Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Къде да сигнализирам за некоректни брокери на недвижими имоти?

30.09.2010 - Други - 1 Отговори     (0)

Къде да сигнализирам за некоректни брокери на недвижими имоти? Попаднах на един, който ми искаше 50% от комисионната още преди огледите. Това законно ли е?!

									Васил Добрев

Васил Добрев Друго
София

Отговори (1)   

											Десислава Щебетовска

Десислава Щебетовска

27.11.2010

Отговор: За съжаление нещата в БГ относно работата на агенциите за имоти не са регламентирани правно. Никъде не пише колко трябва да е комисионната. Всички работят с процент, какъвто преценят сами. Има агенции, които при покупко-продажба работят на 2%, 2,5%,3%,6%, а има и такива при които няма и да разберете всъщност колко над продажната цена са си договорили като процент със собственика на имота. При наемите стандартно е 50% от размера на един месечен наем еднократно.
Докато нещата не се регламентират правно, догато собствениците не спрат да дават имота си на 10 агенции, които го рекламират на 10 различни цени в медиите - няма да спре нелоялната конкуренция и "джунгла " на пазара за имоти. Работи се с договори.
Докато купувачите не спрат да обикалят с 10 брокера, докато отказват да подписват декларация за проведен оглед и не разберат, че информацията е скъпа услуга - дотогава нещата няма да се оправят.
Българина е шоп - обича да гледа в канчето на другия. Уважавайте труда на човека до вас, вършете работата си съвестно и коректно и оставете другите също да я вършат. Трябват правила.
Много неща са незаконни, много брокери са некоректни и некомпетентни. Оттам идва недоверието и в хората. Когато има правила и закони, тогава всичко ще е ок. Дотогава - положението е такова каквото е. Няма къде да се оплачете или сигнализирите.За повече информация: http://www.yavnaimoti.com | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Fast cash offer Fast cash offer sumitihomelend@gmail.com for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer. contact us now (WhatsApp) number +918131851434 Mr. Damian... Последен отговор - от

0 Отговори

Общинско жилище, право на ползване Здравейте, наематели сме на общинско жилище със синът ми от 15г. След смъртта на майка ми, съм наследник на една четвърт от селска къща с четири стаи без... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив