Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Осигуряване дом на моя син ,след смъртта ми !

28.04.2016 - Други - 2 Отговори     (0)

Имам етаж от къща в гр. Пазарджик , построена по време на брака / 1/2 от нея / . Снахата ме изгони от нея и аз си купих апартамент на далече ! По какъв начин на етажа може да остане да живее синът ми , като той е достатъчно доверчив и иска да го прехвърля на съпругата му. Има много признаци , че в момента , когато ние с бившия съпруг й го прхвърлим тя ще изхвърли и него от къщата ! Имам и дъщеря , но тя се опасява , че ако го прехврля на нея срещу гледане и с нея се случи нещо ,не се знае нейния син как ще мисли по въпроса ! Много моля за компетентен съвет ! Мисълта , че синът ми ще живее при кофите за боклук , ме убива , а аз съм инвалид 1-ва група ! Благодаря Ви ! Весели празници !

									nzdrp

nzdrp Професионален домоуправител
София област

Отговори (2)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

28.04.2016

Отговор: Имотът е Ваш и Вие решавате кой ще живее там. Като го прехвърлите на сина си или дъщеря си, не решавате проблема, който очевидно имате със снаха си. И който проблем не е правен, тъй като Вие и в момента, като собственик имате права. След прехвърляне на имота, правата Ви няма да станат повече. Ако дарите имота на сина си, никой не може да го гони оттам, но това е така и в момента. Ако сега някой ще го гони, това е собственика, тоест, Вие. В случай на развод на сина Ви и ако имат деца под 18г е възможно съдът да остави снаха Ви в жилището, ако то е на сина Ви. Ако желаете, можете да не предприемате нищо, а след смъртта Ви, имотът ще бъде наследен от децата Ви, така или иначе.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											nzdrp

nzdrp

05.05.2016

Коментар: Осигурихме му гарсониера , остана без нея след първия си брак , когато съпругата му се омъжи за негов приятел ! С втората си съпруга заживяха в нашия дом , където се оказа , че тя не ме харесва и трябва да се разведа и да се махна ! Изглежда няма отговор на елементарен въпрос : ИМА ЛИ ЗАКОН ДА МУ ПОПРЕЧИ ДА ПРЕХВЪРЛИ ДОМА СИ , ПОД КАКВАТО И ДА Е ФОРМА И ДА ОСТАНЕ НА УЛИЦАТА ! БЛАГОДАРЯ ВИ ! Строителен инженер съм , но нямам практика по тези въпроси !


За повече информация: nzdrp@abv.bg | За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

06.05.2016

Отговор: Закон, който да забрани на собственик да прехвърли имота си, няма. Доколкото става ясно от написаното от Вас, жилището е Ваше, а не негово. Ако не му го прехвърлите, както смятате, то няма как той да го даде на жена си. Очевидно, най-разумно ще е имотът да си остане Ваш.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Fast cash offer Fast cash offer sumitihomelend@gmail.com for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer. contact us now (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian... Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив