Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Има ли конфликт при обслужване на интереса и на купувач и на продавач от едно лице?

11.12.2010 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

Малко по назад зададох въпрос свързан с това брокера само посредник ли е или на него се разчита и да взима отношение по параметрите на дадена сделка, договаряне условия и т.н., двама експерти смятат както и аз, че не е. В този ред на мисли ако се очаква да взима отношение по теми свързани с икономически интерес не е ли в конфликт на инатереси ако има договор с двете страни по дадена сделка или по точно получава възнаграждение от тях?

									Георги Палпурин

Георги Палпурин Консултант
София

Отговори (2)    Коментара (1)

											Емилиян Кърчев

Емилиян Кърчев

11.12.2010

Отговор: Това до голяма степен зависи от качествата на самият брокер. Повечето колеги много трудно се справят с това да разделят личните чувства със служебните обязаности. Затова много често се получава така , че брокера се люшка в чувствата си ту към единият , ту към другият клиент. Клиентите също го усещат и в тях почти винаги остава неприятното усещане за нелоялност. Тази ситуация винаги има отрицателно отношение на двамата клиенти към брокера. Точно в тази ситуация си проличава професионалиста . Професионалиста определя точният подход и умело върви към финала. В хода на тези преговори се вадят различни аргументи , подават се в точно определен момент, ползват се различни техники на говорене, важен е и езика на тялото, облеклото , обстановката където се водят самите преговори и т. н.


За контакти

											Георги Палпурин

Георги Палпурин

12.12.2010

Коментар: "Вашият ОтговорВ хода на тези преговори се вадят различни аргументи , подават се в точно определен момент, ползват се различни техники на говорене, важен е и езика на тялото, облеклото , обстановката където се водят самите преговори и т. н."

Относно професионализма не съм съгласен. Самият факт на противоположност на интерсите при договаряне на условия води към конфликт.
Ако ми е доверено от едната и другата страна за границите на позицийте им например:
Офертна цена 100 000е с опция за коментар до 85 000е а купувача е готов да заплати 95 000е и посредника разполага с тгази информация? Как ще водq преговорите ангажиран с интереса и на двете страни. Истинският професионалист ще се оттегли от тях поради простата причина, че разполага с информация чрез която има възможност да манипулира страните както намери за добре, без да е в състояние да изкара максимума от сделката и за двете страни.
В подобен сценарий ако купувача Ви попита до къде можем да преговаряме трябва да му отговорите до 85 000е.
При въпрос от продавача как е какви са нагласите и разполагате с информация за готовност на 95 000е, как ще постъпите?
Ако сте откровен и с двете страни ще се влезне в пазарлъци при които ако се обслужва само едната страна ще са със съвсем друг изход най - вероятно.
За повече информация: http://almark.bg/blog | За контакти

26.12.2010

Отговор: Здравеите,
Вашият въпрос:
Офертна цена 100 000е с опция за коментар до 85 000е а купувача е готов да заплати 95 000е и посредника разполага с тази информация? Как ще водq преговорите ангажиран с интереса и на двете страни.
Моя отговор:
1.Посредника се свързва с продавача и му обяснява ,че е намерил купувач които е готов
да заплати 95 000е /все пак има опциа за коментар до 85 000е/

2.Посредника се договаря с купувача за цена 85 000е за продавача и
5 000е за фирмата /за него/

3.Посредника свързва продавача и купувача и те сами договарят няква средна цена.

ТОВА СА ВАРИАНТИТЕ СПОРЕД МЕН,А КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ СДЕЛКАТА ЗАВИСИ ОТ САМИЯ
БРОКЕР.За повече информация: http://www.imoti-vd.hit.bg | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

ЧСИ Закупих имот от Чси. Подадох молба за заличаване на ипотеки и вдигане на забрани. Отказано ми беше. От един месец имало нов закон, Какво да направя? Последен отговор - 3.11.2018 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Закупуване на имот от ЧСИ Здравейте, харесали сме имот от ЧСИ в София. Въпроса ми е как мога да го проверя за тежести? Последен отговор - 11.11.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Покупка на парцел за строеж на къща Добър ден днес ми предстои оглед на парцел.Продавача има вече необходимите документи за сключване на сделка. На какво да обърна внимание,кои са... Последен отговор - 10.11.2018 от Кристина Найденова

2 Отговори

Проблем с ипотечен кредит Сключен предварителен договор за покупко-продажба на имот на 30.08 тази година, с капаро.Върху имота има 4 възбрани.Собственика,придобил имота от... Последен отговор - 5.11.2018 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

прехвърляне на имот между роднини Здравейте! Какъв е най-удачният вариант за прехвърляне на имот(къща) между роднини? Моята майка и нейният приятел искат да ми прехвърлят къщата в която... Последен отговор - 18.11.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив