Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

искам да продам дяловете си от гори с много наследници

01.05.2023 - Продажба на имот - 1 Отговори     (0)

Здравейте,

имам малки дялове от 13 съсобствени гори Великотърновска област, с много наследници, общо около 14 декара. На времето са взети с общи решения на поземлената комисия, в които са вписани всички.

В различни гори наследниците са различни - едните по бабина, другите по дядова линия.
Даже не знам кои са наследниците вече.

Не мога да си продам идеалните части на горите, както може с нивите /и направих със същите роднини/. При което с нивите се разделих с родата.

Въпросът ми е, ако започна съдебна делба за моите малки дялове имам ли шанс да си получа дяловете или поне да взема някакви пари и завинаги да се разделя с другите наследници и да нямам нищо общо с тях?
Би ли могъл търновски адвокат да открие сегашните съсобственици, срещу които да започна съдебна делба?
Всяка гора в различно дело ли ще се гледа, /поради различните наследници/?

Благодаря предварително

Ирина

									Ирина

Ирина

Отговори (1)   

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

02.05.2023

Отговор: Здравейте Ирина!
В самото начало Ви пиша, че за да получите точен отговор дали ще бъде водено едно съдебно дело за делба, респективно ще следва да бъдат образувани няколко такива зависи от това, кой е общият наследодател, от там съответно - кои са неговите наследници.
Това може да се провери на място, в кантората на адвокат, като Вие задължително трябва да предоставите удостоверение за наследници, за да могат да бъдат изчислени правилно квотите и бъде изградено родословното дърво.
Вие винаги бихте могли по доброволен ред да се поделите, но от това, което съобщавате в питането е малко реално на практика.
Отговарям и на другия Ви въпрос - няма значение коя гора в коя местност се намира, защото това не е определящо за обстоятелството за всяка гора - отделно дело. Не! Определящо е както Ви посочих по- горе е на кой общ наследник принадлежат горите, или общи наследници.
Моля, посъветвайте се с адвокат преди да предприемете каквото и да правно действие.
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

хоризонтална съсобственост По време на съдебна делба на наследствен имот между две сестри ни беше отредена хоризонтална съсобственост. Сестра ми иска да дадем право на строеж на... Последен отговор - 27.09.2023 от Адвокат Николина Митова

7 Отговори

Покупко-продажба на имот след парцелиране Здравейте, подадени са необходимите документи за парцелиране на имот на по-малки парцели, като проектът е одобрен и предстои нанасяне на новите... Последен отговор - 21.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Продажба на апартамент Искам да продам тристаен апартамент, намиращ се в саниран блок в кв. Изток, гр. Перник, 84 кв.м., ТЕЦ, слънчев, на комуникативно място, с 3 просторни,... Последен отговор - 24.06.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Капандурите и ремонт на покрива Има шест капандури на покрива на блока. Съседите искат да останат само две след ремонта на покрива. Законна ли е такава промяна. Решението им е взето... Последен отговор - 23.10.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Съсобственик Здравейте,знаете моя казус съсобствен парцел с две сгради,всяка индивидална собственост.Официално вече се знае,че парцела е неделим и не мога да се... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив