Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Брокерът - партньор или посредник

22.02.2011 - Покупка на имот - 7 Отговори     (0)

Здравейте, прави ми впечатлението, че има недоверие към брокери и лица, занимаващи се с недвижими имоти в България. Ходил съм по много огледи на жилища и навсякъде се чакат собствениците, за да отворят и да покажат имота. В други страни не е така. Няма ли начин за повече гаранции и доверие, с което да се помогне на всички. Вие как мислите?

									Сергей Борисов

Сергей Борисов Друго
Пловдив

Отговори (7)   

22.02.2011

Отговор: Здравеите,
Да приемем хипотетично:
1. вие сте продявач
2.аз съм брокер продаваш вашият имот
Запознаваме се в моята агенция за недвижими имоти.
Бихте ли ми оставили ключа за продаваното жилище?
ДА - значи постъпвате много безотговорно - все пак не се познаваме,виждали сте ме
само един път в моята агенция
НЕ - вие самата ми нямате доверие,а как очаквате доверие от другите клиенти.
ПОНЕ ЗАСЕГА, СПОРЕД МОИТЕ ВИЖДАНИЯ
НЯМА КАК ДА СЕ ПОСТИГНЕ ТОВА ДОВЕРИЕЗа повече информация: http://www.imoti-vd.hit.bg | За контакти

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

22.02.2011

Отговор: Господин Борисов, и тук не навсякъде е така. В моята чанта има ключове от десетина жилища на мои клиенти, някои от които са напълно обзаведени. Всичко е въпрос на взаимоотношения между хората.
Проблемът тук е не в недоверието към брокерите, а в нежеланието на собствениците да се обвържат само с един брокер (или агенция) - предполага се, че собственика не раздава ключове на всеки срещнат.
Преди покупка на имот винаги проверявайте информацията!За контакти

											Ивелин Косев

Ивелин Косев

04.03.2011

Отговор: Скъпи колеги, доверието, за което говорите тук се ПЕЧЕЛИ, то не е даденост, а след като го спечелите трябва периодично да се поддържа!!
На въпроса как се печели доверие - мога да споделя само С ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА, ако имате доволни клиенти без значение дали са купувачи, продавачи, наемодатели или наематели те ще са по-отзивчиви към Вас при следващият път, когато се нуждаят от вашите услуги за това инвестирайте в дългосрочни взаимоотношения с клиентите си!!
Още повече, че доволните клиенти ще ви препоръчат и на техни познати, и така инвестициите във време за качествено обслужване ще донесат много повече дивиденти от ДОВЕРИЕТО при предоставяне на ключ от имота им.За контакти

											Калоян Балинов

Калоян Балинов

08.03.2011

Отговор: Удоволствие е да четеш коментара на брокер, който си разбира от работата и е ценен от клиентите си. Не мислите ли?


За повече информация: http://balinovinvest.com/ | За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

16.03.2011

Отговор: Добър ден г-н Борисов, престъпността в България е много висока и като брокер не приемам ключове за всеки апартамент или офис.
Нека не забравяме, че тук застрахованите имоти са много малко и рискът, който поема агенцията е голям.
Скоро чух слух, че се наемат апартамент от брокери с ключ за нелегални партита.

В белите държави има портиери и не е проблем да се даде ключ за огледи на имота.
Там застраховката се прави ПРЕДИ да станеш собственик на имот !!!
Жалко е, че агенции с международен опит не коментират практиката в нормалните държави.

Имам няколко командиравки при колеги в чужбина.
Повечето неща, които научих са неприложими в София.
За контакти

											Ивелин Косев

Ивелин Косев

16.03.2011

Отговор: Когато си песимистично настроен, когато се страхуваш да поемаш отговорност, се криеш зад какви ли не оправдания, тогава не престъпността ами и въздуха ще ти е виновен.
Не знам кой професионалист се води от слухове и градски легенди, а не е убеден в собствените си възможности и умения, за които всъщност се предполага, че ни плащат клиентите.
Застраховка или не гаранциите са никакви при страхлив, неубедителен, несигурен и с ниско самочувствие брокер. Ако съм ти клиент не само, че ключ няма да ти поверя, въобще ВНИМАНИЕ няма да ти обърна.
Че България не е Западна Европа е ясно на всички, кой казва обаче, че техният начин е правилният, кой казва трябва да копираме тяхното ноухау, достатъчно интелигентна нация сме, за да си създадем собствени правила, а не да робуваме на чуждия опит!!!За повече информация: http://www.balinovinvest.com | За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

16.03.2011

Отговор: Колега, през 1996-та година много смели професионалисти ограбиха България.

Колега, през миналите години много и смели професионалисти осигуриха несъбираеми заеми за стотицзи милиони евро.

Колега, отидете в бяла държава и вижте как се работи.

Колега, оставам с уважение към Вас и стотиците смели професионали /брокери/ из България.
Владимир Йосифов,За повече информация: http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,679/Itemid,99999999/ | За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Протокол за оглед на недвижим имот Здравейте! Преди време си харесахме обява за апартамент от интернет и се обадихме на брокера за оглед. При огледа ни бе връчен Протокол за оглед,който... Последен отговор - 15.02.2019 от Кристина Найденова

2 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - 23.01.2019 от адв. Симеонова

1 Отговори

Нотариален акт за новопостроена къща Здравейте, казусът е следният: През 2015г. закупихме празен парцел с идеята да се построи къща в него. Къщата е вече факт, напълно законна и с АКТ 16.... Последен отговор - 23.01.2019 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

Закупуване на общинско дворно място без идеални части от право на строеж ? 1.Построен 1984г. с отстъпено право на строеж-НАДСТРОЯВАНЕ трети етаж върху двуетажна жилищна сграда/построена 1961г./, продаден в последствие на трети... Последен отговор - 26.01.2019 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Стоп-капаро Здравейте,имам следния въпрос: Харесах апартамент,подписах споразумение че до 7 дена ще сключим предварителен договор и преведох по банков път 2000лева... Последен отговор - 7.02.2019 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив