Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Кола, дадена с пълномощно

24.06.2012 - Други - 2 Отговори     (0)

Предадох владението на стар лек автомобил с пълномощно,но тъй като пълномощникът не се яви да прехвърли собствеността данъкът тече на мое име.Колата последователно е предавана на други и й се губят дирите.Заведох гражданско дело за връщане на автомобила,но най-вероятно няма да бъде открит и върнат.Уверяват ме,че след като не бъде открит,съдът ще ми издаде документ,с който ще мога да го сваля от отчет в КАТ и ДМДТ.
Мога ли да разчитам на това.Има ли друг способ да бракувам колата без номерата и талона?От 4 години не е плащана ГО.Не е ли редно при тези обстоятелства да се измени законодателството така,че с една декларация да можеш да бракуваш автомобил?Ако някой иска да позва такава кола,да си я пререгистрира наново.Между другото номерата на колата са от новите/бял номер/.Предварително благодаря за отговора.

									Георги Димов

Георги Димов

Отговори (2)    Коментара (3)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.06.2012

Отговор: Гражданското дело няма да върне колата. И въобще, аз не разбрах за какво е това дело. Във вашия случай е налице обсебване, което е с наказателен характер. Жалбата трябва да е срещу пълномощника, за това, че не Ви връща автомобила. Евентуално ще се пусне за издирване колата. Но тези действия нямат никаква връзка с гражданско дело.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Георги Димов

Георги Димов

25.06.2012

Коментар: Колата съм я прежалил.Повече ме интересува документално да се освободя от нея.Подавал съм няколко жалби в МВР,но отговорът неизменно беше,че въпросът е гражданско-правен,да си защитавам интересите чрез съда.Единият ползвател беше заявил,че не помни на кого е предал колата и не го разпитваха повече.Адвокатът по ГД заяви,че като колата не се намери,съдът ще издаде документ за това,с което ще мога да я бракувам.Има ли такава практика и мога ли да разчитам на това?Най-вече това ме интересува.


За контакти

											Георги Димов

Георги Димов

25.06.2012

Коментар: Малко допълнение-пълномощното дава широки пълномощия,включително договаряне сам със себе си.Следващите се явяват преупълномощени.За преупълномощавания не съм уведомяван по надлежния ред.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

25.06.2012

Отговор: Щом колегата Ви е казал така... няма да коментирам, сигурно има някаква идея, макар аз да не я виждам. Можете да направите справка през сайта на Комисията за финансов надзор. По номера на колата ще излязат сключени ли са ГО и в коя компания. А от компанията пък ще кажат кой е сключил застраховката. Това са все следи към автомобила. Колкото до МВР, в случая има данни за престъпление - обсебване. Което се разглежда по наказателен ред. И единствено то Ви върши работа. Нека колегата оформи нова жалба, не могат да откажат да се занимават със случая.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Георги Димов

Георги Димов

25.06.2012

Коментар: Проверявал съм застраховките,оказва се,че ги правят по имената в талона,което,мисля,е престъпление.Все едно,че аз съм застраховал.Изглежда,трябва да поставя въпроса на по-високо ниво в МВР.Благодаря за отговорите.


За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Загуба на нотариален акт Бих искала да попитам,във връзка с изгубен нотариален акт,как и къде мога да извадя заверен препис.Като при положение го няма в Агенция по вписванията... Последен отговор - 21.09.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Последствия Така или иначе няма да може да се изплати заема, ако след това се откажа от наследство какво става? Последен отговор - 16.09.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Стар нотариален акт с придружаващи документи Здравейте, получих имот от баща си, за който имам нотариален акт, но изгубих този на баща ми с придружаващи го докуемнти. Дали е възможно да си извадя... Последен отговор - 17.09.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Загубен нотариален акт Бих искала да попитам,във връзка с изгубен нотариален акт,как и къде мога да извадя заверен препис.Като при положение го няма в Агенция по вписванията... Последен отговор - от

0 Отговори

Нотариален акт Бих искала да попитам,във връзка с изгубен нотариален акт,как и къде мога да извадя заверен препис.Като при положение го няма в Агенция по вписванията... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив