Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Изкупуване на идеална част от имот

03.12.2017 - Продажба на имот - 4 Отговори     (0)

Здравейте,
Какви документи са необходими за изготвяне на нотариална покана към останалите наследници за изкупуване на моя дял от имота.

									Николина Харизанова

Николина Харизанова

Отговори (4)   

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

05.12.2017

Отговор: Здравейте, г-жо Харизанова!

За да бъде изготвена покана е достатъчен документа за собственост. Ако става дума за имот, придобит по наследство, ще е необходимо и удостоверение за наследници, евентуално завещанието (ако има такова).
Нищо друго на този етап.

С поздрав: адв. Симеонова
София, ул. "Христо Белчев" 18
тел.0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

05.12.2017

Отговор: Здравейте!
Когато искате да уведомите и поканите останалите съсобственици да изкупят Вашият дял от съсобствен имот се предполага, че същите знаят за съсобствеността. В тази връзка, и без да приложите към изготвената нотариална покана документ за собственост - нотариалната покана ще постигне своята цел.
С нотариалната покана се уведомява насрещна страна за предприети от Вас действия, или за Ваше предложение, или Ваши намерения. Тя няма за цел да финализира една сделка. Тя е само началото в този процес, чиято цел е преди всичко уведомяване за Ваши намерения за постигане на обща цел.
Следователно, можете да приложите документ за собственост и удостоверение за наследници, но това не е задължително на всяка цена
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

05.12.2017

Отговор: Г-жо Чанкова,
За пореден път се обръщам лично към Вас - четете въпроса, преди да отговорите "по принцип".
Тъй като въпросът бе "за ИЗГОТВЯНЕ на нотариална покана", отговорът ми също е в тази посока - това е необходимо, за да се нанесат данните в нотариалната покана.
Никой и никъде не е питал какво се прилага към поканата.

Не подвеждайте питащите, те са тук, защото ни имат доверие!За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

05.12.2017

Отговор: Госпожо Симеонова,
Не бих си позволила никога да коментирам в публичното пространство колегите си и не го правя.
Смятам, че тук има достойни хора за уважение и е радостно, че сайтът е предоставил трибуна да изразят собственото си виждане.
Това, че не сте съгласни, или не искате да приемете друг вид мислене си е Ваш проблем, но, не се изживявайте в качеството си на анализатор или администратор, отправяйки злобни забележки и и още по-злобни предупреждения и напътствия.
Приемете като факт, че отговорът на всеки колега си е негово виждане и мислене и то не е насочено към Вас госпожо Симеонова.
За мен е важно и ценя различните отговори, защото те стимулират, тласкат към нови и нови възможности и хипотези на действие и дори не бих искала да съм единственият отговорил.
Но, моля, спазвайте и се съобразявайте с почтеният тон на разговор.
В заключение бих написала, че за мен темата е приключена.И е така, защото всеки отговор се преценява от аудиторията, която ги чете, а не от Вас госпожо Симеонова.
адв. Галина Чанкова


За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

хоризонтална съсобственост По време на съдебна делба на наследствен имот между две сестри ни беше отредена хоризонтална съсобственост. Сестра ми иска да дадем право на строеж на... Последен отговор - 27.09.2023 от Адвокат Николина Митова

7 Отговори

Покупко-продажба на имот след парцелиране Здравейте, подадени са необходимите документи за парцелиране на имот на по-малки парцели, като проектът е одобрен и предстои нанасяне на новите... Последен отговор - 21.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Продажба на апартамент Искам да продам тристаен апартамент, намиращ се в саниран блок в кв. Изток, гр. Перник, 84 кв.м., ТЕЦ, слънчев, на комуникативно място, с 3 просторни,... Последен отговор - 24.06.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Капандурите и ремонт на покрива Има шест капандури на покрива на блока. Съседите искат да останат само две след ремонта на покрива. Законна ли е такава промяна. Решението им е взето... Последен отговор - 23.10.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Съсобственик Здравейте,знаете моя казус съсобствен парцел с две сгради,всяка индивидална собственост.Официално вече се знае,че парцела е неделим и не мога да се... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив