Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Инвеститорът не иска да продаде трафопост ЕВН.

25.11.2017 - Други - 4 Отговори     (0)

Сградата е построена през 2009 г. и има АКТ16. Въпреки това, собствениците не са индивидуални партиды с ЕВН. Трафопост, собственост на инвеститорът. ЕВН отказва да подпише договор със собствениците, докато трафопост не е тяхна собственост. Инвеститорът отказва да продава трафопост ЕВН. И без да притежава лиценз, се разпределя ток и събира пари, на завишени цени. Какво да правя?

									Александър

Александър

Отговори (4)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

27.11.2017

Отговор: Питането Ви е сериозно и трудно може да получите решение на казуса във форум. Инвеститорът следва да продаде трафопоста на ЕВН, а не сам да разпределя електроенергия между собствениците на апартаменти в сградата и да получава плащане за това. Възможно е да сезирате КЕВР, като подадете писмен сигнал, за да бъде извършена проверка в сградата.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

27.11.2017

Отговор: Отношенията между ЕВН и битовите абонати не са обвързани със собствеността на елементи от разпределителната мрежа. Ако сградата е въведена в експлоатация и има монтирано вътрешно табло с електромери за всеки обект, то следва да подадете заявление до ЕВН за присъединяване и откриване на партида на всеки. Те пък следва или да Ви присъединят, или да Ви отговорят писмено защо няма да го направят. Когато имате такъв документ, може да се мисли нещо в правна насока. Колкото до продажбата на ток от инвеститора, следва да сезирате райнонната прокуратура и НАП. И тъй като сградата е нова явно, погледнете си клаузите в предварителните договори и в нотариалните актове, относно задълженията на инвеститора по присъединяване към разпределителните дружества.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Александър

Александър

27.11.2017

Коментар: Тук са всички изявления и отговори от ЕВН.
https://goo.gl/NAdfh8За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

28.11.2017

Отговор: Доколкото успях да схвана, нюансът е "Апарт-хотел", като термин. Тоест, хотелът е клиент на ЕВН и има сключен договор. Според ЕВН няма към настоящия момент самостоятелни обекти, които да свърже с мрежата си. Мисля, че имат известно основание. Което не пречи да подадете жалби до ДКЕВР, КЗК и КЗП. Със сигурност, техните становища биха Ви насочили.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

28.11.2017

Отговор: Определено е необходимо да се подаде жалба към КЕВР след преглед на документите, които сте приложил. Всъщност проблемът е, че сградата е въведена в експлоатация като "апарт-хотел", а същевременно е извършена продажба на самостоятелни обекти в нея - апартаменти на отделни физически лица.


За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Разминаване в квадратури Въпросът ми е следния: родителите ми имат къща с дворно място близо до София /с влязла кадастрална карта края на 2021 година/и искат да дарят този имот на... Последен отговор - 20.04.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

право на ползване Уважаеми господа, Къде и какво да подам, за да получа нотариалния акт, в който съм ползвател? Т.е. как мога да разбера какви имоти притежавам с право на... Последен отговор - 14.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Регистриране на наемател по настоящ адрес. Синът ми е собственик на апартамент в София, но много често е извън България. Имам пълномощно да го представлявам и заявявам всякакви услуги свързани... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

- - Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив