Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Наследство при смърт на братовчед

01.09.2015 - Правни казуси - 1 Отговори     (0)

Първи братовчед на майка ми е починал. Той няма братя, сестри, жена, деца. Родителите му са починали преди него. Всички братя и сестри на родителите са починали преди него. Има общо 7 първи братовчеди откъм бащата и 18 първи братовчеди откъм майката. От тях 10 са починали преди него. Кои са наследниците на братовчеда?
Според мен са всички живи първи братовчеди.
Братовчеда на майка ми притежава къща по нотариален акт.
Земята под къщата обаче се води на баба му – майка на баща му, която е починала отдавна около 1960г. Бабата има 4 деца, които сега също са починали. Внуците са 7. Но и от внуците и от правнуците има починали и наследниците стават много. До кое коляно се наследява?
Питам как да се раздели имота? И имат ли право наследниците на майка му, върху земята? Той приживе е притежавал ¼ от земята.
Останалите наследници не са знаели, че притежават земя и не са подали декларация в общината.

									Renetka11

Renetka11 Инженер
Кюстендил област

Отговори (1)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

02.09.2015

Отговор: За първите братовчеди и наследената къща, сте прав. Наследяват най-близките по родствена степен. Тоест, първите братовчеди /живите/, изключват от наследството вторите братовчеди. По отношение на земята - собственици са всички живи наследници на баба му, без ограничение в степента на родство. Починалите се заместват от техните наследници. По отношение на майка му, предполагам става дума, за съпругата на починалия баща. Тоест, бабата със земята е била нейна свекърва. Дали майката получава дял, зависи от това, кой пръв е починал - бабата или сина й. Ако е бабата, нейните деца я наследяват. Тоест, бащата е получил 1/4. След неговата смърт, негов наследник е и съпругата му. Или, да, има дял.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Renetka11

Renetka11

02.09.2015

Коментар: Благодаря ви за бързия отговор!За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив