Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Има ли конфликт при обслужване на интереса и на купувач и на продавач от едно лице?

11.12.2010 - Покупка на имот - 2 Отговори     (0)

Малко по назад зададох въпрос свързан с това брокера само посредник ли е или на него се разчита и да взима отношение по параметрите на дадена сделка, договаряне условия и т.н., двама експерти смятат както и аз, че не е. В този ред на мисли ако се очаква да взима отношение по теми свързани с икономически интерес не е ли в конфликт на инатереси ако има договор с двете страни по дадена сделка или по точно получава възнаграждение от тях?

									Георги Палпурин

Георги Палпурин Консултант
София

Отговори (2)    Коментара (1)

											Емилиян Кърчев

Емилиян Кърчев

11.12.2010

Отговор: Това до голяма степен зависи от качествата на самият брокер. Повечето колеги много трудно се справят с това да разделят личните чувства със служебните обязаности. Затова много често се получава така , че брокера се люшка в чувствата си ту към единият , ту към другият клиент. Клиентите също го усещат и в тях почти винаги остава неприятното усещане за нелоялност. Тази ситуация винаги има отрицателно отношение на двамата клиенти към брокера. Точно в тази ситуация си проличава професионалиста . Професионалиста определя точният подход и умело върви към финала. В хода на тези преговори се вадят различни аргументи , подават се в точно определен момент, ползват се различни техники на говорене, важен е и езика на тялото, облеклото , обстановката където се водят самите преговори и т. н.


За контакти

											Георги Палпурин

Георги Палпурин

12.12.2010

Коментар: "Вашият ОтговорВ хода на тези преговори се вадят различни аргументи , подават се в точно определен момент, ползват се различни техники на говорене, важен е и езика на тялото, облеклото , обстановката където се водят самите преговори и т. н."

Относно професионализма не съм съгласен. Самият факт на противоположност на интерсите при договаряне на условия води към конфликт.
Ако ми е доверено от едната и другата страна за границите на позицийте им например:
Офертна цена 100 000е с опция за коментар до 85 000е а купувача е готов да заплати 95 000е и посредника разполага с тгази информация? Как ще водq преговорите ангажиран с интереса и на двете страни. Истинският професионалист ще се оттегли от тях поради простата причина, че разполага с информация чрез която има възможност да манипулира страните както намери за добре, без да е в състояние да изкара максимума от сделката и за двете страни.
В подобен сценарий ако купувача Ви попита до къде можем да преговаряме трябва да му отговорите до 85 000е.
При въпрос от продавача как е какви са нагласите и разполагате с информация за готовност на 95 000е, как ще постъпите?
Ако сте откровен и с двете страни ще се влезне в пазарлъци при които ако се обслужва само едната страна ще са със съвсем друг изход най - вероятно.
За повече информация: http://almark.bg/blog | За контакти

26.12.2010

Отговор: Здравеите,
Вашият въпрос:
Офертна цена 100 000е с опция за коментар до 85 000е а купувача е готов да заплати 95 000е и посредника разполага с тази информация? Как ще водq преговорите ангажиран с интереса и на двете страни.
Моя отговор:
1.Посредника се свързва с продавача и му обяснява ,че е намерил купувач които е готов
да заплати 95 000е /все пак има опциа за коментар до 85 000е/

2.Посредника се договаря с купувача за цена 85 000е за продавача и
5 000е за фирмата /за него/

3.Посредника свързва продавача и купувача и те сами договарят няква средна цена.

ТОВА СА ВАРИАНТИТЕ СПОРЕД МЕН,А КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ СДЕЛКАТА ЗАВИСИ ОТ САМИЯ
БРОКЕР.За повече информация: http://www.imoti-vd.hit.bg | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Крайна цена на имот от съдя изпълнител Здравейте, интересува ме при покупка на имот от съдя изпълнител цената на която се провежда търга /публичната продан/ крайна ли е? В обявата на съдя... Последен отговор - 5.10.2020 от Веселинов

5 Отговори

Купуване на имот в София Здравейте, предстои ми да купя парцел с 3 къщи функциониащи, залепени една до друга в един двор. В нотариалния акт, който има продавача пише, че в... Последен отговор - 20.02.2021 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Покупка на имот от съдя изпълнител Когато се закупува къща от съдя изпълнител и примерно се продава 1/2 от постройка, кояно не може да бъде разделена или няма два входа как се влиза във... Последен отговор - 5.10.2020 от адв. Симеонова

3 Отговори

Законност на постройка Закупих имот за който получих само нотариален акт без други документи за постройката, която е в него. В документа е описан имота и сградата е описана... Последен отговор - 19.10.2020 от Кристина Найденова

2 Отговори

имот Имам интерес да закупя общинско жилище на мой близък в София жк.Люлин след като го закупя от общината на негово име той трябва да ми го прехвърли на мен... Последен отговор - 8.12.2020 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив