Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Кола, дадена с пълномощно

24.06.2012 - Други - 2 Отговори     (0)

Предадох владението на стар лек автомобил с пълномощно,но тъй като пълномощникът не се яви да прехвърли собствеността данъкът тече на мое име.Колата последователно е предавана на други и й се губят дирите.Заведох гражданско дело за връщане на автомобила,но най-вероятно няма да бъде открит и върнат.Уверяват ме,че след като не бъде открит,съдът ще ми издаде документ,с който ще мога да го сваля от отчет в КАТ и ДМДТ.
Мога ли да разчитам на това.Има ли друг способ да бракувам колата без номерата и талона?От 4 години не е плащана ГО.Не е ли редно при тези обстоятелства да се измени законодателството така,че с една декларация да можеш да бракуваш автомобил?Ако някой иска да позва такава кола,да си я пререгистрира наново.Между другото номерата на колата са от новите/бял номер/.Предварително благодаря за отговора.

									Георги Димов

Георги Димов

Отговори (2)    Коментара (3)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.06.2012

Отговор: Гражданското дело няма да върне колата. И въобще, аз не разбрах за какво е това дело. Във вашия случай е налице обсебване, което е с наказателен характер. Жалбата трябва да е срещу пълномощника, за това, че не Ви връща автомобила. Евентуално ще се пусне за издирване колата. Но тези действия нямат никаква връзка с гражданско дело.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Георги Димов

Георги Димов

25.06.2012

Коментар: Колата съм я прежалил.Повече ме интересува документално да се освободя от нея.Подавал съм няколко жалби в МВР,но отговорът неизменно беше,че въпросът е гражданско-правен,да си защитавам интересите чрез съда.Единият ползвател беше заявил,че не помни на кого е предал колата и не го разпитваха повече.Адвокатът по ГД заяви,че като колата не се намери,съдът ще издаде документ за това,с което ще мога да я бракувам.Има ли такава практика и мога ли да разчитам на това?Най-вече това ме интересува.


За контакти

											Георги Димов

Георги Димов

25.06.2012

Коментар: Малко допълнение-пълномощното дава широки пълномощия,включително договаряне сам със себе си.Следващите се явяват преупълномощени.За преупълномощавания не съм уведомяван по надлежния ред.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

25.06.2012

Отговор: Щом колегата Ви е казал така... няма да коментирам, сигурно има някаква идея, макар аз да не я виждам. Можете да направите справка през сайта на Комисията за финансов надзор. По номера на колата ще излязат сключени ли са ГО и в коя компания. А от компанията пък ще кажат кой е сключил застраховката. Това са все следи към автомобила. Колкото до МВР, в случая има данни за престъпление - обсебване. Което се разглежда по наказателен ред. И единствено то Ви върши работа. Нека колегата оформи нова жалба, не могат да откажат да се занимават със случая.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Георги Димов

Георги Димов

25.06.2012

Коментар: Проверявал съм застраховките,оказва се,че ги правят по имената в талона,което,мисля,е престъпление.Все едно,че аз съм застраховал.Изглежда,трябва да поставя въпроса на по-високо ниво в МВР.Благодаря за отговорите.


За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Прехвърляне на част от апартамент без знанието на всички наследници Здравейте, казусът е следният. Баба ми почина, тя и съпругът й имат общ апартамент. Майка ми,леля ми и доведения им баща са наследници на частта на баба.... Последен отговор - 12.04.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Заснемане и публикуване на рефистрационен номер на кола Здравейте, бих искала да попитам кой и при какви обстоятелства има право да снима и публикува в публичното пространство, регистрационния номер на... Последен отговор - 24.04.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Камери в жилищен блок Здравейте, отскоро в нашата кооперация има монтирани камери, които снимат входа и паркинга отвън. Въпросът ми е, имам ли аз право на достъп до тези... Последен отговор - 23.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

дарение дарен имот от мойте родители по време на брак,мога ли да го продам или даря без съгласието на моят съпруг? Последен отговор - 10.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

3% налична и истинска оферта за заем Здравейте      Имате ли нужда от финансова помощ? Имате ли нужда от заем за закупуване на нова къща или за инвестиция, имате ли нужда от бърза... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив