Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

нотариус

04.06.2017 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте!
Имам казус свързан с неправомерно решение на поземлената комисия от октомври 2015г. която е издала скица на лице без то да има стари документи и да е негова собственост. Мястото е на баба ми която е починала миналата година, но и ние нямаме документи за ливадата. Имаме само свидетели, че ливадата е наша, ние сме я обработвали и стопанисвали. От поземлената комисия ми дават друго място, защото това вече било дадено, но ние си искаме това. Казаха да се обърнем към нотариус. Говорих с лицето на което е дадена ливадата и той няма нищо против да си я взема, но незнаем как да процедираме.
Ще се радвам да ни насочите какво да правим и какви са процедурите.
Благодаря ви !

									Ренета

Ренета

Отговори (2)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

05.06.2017

Отговор: Здравейте!
Съветът да отидете при Нотариус, който да разреши всичко е НЕПРАВИЛЕН.
След като не притежавате документ за собственост на ливадата, а искате точно върху нея да Ви се възстанови собствеността - пътят е друг.
Имайте предвид, че срокът за възстановяване на собствеността върху земеделски земи изтече още през 2007 година съгласно ЗСПЗЗ.
Не Ви остава нищо друго, освен да заведете т.н. установителен иск, или спор за материално право по чл.14, ал.4 от ЗСПЗЗ спрямо собственика в момента.
Съветът ми е да се обърнете към адвокат, защото сама едва ли бихте се справили точно. Успех!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
0887 201 222За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

06.06.2017

Отговор: Здравейте, Ренета!
Много е вероятно, ако мястото е било възстановено другиму, служителите от поземлената комисия да са имали предвид Вашето давностно владение, което може да се удостовери от нотариус, при поне трима свидетели и документи от областна управа и общината. Процедурата се нарича обстоятелствена проверка.
Все пак, необходимо Ви е съдействие на опитен юрист.

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София
ул. "Христо Белчев"18
0884945256
0898206091
advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Рибарски водоем на земеделска земя Ще правя изкоп 2-3 декара с цел риболовен водоем, а около него "сглобяеми" микро вилички. Парцелът е земеделска земя категория 4 и е около 6-7 декара общо. Би... Последен отговор - 29.11.2022 от Адвокат Николина Митова

3 Отговори

Изплатена сума от "бели петна" на един от наследниците Здравейте! Един от наследниците е получил сумите от "бели петна" на земеделската земя. Попълнил е декларацията за разпределение на парите по чл.30, ал.3,... Последен отговор - 28.08.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

сервитут при прокарване на В и К През земя, чийто наследник съм и аз, се прокарва В и К за канализация на едно село. Общо наследниците са 10. От общината е прието да се даде обезщетение, но... Последен отговор - 15.11.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Сервитут Взето е решение през земя, чийто наследник съм и аз, да се прокара канализация за В и К.Общо наследниците сме 10. Но два от тях отказват да дават... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив