Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Що е то? Има ли професия Продавач и/или Наемодател у нас?

18.08.2011 - Други - 2 Отговори     (0)

Нерядко срещам, а и клиенти, хора най-общо ще ги нарека, които свободно решават да разгледаме първо случая продавач. Рекламират имота, разговарят на висок глас за цени, търсене и предлагане /при положение, че моето гардже е по-хубаво мнението няма да му е субективно/, а обратно - с широк поглед върху пазара изграден от телевизия, интернет сайтове, само искам да отбележа за уважаемия читател, че имотите, които се четат и разглеждат, са тези които не се продават, тези, които се продават, не ги виждат и съответно не могат да си направят статистиката, понеже ние сме тези, които следят тези неща и водим статистика на какви цени се е продал един имот.
Относно наемодателите. Лично аз съм имал отношения с професионалист в тази област, а именно - собственичка на няколко къщи в западна Германия. И изхождайки от опита си и ползваните услуги, мога да твърдя, че у нас такава професия няма. Разбира се, има и изключения. И затова бих помолил хората, които имат желание да работят в тази посока, да положат усилие.

									Калоян Балинов

Калоян Балинов Брокер
Варна

Отговори (2)    Коментара (1)

											petar raichev

petar raichev

18.08.2011

Отговор: По мое скромно мнение в Бългярия няма квалифицирана провесия наемодател за разлика от други европейски страни където мисля, че има такава професия.

Но има не малък брой хора с доста имоти който са им основен източник на доходи.Друг е въпроса колко професионално ги ръководят и дали разгръщат потенцияла им.

Лошото е че голяма част от апетитните имоти на топ места, носещи много добри доходи бяха разпродадени за жълти стотинки по време на приватизацията на наши другари, който по една или друга причина не ги подържат, а само експлоатират до дупка...

Все повече фирми предлагат управление на имоти срещу комисион на хора живеещи в чужбина или нямащи възможността да управляват имотите си.

А за вашата позната с имотите в западна Германия мога да кажа, че там законите са много сериозни и наемните договори обикновено се сключват за 1 година през която наемателя няма право да прекратява или променя договора.Което дава сигурнаст на инвестицията и нейната възвращаемост за разлика от България, където договора е лист хартия без особена тежест...

А когато има пазарна ниша някъде то тя не остава дълго време празна, така е и с имотите когато има търсене не след дълго се появява и предлагане.

За съжаление нашата икономика е много лошо структурирана и не се базира на реално производство, а на комисиони, търговия и услуги не носещи реално продукт с добавена стойност.

Мое мнение е че когато се повиши стандарта на живот в България ще се оживи и този сектор и ще почнат да се предлагат качествена услуга в сферата на имотите и наемодателите като професия.

Не е оправдано да затвориш 50-60К евро в апартамент от който евентуално ще взимаш наем 300-350 лв. не рядко само по 5-6 месеца в годината.Защото заплатите са ниски и хората не могат да си позволят високи наеми, а тези с добри доходи си купуват имота на импотека...затова и тази професия е в лек застой с изключение на няколко по големи града и сезонни курорти !

Със здраве !За контакти

											Калоян Балинов

Калоян Балинов

18.08.2011

Коментар: В България няма и лоби, което да работи върху законовата уредба. Отнасяща се тези взаимоотношения. Държавата показва еднозначно, че не иска да има регулация, а въпреки високите данъци търси си търси своето с нулева отговорност. Стандарта е приоритет на управляващите освен да нямат такива намерения или имат обещания.


За повече информация: http://balinovinvest.com/ | За контакти

											инж. Петър Петров

инж. Петър Петров

24.08.2011

Отговор: Професия продавач е най-древната професия, има я и винаги ще я има. Интересно е кои продавачи колко получават... 20% от продавачите получават 80% от доходите като обороти, а от тези 20%, 5% са топ продавачи. Професионални наемодатели са фирмите, които се занимават с управление на имоти. А за статистиката на какви цени се продават имотите - когато отпаднат кешовите разплащания и всичко става по банков път, тогава ще има реална статистика.


За повече информация: http://store4me.net - различния онлайн магазин | За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Как да се сдобием с идентификатор? Здравейте! Става въпрос за следното: имаме изградена сграда-хотел от 2ра категория, в която се продават апартаменти. И на всеки етаж има камериерско... Последен отговор - 30.05.2018 от georgi

5 Отговори

Узаконяване на наследствена къща Здравейте, наследник съм на селска къща, която няма нот акт. Как мога да разбера колко е голям парцела, върху който е построена къщата? Каква е... Последен отговор - 22.06.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

КАТ Здравейте! Искам да попитам, синът ми който е пълнолетен- на 25 г е бил пред магазин за хранителни стоки извън колата и спряла е патрулка , извършена е... Последен отговор - 16.05.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Усвояване на около блоково пространство за гараж? Здравейте, какъв е реда и начина да получа разрешение от общината за усвояване на около блоково пространство или по точно пространството под едното... Последен отговор - 27.05.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Скара на балкона Здравейте , не знам дали е пражилното място за този въпрос но . Имали закон или наредба която забранява паленето на ел.скара на балкон/тераса. ако има... Последен отговор - 4.06.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив