Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

брак с чужденец

06.01.2018 - Други - 2 Отговори     (0)

Здравейте предстой ми да сключа брак с чужденец.Мъжът за който ще се омъжвам е от Африка по-точно Сиера Леоне.Знам че с тази страна нямаме сключен договор за правна помощ и тя не участва в Хагската конвенция за премахване на изискването за легализация на чуждестранни документи.Достатъчно ли е превод и легализация с апокриф на моите документи за да сключим брак в Сиера Леоне?

									Марияна Ивова

Марияна Ивова Друго

Отговори (2)   

											Теодора Ангелова

Теодора Ангелова

06.01.2018

Отговор: Здравейте,
Можете да заверите документите, които са ви необходими чрез МИнистерство на външните работи. Информацията по-долу е от сайта на министерството, за държави, които не са включени в Хагската конвенция.
В случай че документите, произхождащи от друга държава, не притежават или не могат да бъдат снабдени с апостил, за да произведат действие на територията на Република България, те трябва да бъдат удостоверени (легализирани) съгласно общоприетата практика:

изисква се документът да бъде заверен от Министерството на външните работи на издаващата държава;
щемпелът на Министерството на външните работи на издаващата държава следва да бъде удостоверен/легализиран от българското дипломатическо или консулско представителство в тази държава.
Щемпелът на Министерството на външните работи на издаващата държава може да бъде удостоверен/легализиран и от намиращото се в Република България чуждестранно дипломатическо или консулско представителство на страната на произход на документа, но в този случай е необходима и последваща заверка от Министерството на външните работи на Република България /МВнР заверява чуждестранното дипломатическо представителство/.

Когато в издаващата държава няма българско посолство/консулство:

Щемпелът на Министерството на външните работи на издаващата държава следва да бъде удостоверен/легализиран от посолството на Република България в столицата на трета държава, което е акредитирано и за тази държава. Щемпелът на Министерството на външните работи на издаващата държава може да бъде удостоверен/легализиран и от акредитираното за Република България дипломатическо или консулско представителство на страната на произход на документа, намиращо се в трета държава, но в този случай е необходима и последваща заверка от Министерството на външните работи на Република България /МВнР заверява чуждестранното дипломатическо представителство/.
Можете да получите повече информация на телефоните на Външно министерство + 359 2 807 64 13, + 359 2 807 64 18 , + 359 2 807 64 19 , + 359 2 807 64 21 , + 359 2 807 64 22
+ 359 2 807 64 23
Надявам се, да съм ви била от помощ!
С поздрав,
Теодора АнгеловаЗа повече информация: http://http://www.mfa.bg/bg/pages/51/index.html | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

07.01.2018

Отговор: Здравейте!
Искрено Ви желая успех, но и искрено Ви напомням, че по отношение на тази страна информацията, касаеща сигурност, здравеопазване, социални грижи никак не е положителна, но в крайна сметка решението е Ваше.
Конкретно на въпроса Ви - България няма консулство в тази страна, а Вие сте написали, че искате там да сключите граждански брак.
При това положение - Министерството на външните работи на България указва на българските граждани, че Република България няма функциониращо посолство в столицата Фритаун. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Сиера Леоне, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Абуджа, Федерална република Нигерия и посочва адрес:
Посолство на Република България в Абуджа
Адрес: 10 Euphrates str., Off Aminu Kano Crescent, Maitama, Abuja
Тел.: +234 9 413 00 34; +234 9 672 43 59 – 10.00-16.00 GMT+2
Факс: +234 9 413 27 41
Работно време: 09.00 – 12.30 ч.
E-mail: Embassy.Abuja@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/nigeria
Това означава, че или от тук си приготвяте легализиран превод на всички необходими документи с апостил, или в трета държава, където има Българско посолство , за да сложат щемпел.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Други

Виж всички въпроси

Камери в жилищен блок Здравейте, отскоро в нашата кооперация има монтирани камери, които снимат входа и паркинга отвън. Въпросът ми е, имам ли аз право на достъп до тези... Последен отговор - 26.04.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Как да се сдобием с идентификатор? Здравейте! Става въпрос за следното: имаме изградена сграда-хотел от 2ра категория, в която се продават апартаменти. И на всеки етаж има камериерско... Последен отговор - 20.05.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Заснемане и публикуване на регистрационен номер на кола Здравейте, бих искала да попитам кой и при какви обстоятелства има право да снима и публикува в публичното пространство, регистрационния номер на... Последен отговор - 24.04.2018 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

КАТ Здравейте! Искам да попитам, синът ми който е пълнолетен- на 25 г е бил пред магазин за хранителни стоки извън колата и спряла е патрулка , извършена е... Последен отговор - 16.05.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

3% налична и истинска оферта за заем Здравейте      Имате ли нужда от финансова помощ? Имате ли нужда от заем за закупуване на нова къща или за инвестиция, имате ли нужда от бърза... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив