Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

нива - земеделска земя

23.08.2019 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Аз и децата ми сме 3-ма наследници на нива -на моя съпруг и баща му по нотариален акт. Дадена е в кооперация, където се води само на името на съпруга ми. На наше име /на наследниците/ в кооперацията се води, че нямаме земя. Какво се прави, за да се води, че имаме по 1/3, без да я делим и да вадим нов нотариален акт -както е напр. с жилища и земя в урбанизирана територия.
e-mail: ivvivv@abv.bg

									Илияна Василева

Илияна Василева

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

23.08.2019

Отговор: Необходимо е да се снабдите с удостоверение за наследници и да го представите в кооперацията, като към договора за аренда сключите анекс - Вие и останалите наследници. Не се налага да се снабдявате с нотариален акт - необходимите документи са Решението на ОСЗГ за възстановяване право на собственост, скица и удостоверение за наследници на съпруга Ви и на баща му.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

25.08.2019

Отговор: Здравейте госпожо Василева!
След като Вие и децата сте наследници, това означава, че автоматично , по силата на закона сте станали собственици, всеки един от Вас тримата по на 1/3 идеална част.
Предполагам, че, даването на земята в кооперация, означава, че земята е била дадена под аренда за обработка.
При това положение, следва да представите на Председателя на кооперацията удостоверението за наследници, след което вече, следва Вие да се водите като такива.
Няма пречка, ако желаете, да отидете при Нотариус с удостоверението за наследници и на името на тримата Ви да се издаде констативен нотариален акт, но е излишно.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Изплатена сума от "бели петна" на един от наследниците Здравейте! Един от наследниците е получил сумите от "бели петна" на земеделската земя. Попълнил е декларацията за разпределение на парите по чл.30, ал.3,... Последен отговор - 28.08.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

сервитут при прокарване на В и К През земя, чийто наследник съм и аз, се прокарва В и К за канализация на едно село. Общо наследниците са 10. От общината е прието да се даде обезщетение, но... Последен отговор - 15.11.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Сервитут Взето е решение през земя, чийто наследник съм и аз, да се прокара канализация за В и К.Общо наследниците сме 10. Но два от тях отказват да дават... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори

Рибарски водоем на земеделска земя Ще правя изкоп 2-3 декара с цел риболовен водоем, а около него "сглобяеми" микро вилички. Парцелът е земеделска земя категория 4 и е около 6-7 декара общо. Би... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив