Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

има ли завещание или не

28.05.2015 - Правни казуси - 1 Отговори     (0)

здравейте,на леля ми,е направено завещание от човека, с който живее.но впоследствие той прехвърля имота на свой роднина чрез покупко-продажба с клауза,че леля ми може да продължи да живее в имота до смъртта й.интересува ме,в случая това завещание,което й е направено отпада ли,след като има покупко-продажба?

благодаря!

									костова

костова Друго
Добрич

Отговори (1)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

28.05.2015

Отговор: Завещанието не отпада, но няма действия спрямо този имот. Защото тя наследява само това, което завещателят притежава към момента на смъртта си. След като е продал имота, то към момента на смъртта си не е вече негов собственик. И никой не може да придобие имота на основание наследство по завещание или закон. Единствено, Вашата леля ще продължи да живее там докато е жива, щом има учредено в нейна полза право на ползване.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив