Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

рента от земеделска земя

16.10.2018 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Наследих от починалата си майка земедеска земя.Не открих никакъв договор в документите и.Познавах визуално арендатора и имах от нея телефон и адрес.Знаех със сигурност ,че е сключила договор от поземлената комисия ,а от нея че две поредни години многократно е лъгана и не и е изплатена рента за 2016 и 2017 година.След множество опити да се свържа с въпросния арендатор получих рента за 2016г,като междувременно вече аз сключих договор с друг арендатор за 2018г.Та въпроса ми е как мога да получа полагащата ми се рента за 2017 като той отнова се крие ,не вдига телефон,а адреса който е дал на майка ми е фалшив.

									Мария Николова

Мария Николова

Отговори (2)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

17.10.2018

Отговор: Може да се извърши справка по ЕГН на майка Ви в имотния регистър, за да се снабдите с договора за аренда, тъй като същият се вписва там. В договора за аренда следва да е посочен и адресът на предишния арендатор. Като начало можете да му изпратите нотариална покана за заплащане на сумата и ако няма резултат, да се пристъпи към съдебно производство - например по чл. 410 от Гражданско-процесуалния кодекс.


За контакти

											Мария Николова

Мария Николова

25.10.2018

Коментар: Благодаря Ви ,адвокат Митова.За мое съжаление нито в имотния регистър,нито в кадастър открих договор или анекс към такъв.Последният договор там е от 2008 и отдавна е невалиден.Дали мога само с данните,които имам от поземлената комисия а именно,че има договор или анекс за стопанска 2016/2017 и име на фирмата ,обработвала земята,за да постигна нещо-да си получа полагащата ми се рента?


За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

25.10.2018

Отговор: Копие от договора за аренда се представя и в местната поземлена комисия (ОСЗГ), т.е. може да се снабдите с договора и от там. След като разполагате с наименованието на дружеството - може да се направи справка в Търговския регистър за адрес на управление.


За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив