Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Имот срещу обезщетение

02.03.2012 - Продажба на имот - 5 Отговори     (0)

Здравейте,
имам въпрос свързан с продажбата на имот срещу обезщетение. Разполагаме с къща с двор, която се намира в район в София, където предстои разширение на булеварда и строеж на метро. По план едно определено каре, което в момента представлява стари къщи и магазини, трябва да бъде преустроено и на тяхно място да се появят кооперации, блокове, метро. Това е заложено в градоустройствения план.
Ние обаче искаме(става дума за 4 къщи, разположени една до друга), да продадем имота на инвеститор с идеята след време там да се строи, а фирмата да ни обезщети с апартаменти, но на друго място.
Доста сложна ситуация, струва ми се, затова искам помощ. Възможно ли е това и как?

Благодаря предварително.

									Е

Е

Отговори (5)    Коментара (2)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

02.03.2012

Отговор: Освен, че е възможно, не е и сложно. По-трудното е да намерите инвеститор. Във случая, фирмата няма да Ви обезщетява, а в замяна на Вашия имот ще Ви прехвърли правото на собственост върху жилища на друго място. Тук говоря за вече готови и построени апартаменти на другото място, а на такива, които тепърва ще се строят.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Е

Е

02.03.2012

Коментар: Милена Миткова,
изключително благодаря за бързия отговор!
Сложното май наистина се явява това да се намери инвеститор. За щастие мястото е доста привлекателно, поне съдейки от плана на столицата.
Към какви фирми съветвате да се обърнем? Агенции за недвижими имоти?За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

02.03.2012

Най-добър отговор*: Проверете за фирми, които са строили наблизо и биха имали интерес и към Вашия имот. И мен, ако питате - преговаряйте само за себе си, а не заедно със съседите. Ако всеки е собственик на самостоятелен парцел. Ако сте в някаква съсобственост, ще трябва и с тях да се съобразите.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Е

Е

02.03.2012

Коментар: Много благодаря!


За контакти

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

03.03.2012

Отговор: Какво значи "предстои"? Ако строежа на метрото не е в обозримо бъдеще шансът да намерите желаният от Вас инвеститор е минимален.


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

03.03.2012

Отговор: Какво се предвижда да има на вашия парцел - метро, кооперация, градинка, нещо друго?


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Виолета Петкова

Виолета Петкова

03.03.2012

Отговор: Здравейте, имаме инвеститори, които независимо от кризата се интересуват от добри терени за строеж на сгради със смесено предназначение. Ако ви интересува, свържете се с нас, за да ни кажете къде се намират терените и тогава можем да ви отговорим дали имаме интерес към тях.


За повече информация: http://www.spi.imoti.net | За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

тежести върху имот Искам да бъдат проверени всички тежести върху имот! Последен отговор - 5.01.2019 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

продажба на недвижим имот-къща с дворно място Имотът е собственост на гражданка на Шотландия. Имаме нот. заверено безсрочно пълномощно ,декларация по чл.264 нот. заверена през м. април... Последен отговор - 16.01.2019 от Адвокат Николина Митова

3 Отговори

комисионна при продажба на имот Като продавач на имот, току що стъпващ на пазара в София, бих искал да се ориентирам какво да очаквам. Първоначалното ми впечатление е, че при изразени... Последен отговор - 6.01.2019 от Кристина Найденова

2 Отговори

Има ли вариант? Здравейте. Наскоро си купих ново МПС,а старото ми е в добър външен вид и се появи един познат, който иска да го закупи от мен. Разведен съм от 8 години, и не... Последен отговор - 12.12.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Продажба на наследствен апартамент Майка,аз и двете ми сестри сме наследници на апартамент.Майка иска да го продаде,но едната ни сестра не е съгласна да го продава.Може ли майка да го... Последен отговор - 5.01.2019 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив