Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Изгубен документ за собственост на имот

30.11.2017 - Други - 2 Отговори     (0)

Съпрузи купуват ведомствено жилище през 80-те години на миналият век. Впоследствие се развеждат. Съпругата остава да ползва жилището заедно с непълнолетното тогава дете, според решението за развод от съда. Договорът за покупко-продажба е загубен. Ведомството /фирмата/ от която е закупен апартаментът не пази архив. Констативен нотариален акт не може да се извади. От къде може да се намери копие на договора за покупко-продажба на жилището.

									Кристина Найденова

Кристина Найденова Брокер
София

Отговори (2)    Коментара (1)

											Адвокат Денис Моллов

Адвокат Денис Моллов

30.11.2017

Отговор: Здравейте,
Опитайте в архива на Общината, отдел местни данъци, към датата на придобиване.
Успех!
Адв. Денис МолловЗа повече информация: http://dmlawfirm.bg | За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

01.12.2017

Коментар: Благодаря. От там могат да ни дадат някаква информация. Ако се стигне да съдебна делба, ще трябва да се представи самият документ.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

02.12.2017

Отговор: Здравейте!
В бракоразводното решение със сигурност пише за жилището, че е семейно и че същото е било придобито по време на брака чрез договор , на коя дата и за каква сума, поради което се предоставя за ползване до навършване на 18 годишна възраст на детето и майката. Т.е, от бракоразводното решение може да бъде направен извод за закупуването на жилището и от кога същото се владее на законно правно основание.
За собствеността на това жилище се заплащат местни данъци и такси - данък сгради и такса смет, поради което със сигурност в Общината има налице доказателства за собствеността.
След като и двамата съпрузи са собственици, то те би следвало да фигурират и в Агенцията по вписванията като такива.
Има от къде да се вземат доказателства или съберат.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив