Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Изкупуване на идеална част от имот

03.12.2017 - Продажба на имот - 4 Отговори     (0)

Здравейте,
Какви документи са необходими за изготвяне на нотариална покана към останалите наследници за изкупуване на моя дял от имота.

									Николина Харизанова

Николина Харизанова

Отговори (4)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

05.12.2017

Отговор: Здравейте, г-жо Харизанова!

За да бъде изготвена покана е достатъчен документа за собственост. Ако става дума за имот, придобит по наследство, ще е необходимо и удостоверение за наследници, евентуално завещанието (ако има такова).
Нищо друго на този етап.

С поздрав: адв. Симеонова
София, ул. "Христо Белчев" 18
тел.0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

05.12.2017

Отговор: Здравейте!
Когато искате да уведомите и поканите останалите съсобственици да изкупят Вашият дял от съсобствен имот се предполага, че същите знаят за съсобствеността. В тази връзка, и без да приложите към изготвената нотариална покана документ за собственост - нотариалната покана ще постигне своята цел.
С нотариалната покана се уведомява насрещна страна за предприети от Вас действия, или за Ваше предложение, или Ваши намерения. Тя няма за цел да финализира една сделка. Тя е само началото в този процес, чиято цел е преди всичко уведомяване за Ваши намерения за постигане на обща цел.
Следователно, можете да приложите документ за собственост и удостоверение за наследници, но това не е задължително на всяка цена
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

05.12.2017

Отговор: Г-жо Чанкова,
За пореден път се обръщам лично към Вас - четете въпроса, преди да отговорите "по принцип".
Тъй като въпросът бе "за ИЗГОТВЯНЕ на нотариална покана", отговорът ми също е в тази посока - това е необходимо, за да се нанесат данните в нотариалната покана.
Никой и никъде не е питал какво се прилага към поканата.

Не подвеждайте питащите, те са тук, защото ни имат доверие!За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

05.12.2017

Отговор: Госпожо Симеонова,
Не бих си позволила никога да коментирам в публичното пространство колегите си и не го правя.
Смятам, че тук има достойни хора за уважение и е радостно, че сайтът е предоставил трибуна да изразят собственото си виждане.
Това, че не сте съгласни, или не искате да приемете друг вид мислене си е Ваш проблем, но, не се изживявайте в качеството си на анализатор или администратор, отправяйки злобни забележки и и още по-злобни предупреждения и напътствия.
Приемете като факт, че отговорът на всеки колега си е негово виждане и мислене и то не е насочено към Вас госпожо Симеонова.
За мен е важно и ценя различните отговори, защото те стимулират, тласкат към нови и нови възможности и хипотези на действие и дори не бих искала да съм единственият отговорил.
Но, моля, спазвайте и се съобразявайте с почтеният тон на разговор.
В заключение бих написала, че за мен темата е приключена.И е така, защото всеки отговор се преценява от аудиторията, която ги чете, а не от Вас госпожо Симеонова.
адв. Галина Чанкова


За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

разрешаване на наследство земя и продажба След смъртта на баща ми през 2004, той оставя земеделска земя на двамащ наследници - Петра Д. Иванова, пишеща настоящето, и Харалампи Д. Иванов, брат. Преди... Последен отговор - 28.09.2020 от Кристина Найденова

4 Отговори

Удостоверение за данъчна оценка Здравейте! Собственик съм на апартамент в сграда, за която все още не е издадено разрешение за ползване. Преди време (2016 г.) се появи лице, което желаеше... Последен отговор - 23.10.2020 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

пълномощно за продажба на имот Искам да попитам,когато продавам имот с пълномощни,освен тях нужни ли са някакви други документи и какви документи са нужни на мен като пълномощник,за... Последен отговор - 31.08.2020 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

Запор на един от съсобствениците, възбрана върху част от съсобствен имот Здравейте! Може ли някой да ми разясни в кои случаи може да бъде наложена възбрана върху имот и какво произтича от нея, като имаме следните... Последен отговор - 22.07.2020 от Александра Стоянова

2 Отговори

продажба на имот Искам да попитам,когато продавам имот с пълномощни,освен тях нужни ли са някакви други документи и какви документи са нужни на мен като пълномощник,за... Последен отговор - 22.07.2020 от адв. Симеонова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив