Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Кое е най-важното, когато купуваме имот за пръв път?

30.09.2010 - Покупка на имот - 5 Отговори     (0)

Кое е най-важното, когато купуваме имот за пръв път?

									Петър Минев

Петър Минев Друго
София

Отговори (5)   

											Благо Митрев

Благо Митрев

06.10.2010

Отговор: Гледайте го добре, защото може да ви е за пръв и последен път. Покупката на жилище е сериозна работа и най-добре вземете с вас хора, които разбират от строителство.


За контакти

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

22.04.2011

Отговор: Да удоволетворява нуждите Ви.
Преди покупка на имот винаги проверявайте информацията!За контакти

											Десислава Щебетовска

Десислава Щебетовска

03.05.2011

Отговор: Има няколко важни фактора. Следните имат цялостна значимост:
1. Локация - трябва да сте наясно къде искате да живеете, каква да е инфраструктурата, как да е организирана тя, какви са вашите приоритети относно мястото ( да е в близост до месторабота, да е в близост до роднини, да има достатъчно зеленина и междусградно пространство, да има добре изградени транспортни връзки и т.н.).
Изберете си ключов приоритет и търсете него.
2. Квадратура - трябва да сте наясно колко голям дом търсите да закупите, колко души ще живеят в него. В новопостроените сгради реалната площ е по-малка от това, което купувате. Общата площ включва освен полезната площ на жилището, премерено до фасада и до средата на стените към съседните апартаменти и общите части на сградата, които са пропорционално разпределени от архитекта на сградата ( площообразуване).
В панелните сгради, в ЕПК, ПК и някои по-стари тухлени сгради, квадратурите на жилищата записани в нотариалния акт са реални светли площи на имотите. Т.е. това, което пише е застроената чиста площ.
3. Цена - определете бюджета си. Цената на един имот е един от основните фактори определящи целта за покупка. Ако използвате финансиране от банка - преценете внимателно какви месечни вноски можете да си позволите, за какъв период, при какви условия, какво ще е вашето самоучастие.
Относно закупуването на имот за пръв път - не подхождайте емоционално, обмислете предварително какво, къде и колко можете да си позволите при покупката.
Най-важно е да сте наясно какво искате. Когато си отговорите на този въпрос, започнете да търсите. А когато търсите - задавайте въпроси.
Успех.За повече информация: http://www.goddess.bg | За контакти

											eng. Kolev, Donko

eng. Kolev, Donko

05.05.2011

Отговор: Десислава е отговорила за основните фактори при избора, но ще добавя и още неща преди да го направите, или да избегнете основните грешки като се определите оптимално с търсенето:
1. Нетърпението Ви води до изкривяване фактическите ви финансови възможности, още повече ако купувате с кредит. Нерешителността пък е другият проблем по време на избора.
2. Подценяване на допълнителните разходи - собствените ви финансови възможности не опират единствено до месечното покриване на бъдещия кредит - имате разходи по придобиване - прехвърляне на имота, ремонт, поддръжка и пр.
3. Не планирате - закупувайки имот сега при покрити останали фактори - локация, цена, площ на имота, дали в краткосрочен дори план този имот няма да ви е достатъчен при скорошно разрастване на бъдещото ви семейство.
Индивидуално е добре всеки да си постави правилните приоритети и критерии, както и планира добре бъдещото ползване на този имот.За повече информация: http://www.promodomik.ru | За контакти

											Младен Садинов

Младен Садинов

15.05.2011

Отговор: Уважаеми г-н Минев,
Най-важното нещо, при покупка на имот за пръв път, е - човек не трябва да си мисли, че знае всичко и може да се справи сам! Няма нищо лошо и срамно в това, да се потърси помощ и съдействие от специалисти!
Успех!За повече информация: http://www.apbg.eu | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

плащане на брокер на недвижим имот Здравейте, интересувам се по кой закон или наредба дължа възнаграждение на брокер , който не съм наемала аз, а продавача на недвижим имот? Брокера е... Последен отговор - 24.04.2024 от Мария

5 Отговори

Стъпки към придобиване на имот с ипотека Здравейте дали е правилен подхода ми да не се свързвам първо с агенция а с кредитен консултант който да ми договори най изгодната оферта от банките за... Последен отговор - 12.05.2024 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Разминаване в квадратурата на къща в Нотариален акт и Кадастър Здравейте, предстои ми покупка на къща, която е със стар нотариален акт. В него къщата е описана на етаж и половина със ЗП 39кв, което не отговаря на... Последен отговор - от

0 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив