Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Закупуване на имот чрез ипотека

09.03.2012 - Покупка на имот - 6 Отговори     (0)

Моля за съвет - искам да закупя 2-стаен апартамент чрез ипотека в южните райони на София. Каква е процедурата? Kъм коя банка е най-изгодно да се обърна и каква налична сума трябва да имам за начало, за да започна да действам по закупуване на имота?

									Силвия Лазарова

Силвия Лазарова Друго
София

Отговори (6)   

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

09.03.2012

Отговор: Здравейте,
Различните банки имат различни изисквания към кредитополучателите за отпускане на кредити и отпускат кредити при различни условия. Обикновено, най-изгоден кредит, можете да получите от банката, в която имате разплащателна сметка, по която получавате и вашата заплата.
Една от услугите, които предлагаме на клиентите си е съдействие за получаване на кредит - така няма да ви се наложи да обиколите всички банки, за да намерите най-изгодния заем.
Добре е да имате в наличност поне 10% от необходимата сума.За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Димитър Велков

Димитър Велков

09.03.2012

Отговор: Здравейте!
Ние работим добре с МКБ „Юнино банк“, които са много гъвкави, както и с Булбанк.
Важно е да съберете повече оферти, като се интересувате от годишния процент на разходите ГПР.
В зависимост от доходите Ви някои банки отпускат кредити без самоучастие, а други искат 10 или 20% лични средства. Ако се преговаря успешно тази сума, може да се осигури и като кредит за ремонт и обзавеждане.
Ако проявявате интерес, можем да Ви бъдем полезни.

Пожелавам Ви успех!За повече информация: http://bizneswimoti.com | За контакти

											Антон Илиев

Антон Илиев

10.03.2012

Отговор: Здравейте Силвия! Щом желаете да закупите двустаен апартамент в южните райони, вероятно вече имате и предпочитания какъв тип строителство да бъде жилището? Ако имотът, който искате е тухлен или ЕПК ще получите максималното възможно финансиране от всяка една банка, но не повече от 75-80% максимум до 90% от оценката на имота(не от цената, на която се предлага имота). необходимо е да разполагате с останалите средства поне 20-25% от цената на имота. Ако изберете панелно строителство банките ще финансират от 50% до 70% от оценката на банката вашата сделка и сумата, която е необходимо да разполагате ще трябва да нарастне. Преди всички тези неща и избора на жилище е необходимо да посетите клоновете на няколко банки, за да получите необходимите консултации относно това какво е максималното финансиране, което можете да получите вие като кредитоискател. Това е абсолютно задължително преди да започнете каквито и да е било огледи и преговори за апартаменти. Банките имат сравнително идентични условия за одобрение на кредитоискателите и много често максималната сума, която могат да отпуснат се разминава с поне няколко хиляди евро от това, което желаят самите кредитоискатели. Също така можете да посетите и някоя агенция за недвижими имоти, която е посредник на банки и там да получите необходимата информация относно възможностите за вашето кредитиране, както и още много полезни съвети, които ще ви спестят много грешки и пари. Бутикова агенция за недвижими имоти извършва такива услуги, при интерес от ваша страна - заповядайте на една среща.


За повече информация: http://www.tbm2.net | За контакти

											Мария Гавраилова

Мария Гавраилова

20.03.2012

Отговор: Здравейте! Щом имате желание да купите имот трябва да извървите следния път: Първа стъпка - намирате си добър брокер - ако нямате такъв, попитайте ваши приятели, които са ползвали подобна услуга или просто играйте на тото и си изберете един от многото. Втора стъпка: Ходите на огледи на имоти отговарящи на предварително направено от вас задание към консултанта ви. Трета стъпка: намерили сте имота, който е най-близо до представата ви за дом. Следва проверка на имота за тежести / прави се от консултанта ви/, предварителен договор и с него и още доста документи - в банката за кредит. Що се отнася до условията на банките - те вече се покриват и са с минимални разлики в различните банки затова няма значение към коя ще се обърнете, но е добре да е към банка, която обслужва работодателя ви или пък такава, която е запозната с историята на сградата, в която купувате имот. В общи линии и там е като намирането на качествен консултант. Това е съвсем в опростен вид пътя,който трябва да извървите за да станете горд собственик на имот. Успех и търпение - ще имате нужда и от двете!


За повече информация: http://prime-property.bg | За контакти

											Дарина Задурян

Дарина Задурян

21.03.2012

Отговор: По темата "към коя банка да се обърна" моето мнение е, че ще Ви бъде полезно да използвате кредитен консултант. Вече има доста такива фирми. Зная, че част от тях не взимат никаква комисионна от кредитополучателя за услугата си. А са полезни с това, че познават прекрасно банковите продукти и промоции. Работят с всички (или почти всички) банки и според Вашите конкретни нужди и възможности ще Ви предложат поне 3 варианта.
Относно така нареченото самофинансиране, наистина е нужно да имате минимум една десета от сумата за покупка.За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

22.03.2012

Отговор: Колежката Гаврилова е описала много добре последователността от действия, които трябва да се извършат. Бих направила само една препоръка. Първо си осигурете кредита, т.е. т.н. "кредитен сертификат", с които банката, която сте избрала ви дава уверение, че ще ви отпусне кредит с предварително определена максимална сума. Няма смисъл да търсите жилища - да наемате брокер, да ходите по огледи и др.под., ако не отговаряте на условията за отпускане на кредит на никоя банка.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на къща Здравйте искам да купя къща от майката и бащата,те имат две дъщери . Дъщерите искат двойна сума за къщата,могат ли да оспорват продажбата и за какво да... Последен отговор - 9.01.2019 от dimana

4 Отговори

фиктивна сделка Здравейте, може ли да ви попитам как става покупко продажба на апартамент, но фиктивно. Моя казус е следния наследници на апартамента са трима мъжа ми... Последен отговор - 5.01.2019 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Неточни данни в нотариален акт - имат ли значение? Здравейте! Искам да закупя апартамент, който реално се намира на трети етаж - на партерен етаж има офис, над него друг апартамент и над него се намира... Последен отговор - 2.01.2019 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Съсобственост с общината Здравейте! Казусът е следния : Купих къща и и.ч. поземлен имот с ЧСИ. Въвода стана след 11 м, с ЧСИ, защото отказваха да напуснат. Останалата част от... Последен отговор - 8.01.2019 от адв. Симеонова

1 Отговори

Лихвоточки давност Здравейте! Ситуацията е следната, закупил съм имот март 2014 година чрез лихвоточки и ми се налага да го продам. Ще трябва ли да върна парите от тях или не.... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив