Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Върху каква квадратура трябва да обявя продажба на апартамент?

22.04.2015 - Продажба на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте!По нотариален акт притежавам 62.80 кв.м жилищна площ,17 кв.м избени помещения-2 броя, приблизително 13 кв.м таванска стая и 4.20 кв.м килер на тавана,освен това, около 36 кв.м.-% от общият парцел от 315 кв.м ,върху който е застроена кооперацията а останалото от него е малко дворче.Върху коя площ трябва да обявя продажбата?-върху всичко изброено,приблизително 133 кв.м или изброеното, без тези 36 кв.м-т.е.-97 кв.м.Апартаментът е в Бургас,старо строителство,актът е от 1957 год.Дано да съм обяснил разбираемо!Благодаря ви!Приятен ден!

									Стефан

Стефан Друго
Бургас

Отговори (2)   

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

22.04.2015

Отговор: Можете да се обърнете към брокер на имоти или сертифициран оценител. Изброените от вас помещения имат различна стойност.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

22.04.2015

Отговор: Здравейте!
Ако питате за обява за продажба - най-добре опишете имота като двустаен (предполагам) апартамент, с квадратура 62.8 по нотариален акт, към който спадат и ДВЕ избени помещения , както и ТАВАНСКА СТАЯ с квадратура около 13 кв. метра и килер към нея с квадратура 4,2 кв. м.
Трябва да знаете, че от имота притежавате не 36 кв., а определена идеална част, т.е. не може да си заделите "Вашите" 36 квадрата и да си ги ползвате!
Иначе, към всеки жилищен имот следва да има избено или таванско помещение за съхранение, в противен случай не може да се обособи като отделен. Така че едното избено помещение така или иначе си е част от апартамента, който продавате, но не е прието неговата квадратура да се оферира. Същото се отнася и до процента от общите части и от земята. (друг е въпросът, че недобросъвестни брокери оферират ново строителство на квадратура от чиста жилищна площ + общи части, но знайте, че това е некоректно)
Другото, обаче е "бонус" и е добре да го опишете в офертата.
Колкото до таванската стая с килер, ако успеете да й обособите санитарен възел, ще можете да я продадете като отделен имот. Ако не го направите, тя ще е част от жилището, ще се водят отново в един и същ нотариален акт и цената на апартамента ще е по-висока от обикновено, но отново не можете да оферирате квадратурата задено с тази на жилището.
Можете да напишете например "чиста жилищна площ 62.80 + 13 (таванска стая)" и допълнително килер на тавана и ДВЕ избени помещения.

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София, бул."Васил Левски" 72
0898 20 60 91 или 0884 94 52 56
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

продажба на недвижим имот-къща с дворно място Имотът е собственост на гражданка на Шотландия. Имаме нот. заверено безсрочно пълномощно ,декларация по чл.264 нот. заверена през м. април... Последен отговор - 16.01.2019 от Адвокат Николина Митова

3 Отговори

тежести върху имот Искам да бъдат проверени всички тежести върху имот! Последен отговор - 5.01.2019 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

комисионна при продажба на имот Като продавач на имот, току що стъпващ на пазара в София, бих искал да се ориентирам какво да очаквам. Първоначалното ми впечатление е, че при изразени... Последен отговор - 6.01.2019 от Кристина Найденова

2 Отговори

Продажба имот Здравейте, ЧСИ продава апартамент, по което и.д. взискателят е вписал искова молба и решението е в негова молза (обявява длъжника за собственик на... Последен отговор - 20.01.2019 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Продажба на наследствен апартамент Майка,аз и двете ми сестри сме наследници на апартамент.Майка иска да го продаде,но едната ни сестра не е съгласна да го продава.Може ли майка да го... Последен отговор - 5.01.2019 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив