде съставен констативен нотариален акт, с който да бъдете призната за собственик на цялата земя.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

11.01.2018

Отговор: Отказът от наследство се заявява пред съда не по местонахождение на имот. А пред съда, в района на който е открито наледството. Това е населеното място, на което починалият е бил жител, тоест, с постоянен адрес там. Едно лице може да е адресно регистрирано в Пазарджик, да живее в София и да има имоти в Бургас. След неговата смърт, по смисъла на закона, наследството се открива в Пазарджик. Там се подават и молби за отказ от наследство.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив