Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

недвижим имот

24.04.2019 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте!
Притежавам недвижим имот в София с нотариален акт, празен парцел земя. От известно време са се самонастанили хора /роми/ и са вдигнали ограда от подръчни материали. Какъв е Вашият съвет да ги премахнем от парцела? Чрез кого и как да действаме?

									Валя Димитрова

Валя Димитрова

Отговори (2)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.04.2019

Отговор: Надявам се не очаквате, някой в публичното пространство да Ви напише да ги понабиете малко и да ги махате. От нас се очаква правно издържан отговор. Тоест, да ги поканите любезно и в писмен вид да освободят имота Ви. Само дето няма как да адрсирате поканата, защото няма как да знаете три имена и ЕГН на 'гостите". Не пречи, ако държите на правния ред, да пуснете една жалба в СРП (Софийска районна прокуратура). Те ще я изпратят в съответното РПУ. Откъдето пък ще пратят патрул да провери кой, къде и защо. В добрия случай, ще напишат на едно от всичките лице (което успеят да хванат и има лична карта) предупредителен протокол да напусне имота, иначе ще го глобят. Ако решите да водите дело за предаване на имот, следва да има надлежно идентифицирана страна, срещу която да водите дело - три имена, ЕГН, постоянен адрес. След като решите въпроса по начин, който прецените за удачен, ще е добре да заградите парцела.


За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

28.04.2019

Отговор: Здравейте госпожо Димитрова!
Правилният път е да се действа по реда на ГПК - чл.356 и следващите, т.е. гражданско правен ред, за да бъдат изгонени като самонастанили се.
Тъй като , обаче , става въпрос за роми, при всички положения ще се наложи съдействие от органите на МВР да Ви придружат, за да им вземете данните и да заведете дело.
Първо завеждате делото, като не посочвате ответник и молите съда да Ви издаде съдебно удостоверение, по силата на което да се снабдите с данните на самонастанилите се лица и в което удостоверение да пише, че съдът задължава органите на реда да Ви окажат съдействие, тъй като сама няма да се справите.
За да издаде съда съдебно удостоверение , задължително трябва да се заведе дело.
Не виждам начин чрез Прокуратурата да се справите, като пускате сигнал до там за самонастаняване, тъй като това е институт на гражданското право и Прокуратурата ще откаже.
Това е моят прочит на нещата, касаещи Вашият казус.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Рибарски водоем на земеделска земя Ще правя изкоп 2-3 декара с цел риболовен водоем, а около него "сглобяеми" микро вилички. Парцелът е земеделска земя категория 4 и е около 6-7 декара общо. Би... Последен отговор - 29.11.2022 от Адвокат Николина Митова

3 Отговори

Изплатена сума от "бели петна" на един от наследниците Здравейте! Един от наследниците е получил сумите от "бели петна" на земеделската земя. Попълнил е декларацията за разпределение на парите по чл.30, ал.3,... Последен отговор - 28.08.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

сервитут при прокарване на В и К През земя, чийто наследник съм и аз, се прокарва В и К за канализация на едно село. Общо наследниците са 10. От общината е прието да се даде обезщетение, но... Последен отговор - 15.11.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Сервитут Взето е решение през земя, чийто наследник съм и аз, да се прокара канализация за В и К.Общо наследниците сме 10. Но два от тях отказват да дават... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив