Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

имот от чси

17.01.2016 - Покупка на имот - 6 Отговори     (0)

закупих имот от чси и той каза че собствениците са неоткриваеми и че са някъде по чужбина и че трябвало да мине през съд защото нямало как да бъдат уведомени че им е продаден имота и щяло да отнеме време от около два месеца вярно ли е това или не защото аз знам че необходимият срок за получаване на постановление за възлагане на имот е до един месец след като са изтекли всички срокове за обжалване на 18.12.2015 съм внесъл окончателната сума и до сега още не съм повикан за постановление за възлагане.

									Стоил

Стоил Брокер
София

Отговори (6)    Коментара (5)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

18.01.2016

Отговор: През съд се минава, ако има жалба. В случая, става въпрос за получаване на съобщение, че има обявен купувач и т.н.. След като призовкарят няма да може да намери собствениците, ще им бъде залепено уведомление на вратата, да се яваят в 14 дневен срок в кантората на ЧСИ, за да получат книжата. Щом този срок изтече и те не се явят, съобщението се счита за редовно връчено. Започва да тече 7 дневен срок за жалба от тяхна страна, въпреки, че не са се явили. Щом изтече и този срок, постановлението за възлагане влиза в сила, вписва се в АВ и Ви се дава препис. Следва въвод във владение.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Стоил

Стоил

18.01.2016

Коментар: благодаря г-жо миткова


За контакти

											Стоил

Стоил

01.02.2016

Коментар: а има ли нов закон от миналата година който да казва че ако не се намерят собствениците за да им се каже че им е закупен имота то тогава трябва да мине през съд, така ми казват от кантората на чси богданова и това щяло да отнеме 2 3 месеца.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

01.02.2016

Отговор: Не, няма.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Стоил

Стоил

12.02.2016

Коментар: попитах и други чси та казаха и те че има такъв закон защитаващ правата на собственници загубили имотите си,бихте ли проверили по обстойно тъй като така се губи вече много време за влизане във владение на имота само защото няма как да открият собственниците за да им се съобщи че им е продаден имота и трябвало да се мине през съд с назначаване на особен представител.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

12.02.2016

Отговор: А Вие помолете тези ЧСИ-та да Ви цитират този нов закон и съответния член от него. И ни напишете какво казват.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

17.02.2016

Най-добър отговор*: Здравейте!
Колегата е права - няма "минаване през съд".
Обаче, това, което споменавате е напълно възможно - нарича се "особен представител". Да, такъв се назначава, но не от съда, а от самия ЧСИ. Ако по делото има данни, че собствениците не са в страната, пуснете до ЧСИ молба да им бъде назначен особен представител, на когото да се връчи постановлението за възлагане. Това наистина ще забави процеса, но не е нужно да е 2-3 месеца.
Вашата молба би ускорила процеса.

Стискам Ви палци!

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София, бул."Васил Левски" 72
0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Стоил

Стоил

17.02.2016

Коментар: делото в срс за особен представител чл. 430 ГПК, във връзка с т. 4 от Тълкувателно решение № 2 от 26.06.2015 г. на ВКС по т. д. № 2/2013 г., ОСГТК, докладчик съдията Борислав Белазелков. това ми изпрати днес чси по повод питането ви г-жо миткова ако може да ми го изтълкувате и дадете съвети. благодаря


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

18.02.2016

Отговор: Как го тълкувам аз и как го тълкува конкетен съдебен изпълнител, са две различни неща. Точка 4 от въпросното тълкувателно решение, гласи, че се назначава особен представител по искане на взискателя /който не сте Вие/, ако ПРИ ПРИСТЪПВАНЕ КЪМ ИЗПЪЛНЕНИЕ длъжникът има регистриран адрес, но не може да бъде намерен там. За мен този момент е бил назад във времето, при първото съобщение до длъжника. Ако тогава си е получавал съобщенията, за мен няма причина едва сега да се мисли за особен представител. Попаднали сте на ЧСИ, който малко се престарава е личното ми мнение. КАквото и да си тълкуваме тук с Вас, няма да Ви помогне, ако така е решил да процедира.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

18.02.2016

Отговор: Да, именно това Ви писах. В точка 4 от тълкувателното решение се казва, че "Районният съд по местоизпълнението ИЛИ СЪДЕБНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ назначава особен представител на длъжника, ако ПРИ ПРИСТЪПВАНЕТО към изпълнение той има регистриран постоянен и настоящ адрес, но не може да бъде намерен там нито може да се намери лице, което е съгласно да получи съобщението и длъжникът не се е явил да го получи в указания двуседмичен срок.
И, тъй като във Вашия случай явно лицата са имали адрес, защото на него са били призовани за извършване на опис и оценка на имота, после им е била връчено и съобщението за насрочване на публичната продан, смятам, че няма пречка ЧСИ да назначи особения представител директно, без да се пише молба до съда.
Но дори и така да е, това би следвало да стане доста по-бързо от цитираните 2-3 месеца, защото не е същински съдебен процес.

Настоявайте да си свършат работата!

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София, бул."Васил Левски" 72
0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											Стоил

Стоил

18.09.2016

Коментар: здравейте отново ви пиша с молба за помощ тъй като все още не мога да вляза във владение на имота си закупен на търг 12 /2015г. след 4 молби за бавност в районен съд съдът все още не може да назначи особен представител,чси то казва от нас нищо вече не зависи а от съдът.към кого да се обърна за да ми се разреши проблема,къде да се жалвам вече и срещу кого от съдията ли от чси то ли,че не си вършат работата на време и както трябва а то е видно вече 10 месеца изтекоха.


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на имот и паркомясто Имам интерес към покупка на апартамент от собственик, който е придобил апартамента през 2019 година от строителя. Това, което ме притеснява, е че в... Последен отговор - 12.12.2023 от адв. Симеонова

3 Отговори

Закупуване на имот в строителство Подписал съм предварителен договор за покупка на имот в строителство през октомври 2021 г. В договора няма клауза за плащане на допълнителни средства... Последен отговор - 24.12.2023 от Кристина Найденова

2 Отговори

Значение на Земеделска земя, която попада в 'Жилищна зона с преобладаващо... Здравейте! Харесали сме си имот с описанието във въпроса ми по-горе. Тъй като не разбирам какво точно значи - хем е земеделска земя, хем пък попада в зона... Последен отговор - 16.02.2024 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Покупка на къща върху общинска земя Здравейте, имам намерение да закупя къща построена върху общинска земя. Къщата е наследена от две сестри, в момента се стопанисва от семеен приятел(... Последен отговор - 23.09.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Are you in need of Urgent Loan Here Задайте въпросаAre you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив