Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Трябва ли брокерът да бъде посредник при проблеми хазяин - наемател?

23.02.2011 - Наем - 5 Отговори     (0)

Трябва ли брокерът да бъде посредник при проблеми хазяин - наемател?

									Гочо Мирчев

Гочо Мирчев Друго
София

Отговори (5)   

23.02.2011

Отговор: Здравейте,
Този въпрос може да има два отговора - ДА и НЕ
ДА- ако брокера е поел отговорност пред собственика да се грижи за апартамента - намира клиенти,следи за заплащането на наема,ел.енергия..................... и всичко останало.
НЕ - ако на брокера е поставена задача само да намери наемател и да го представи на
собственика.След одобряване на наемателя от собственика-задълженията на брокера приключват.За повече информация: http://www.imoti-vd.hit.bg | За контакти

											Ивелин Косев

Ивелин Косев

04.03.2011

Отговор: Би могло само ако на брокерът е възложено да управлява съответният имот, но това се регламентира с допълнителен договор за взаимоотношенията между собственик наемодател и брокер посредник срещу съответното възнаграждение, но в този си вариянт дори не може да се говори за взаимоотношения Хазяин - Наемател, тъй като реално Наемателя няма почти никакви отношения с Хазяина, а обсъжда всички проблеми с брокера, който управлява имот. От опита, който имам в практиката ми, мога да споделя, че при такъв тип регламентирани взаимоотношения, Наметеля се чувства доста по комфортно и удовлетворено от професионалното обслужване, което му се предлага.
Това за съжаление не е толкова широка практика в България, така че за всяки друг казус извън горе описаните взаимоотношения, брокерът няма касателство за бъдещите проблеми между Наемодател и Наемател, неговата работа приключва при подписването на Договора за наем.За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

12.03.2011

Отговор: ДА !
Разбира се, зависи от проблема.
Има проблеми, които са свързани с работата на брокера / агенцията.
Ако има подвеждане на едната страна и брокерът е знаел е важно да участва в разрешаване на проблема.
Ако се появят дефекти за които брокерът е знаел, или е трябвало да знае / очаква - е добре да участва в решаване на проблема.

Когато говоря с колеги ВИНАГИ питам какво търсят и какъв е клиента им. Често ме смятат за заядлив.
НЕ, това е грижа за Клиента ни.

Работата на брокера е да разбере и оцени имота ЗАЕДНО със собственика му !
Това са неразделни неща !
Перфектен имот може да е собственост на идиоти и да тормозят наемателите. И обратното платежоспособни наематели може да докарат страхотни бели на наемодателя.

Преди няколко дни помагах на две турски студентки да намерят жилище на ул. Димитър Хаджикоцев в Лозенец . Бяха извикали служител от компанията на бащата / Истанбул / на едното момиче.
Наемодателят ги тормози : влиза в наетият от тях апартамент, рови им в нещата, плаши ги и те напускат скоро след наемането на апартамента, който напускат.
Брокерът им носи вина, че не е обсъдил с клиентите си какъв човек е собственика.
АКО един брокер на имоти няма опит и не може да разбере какъв човек е наемодателя е правилно да си намери друга работа !
АКО един брокер не се интересува какво би станало след като си отидат бащите на момичетата в Истанбул не е за тази работа !

Преди много години Училища Европа ми бяха клиент.
Намерих им идеалният имот за училище на ул. Оборище. В денят на подписване на договора за наем разбрах, че в сградата, над училището живее психично болен човек с опасни постъпки.
Обясних нещата на Управителя на Европа и прекратихме наемането на този имот. Те наеха имот с друга агенция.

Колеги, важно е да спите спокойно !

Бъдете здрави !За контакти

											Ивелин Косев

Ивелин Косев

13.03.2011

Отговор: Колега за мен ти си си сбъркал професията, щом твърдиш, че толкова лесно и бързо преценяваш хората е трябвало да станеш психолог. Дали клиентите ти знаят за колко елементари и повърхностни ги смяташ, че да гледаш на тях, като прочетена книга??
Според мен ти си този, който трябва да мисли за друга работа, а не да изнасяш лекции тук, че ако брокерите не можели да преценяват клиентите си не били за тази работа. От позицията на какъв точно капацитет с какви заслуги и ценз си позволяваш да изразяваш такова мнение???
Един съвет от мен, за вбъдеще си спести подобни изказвания, за да не се излагаш пред хората, още повече на подобни места като това, където ще го прочетат повече хора. Не е случайно, че много от колегите ти те мислят за заядлив, така да знаеш!!!За повече информация: http://www.balinovinvest.com | За контакти

											Ивелин Косев

Ивелин Косев

13.03.2011

Отговор: При професионален подход и рутина, една сделка за наем се реализира в рамките на 3 до 7 дни максимум. Няма нужда това да се превръща в няколко месечно проучване на родословното дърво на Наемател и Наемодател. Щом колегата Йосифов е решил да си вменява такива отговорности си е негов проблем, гузна съвест може би, но това какви проблеми биха възникнали в един бъдещ период след подписването на Договора за наем си е субективизъм, и е въпрос на изграждане на взаимоотношения между двете страни. Ако няма договор за управление и поддръжка, не знам на какво основание могат страните по Договора за наем да имат претенции към брокера? В крайна сметка ние сме консултанти и посредници, даваме съвети, препоръчваме решения, предоставяме информация и съдействаме, а не сме домоуправители или Граждански съд, за да решаваме битови проблеми и спорове. Друг е въпроса ако има брокери, които не си ценят времето или пък разполагат с много свободно такова, че да решат да си го поставят, като отговорност или казус за разрешаване!!!!


За повече информация: http://www.balinovinvest.com | За контакти

Популярни въпроси - Наем

Виж всички въпроси

Некорактен наемодател Здравейте, проблемът е следния: живея под наем без сключен договор. Неведнъж съм молил хазяина да направим писмен договор, но отказва или ми казва, че... Последен отговор - 31.01.2019 от Адвокат Николина Митова

4 Отговори

Адресна регистрация на наемател Здравейте, аз съм наемодател. Наемателя ми се оказа крайно некоректен. Иска от мен постоянен адрес. Задължава ли ме нещо да регистрирам наемателите си с... Последен отговор - 9.01.2019 от адв. Симеонова

2 Отговори

Отдаване на имот под наем Здравейте, Имам апартамент който искам да отдам под наем. Аз живея в чужбина и нямам възможност да се занимавам много с бюрокрация. Въпросите ми са: -... Последен отговор - 18.02.2019 от Кристина Найденова

1 Отговори

Полагат ли се субсидии за пустеещи земи Полагат ли се субсидии за пустеещи земи и ако да колко на дка. Последен отговор - 10.02.2019 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Гарсониера под наем на хотелски принцип Искам да дам под наем на хотелски принцип една гарсониера затова ме интересува трябва ли да имам регистрирана фирма и как ще отчитам прихода от... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив