Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Имот срещу обезщетение

02.03.2012 - Продажба на имот - 5 Отговори     (0)

Здравейте,
имам въпрос свързан с продажбата на имот срещу обезщетение. Разполагаме с къща с двор, която се намира в район в София, където предстои разширение на булеварда и строеж на метро. По план едно определено каре, което в момента представлява стари къщи и магазини, трябва да бъде преустроено и на тяхно място да се появят кооперации, блокове, метро. Това е заложено в градоустройствения план.
Ние обаче искаме(става дума за 4 къщи, разположени една до друга), да продадем имота на инвеститор с идеята след време там да се строи, а фирмата да ни обезщети с апартаменти, но на друго място.
доста сложна ситуация, струва ми се, затова искам помощ. Възможно ли е това и как?

Благодаря предварително.

									Е

Е

Отговори (5)    Коментара (2)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

02.03.2012

Отговор: Освен, че е възможно, не е и сложно. По-трудното е да намерите инвеститор. Във случая, фирмата няма да Ви обезщетява, а в замяна на Вашия имот ще Ви прехвърли правото на собственост върху жилища на друго място. Тук говоря за вече готови и построени апартаменти на другото място, а на такива, които тепърва ще се строят.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Е

Е

02.03.2012

Коментар: Милена Миткова,
изключително благодаря за бързия отговор!
Сложното май наистина се явява това да се намери инвеститор. За щастие мястото е доста привлекателно, поне съдейки от плана на столицата.
Към какви фирми съветвате да се обърнем? Агенции за недвижими имоти?За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

02.03.2012

Най-добър отговор*: Проверете за фирми, които са строили наблизо и биха имали интерес и към Вашия имот. И мен, ако питате - преговаряйте само за себе си, а не заедно със съседите. Ако всеки е собственик на самостоятелен парцел. Ако сте в някаква съсобственост, ще трябва и с тях да се съобразите.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти
* Потребителят задал въпроса е гласувал за този отговор като най-добър

											Е

Е

02.03.2012

Коментар: Много благодаря!


За контакти

											Енчо Коринов

Енчо Коринов

03.03.2012

Отговор: Какво значи "предстои"? Ако строежа на метрото не е в обозримо бъдеще шансът да намерите желаният от Вас инвеститор е минимален.


За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

03.03.2012

Отговор: Какво се предвижда да има на вашия парцел - метро, кооперация, градинка, нещо друго?


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Виолета Петкова

Виолета Петкова

03.03.2012

Отговор: Здравейте, имаме инвеститори, които независимо от кризата се интересуват от добри терени за строеж на сгради със смесено предназначение. Ако ви интересува, свържете се с нас, за да ни кажете къде се намират терените и тогава можем да ви отговорим дали имаме интерес към тях.


За повече информация: http://www.spi.imoti.net | За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Проблем със съсобственик при продажба Здравейте, имаме имот,който има три съсобственици.Появи се купувач,но единия съсобственик иска да провали сделката.Моля,да ни предложите вариант за... Последен отговор - 23.06.2019 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Недвижим имот Къща която е наследствена баба ми има два сина преди години баба ми направи дарение къщата на чичо ми но баба ми с нотариус след смъртта на дядо ми върна... Последен отговор - 24.03.2019 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

сънаследници Наследодателя освен недвижим имот, остави неплатени задължения, а живите наследници са 41. Как да се продаде имота, за да погасим дълговете? Може ли... Последен отговор - 7.04.2019 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

продажба на наследствен имот за продажба на стар апартамент, закупен с ДОГОВОР преди 1983г. Починал собственик. Какви са процедурите - договорът има ли сила на нотариален акт? Последен отговор - 21.04.2019 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Продажба на имот Имам наследствена къща с голям двор в една от най хубавите и чисти части на централната част на гр. Враца - "Кемера". Къщата е построена през 1963г. върху... Последен отговор - 19.03.2019 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив