Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Изплатена сума от "бели петна" на един от наследниците

22.08.2022 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте! Един от наследниците е получил сумите от "бели петна" на земеделската земя. Попълнил е декларацията за разпределение на парите по чл.30, ал.3, но не го е направил. Имам ли правни основания да подам жалба?

									Даниел

Даниел

Отговори (2)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

22.08.2022

Отговор: Здравейте!

Най-добре е да подадете искова молба. Да заведете гражданско дело срещу съсобственика, за да Ви изплати сумите.
Вероятността прокурорът да се заеме с това (ако подадете жалба) е минимална.
Все пак Ви съветвам първо да опитате "со кротце, со благо".
Ако се налага, може да му се обади адвокат. Това често решава проблема и до съд не се стига.
С поздрав: адв. Симеонова
тел. 0884945256
гр. СофияЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

28.08.2022

Отговор: Здравейте Даниел!
Режимът на „белите петна“ - понятие „бели петна“ не съществува, както и няма имоти без собственици. Има обаче имоти, за които не се регистрира никакво действие по управлението им от страна на собственици или ползватели, т.е. това са изоставени имоти. В практиката тези имоти разговорно са добили популярност като „бели петна“.
От прилагането на тази процедура собствениците на земеделска земя имат право ежегодно да получават доход от ползваната земя, без разходи за стопанисването и управлението й. Собствениците на т.нар. „бели петна“ могат да получат сумите от Общинските служби по земеделие, платени за ползването им. Необходимо е да подадат заявление и да се легитимират като собственик или наследник.
В този смисъл, ако един от сънаследниците на земята е получил от името на всички необходимата сума пари за съответната стопанска година от Общинската служба по земеделие , същият е редно да разпредели сумата на всеки един съсобственик поотделно, съобразно идеалната му част на съсобственост.
В случай, че не направи това, налице е неоснователно обогатяване и Вие имате право да защитите накърнените си интереси пред съда, като заведете дело.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Рибарски водоем на земеделска земя Ще правя изкоп 2-3 декара с цел риболовен водоем, а около него "сглобяеми" микро вилички. Парцелът е земеделска земя категория 4 и е около 6-7 декара общо. Би... Последен отговор - 29.11.2022 от Адвокат Николина Митова

3 Отговори

Изплатена сума от "бели петна" на един от наследниците Здравейте! Един от наследниците е получил сумите от "бели петна" на земеделската земя. Попълнил е декларацията за разпределение на парите по чл.30, ал.3,... Последен отговор - 28.08.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

сервитут при прокарване на В и К През земя, чийто наследник съм и аз, се прокарва В и К за канализация на едно село. Общо наследниците са 10. От общината е прието да се даде обезщетение, но... Последен отговор - 15.11.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Сервитут Взето е решение през земя, чийто наследник съм и аз, да се прокара канализация за В и К.Общо наследниците сме 10. Но два от тях отказват да дават... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив