Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

построяване на барака за дърва

08.04.2016 - Строителство - 3 Отговори     (0)

Здравейте!
Искам да си построя барака за дърва ,мотики ,лопати ,без плоча с греди и дъски отгоре ,но да бъде с основи и тухли и да бъде законна.Моля ,обяснете какви части от проектирането ми трябват или само конструктивно становище,без геодезия и архитектура и т.н.
Благодаря

									veneva

veneva Друго

Отговори (3)    Коментара (2)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

12.04.2016

Отговор: Здравейте, съгласно чл. 147, ал. 1 ЗУТ не се изисква одобряване на инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж за второстепенни постройки от допълващото застрояване (какъвто е случаят). Необходимо е да се представи само становище на инженер - конструктор.


За контакти

											veneva

veneva

24.04.2016

Коментар: Благодаря Ви за отговора,но тъй като ми се представят нещата по друг начин,моля обяснете ми по подробно.Това становище ще бъде от конструктора ми -ок,но няма ли да ми искат ,геодезия ,ел.част евентуално и АС част /така ми казва архитекта ,че ми трябват тези части/ и ако не ми трябват ,кой ще ми постави колчетата преди започване на строежа /естествено ,че и аз мога ,но дали е редно/....изисква ли се да има осветление т.с ел .част? Много съм объркана и не зная дали ще се справя сама тъй като съм финансово притеснена ,а искам да всичко законно .
След като получа разрешени за строеж т.с ще трябва да представя само това конструктивно становище ли и друго не ми трябва ,ако съм Ви правилно разбрала.
Моля Ви ,бъдете така отзивчиви и ми дайте по подробни напътствия.
Благодаря
ВеневаЗа контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

25.04.2016

Отговор: Здравейте, предоставеният отговор по-горе е с оглед информацията, която сте описали по случая. След като се касае за второстепенна постройка от допълващо застрояване (барака за дърва) се изисква само конструктивно становище в съответствие с чл. 147, ал. 1 ЗУТ за издаване на разрешение за строеж. Възможно е обаче да има специфики, които трудно могат да бъдат разрешени във форум, поради което препоръчвам да се консултирате с архитект. Важно е да се подчертае, че за издаване на разрешението за строеж не е необходимо одобряване на инвестиционните проекти от общинските органи, което не означава, че не следва да се съставя геодезия, ел. част и АС част.


За контакти

											veneva

veneva

14.05.2016

Коментар: Сърдечно благодаря за Вашите съвети ,но още нещо да попитам .
Защо архитекта на общината ме кара да подам мотивиращо предложение за издаване на виза за проектиране /нали проекти няма да се правят/,в същото време ми казва ,че може да се построят по чл147 ал 1.
Също така така имам съществуваща барака ,която е в режим на търпимост ,/но те нали се водят пак незаконни /,ще ми бъде ли проблем за издаването на разрешение за строеж на новите бараки.
Благодаря
Слънчев и усмихнат ден!
ВеневаЗа контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

15.05.2016

Отговор: Съветът ми е да изпълните предписанията на главния архитект на общината за мотивиращо предложение за виза за проектиране, което е първият етап от издаването на разрешение за строеж. В случай че не желаете да надстроявате или пристроявате търпим строеж (посочената от Вас барака), а да изградите нова - не следва да има проблем при издаване на разрешението за строеж по чл. 147, ал. 1 ЗУТ.


За контакти

Популярни въпроси - Строителство

Виж всички въпроси

Предстоящ строеж на жилищен блок в съседство. В съседство на три етажен жилищен блок, с обща височина 10.4 м предстои строителството на пет етажен блок на мястото на стара къща. Единственото... Последен отговор - 14.02.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Строеж на търговска площ Здравейте, Интересувам се изграждането на конструкция с квадратура 300 кв. м. тип павилион/склад (Пример тип Лидл и Кауфланд) Ориентировъчно към днешна... Последен отговор - 26.02.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Видове проекти, необходими за изграждане на пристройка към съществуваща сграда Предстои да изградя пристройка към съществуваща сграда на 2 етажа, находяща се във вилна зона "Ракитника", Варна. Пристройката ще се оформи като входно... Последен отговор - 15.03.2018 от инж. Петър Петров

1 Отговори

Изграждане на пристройка към съществуваща сграда- необходими видове проекти Предстои да изградя пристройка към съществуваща сграда на 2 етажа, находяща се във вилна зона "Ракитника", Варна. Пристройката ще се оформи като входно... Последен отговор - 20.02.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Видове проекти за строеж Предстои да изградя пристройка към съществуваща сграда на 2 етажа, находяща се във вилна зона "Ракитника", Варна. Пристройката ще се оформи като входно... Последен отговор - 15.03.2018 от инж. Петър Петров

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив