Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

нива - земеделска земя

23.08.2019 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Аз и децата ми сме 3-ма наследници на нива -на моя съпруг и баща му по нотариален акт. Дадена е в кооперация, където се води само на името на съпруга ми. На наше име /на наследниците/ в кооперацията се води, че нямаме земя. Какво се прави, за да се води, че имаме по 1/3, без да я делим и да вадим нов нотариален акт -както е напр. с жилища и земя в урбанизирана територия.
e-mail: ivvivv@abv.bg

									Илияна Василева

Илияна Василева

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

23.08.2019

Отговор: Необходимо е да се снабдите с удостоверение за наследници и да го представите в кооперацията, като към договора за аренда сключите анекс - Вие и останалите наследници. Не се налага да се снабдявате с нотариален акт - необходимите документи са Решението на ОСЗГ за възстановяване право на собственост, скица и удостоверение за наследници на съпруга Ви и на баща му.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

25.08.2019

Отговор: Здравейте госпожо Василева!
След като Вие и децата сте наследници, това означава, че автоматично , по силата на закона сте станали собственици, всеки един от Вас тримата по на 1/3 идеална част.
Предполагам, че, даването на земята в кооперация, означава, че земята е била дадена под аренда за обработка.
При това положение, следва да представите на Председателя на кооперацията удостоверението за наследници, след което вече, следва Вие да се водите като такива.
Няма пречка, ако желаете, да отидете при Нотариус с удостоверението за наследници и на името на тримата Ви да се издаде констативен нотариален акт, но е излишно.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив