Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Непотърсено наследство

28.03.2018 - Други - 2 Отговори     (0)

Здравейте.
На 35год.съм.Баща ми почина когато съм бил на 2 год.
Маика постоянно ми казва да си търся наследството,но нямам представа от каде да започна.Въпросат ми е как да разбеба какво точно пригижавам като движемо и недвижемо имущество?
Какви са правата ми като пряк наследник и ако баща ми има братя и сестри те имат ли дял?
Благодаря предваригелно.

									Ангел

Ангел

Отговори (2)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

30.03.2018

Отговор: Когато починалият е оставил дете/деца, то негови братя или сестри не са му наследници по закон. Тоест, не наследяват нищо. Ако има и друг наследник на баща Ви, то това е съпругата, с която е бил в брак към момента на смъртта си. Като за начало извадете удостоверение за наследници. Тъй като е починал отдавна, онлайн справка в имотен регистър няма да Ви свърши работа, тъй като там информацията е за след 1991г. Можете да запитате в НАП дали по ЕГН на баща Ви излизат неплатени данъци за имоти. Майка Ви, вероятно има поне бегла представа къде би могъл да има или е имал имоти. Запитване можете да отправите и до БНБ относно банкови сметки/влогове на починалия.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

01.04.2018

Отговор: Здравейте!
От това, което сте посочили като факти, излиза, че баща Ви е починал през 1985 година и към тази година всеки гражданин на България притежаваше ЕГН. Знаете трите имена на баща си, знаете ЕГН, което означава, че може да си извадите удостоверение за наследници, от което вече ще може да се определи и кръгът от наследници.
Със сигурност майка Ви не може да не Ви е казала за евентуални земи или други недвижими имоти, от които евентуално би имал дял баща Ви.
Така, първо удостоверението за наследници, след това се срещнете с близките на баща Ви и проведете разговор и ще добиете представа за евентуални негови наследнически права и после проверете има ли, няма ли такива имоти и така стъпка по стъпка.
Успех Ви желая!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

Професионален домоуправител Имаме Професионален домоуправител,който не си върши работата,има някакви отчети за :направени ремонти:,а пък сме били на минус 1800лв.И сега не плаща... Последен отговор - 21.01.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

удостоверение за търпимост Здравейте, закупихме дворно място със строеж, който не е завършен, построен е само приземен етаж,няма покрив, на плоча е. Нямаме никакви документи,... Последен отговор - 20.03.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

удостоверение за търпимост при незавършен строеж Здравейте, закупихме дворно място със строеж, който не е завършен, построен е само приземен етаж,няма покрив, на плоча е. Нямаме никакви документи,... Последен отговор - от

0 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив