Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Продажба на апартамент в София

04.09.2012 - Продажба на имот - 10 Отговори     (1)

Здравейте,
Налага ми се спешно да продам унаследено жилище в София. Наследниците сме двама, като решението ни е единодушно. Преди месец публикувах обявата в интернет сайтове, като за ден/два бях буквално "погълнат" от брокери. ОК - дадох им правото и те да публикуват/предлагат имота ми, като до този момент вече те са над 7/8 агенции с реални 3 огледа. Жилището не е лошо на хубаво място - Илинден на метри от входа на метростанция "К.Величков". След смея да кажа старателно проучване на цените в този район и състоянието на предлаганите имоти, моята цена е най-ниската такава.
Но нещо не се получава.
Моля за Вашата помощ какво още да се направи за да се достигне до реална продажба - и все пак на някаква нормална цена - не за подарък!
В добавка прилагам и линкове на обявата ми:
http://www.imot.bg/1b134339395028242
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b134641127735997&f1=details
Предварително Ви благодаря за съветите.

									НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

Отговори (10)    Коментара (8)

											Антон Илиев

Антон Илиев

05.09.2012

Отговор: Здравейте Николай,

направили сте голяма грешка като сте си пуснал сам офертата и телефона в интернет пространството. Агенциите ще станат и повече от тези 7-8, а техния брой ще се отрази в отрицателен аспект относно движението на цената на вашия имот. Незнам как сте направили старателно проучване на цените в този район - вероятно само на база предложенията, които има налични в интернет? Ако е така то трябва да знаете, че това съвсем не е отправната точка за реалната продажна цена... Ако имате време прочетете този материал: http://blog.tbm2.net/?p=745 както и този: http://blog.tbm2.net/?p=789

Добре е да знаете също, че не можете да сравнявате цената на идентични жилища ако едното е на 2-ри или 3-ти етаж, а другото е на партерен или първи етаж. Търсенето на жилища на партерен и първи етаж и около 15-пъти по-малко в сравнение с жилищата на по-високи етаж от първи... Моят съвет към вас е - изберете си само една агенция да ви представлява - сключете с нея договор за 3 или 6 месеца, свалете си обявата от интернет за да не ви лъжат и манипулират некоректни колеги, които твърдят, че имат много клиенти, но реално ги мързи дори да дойдат да ви видят имота на място - за тях сте просто поредната бройка - "ако стане нещо" да сте им в базата данни. Сега започва най-силния сезон за всяка година в недвижимите имоти - ако нямате огледи от реални клиенти до края на този месец - не очаквайте чудеса.

Поздрави,
Антон ИлиевЗа повече информация: http://www.tbm2.net | За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

05.09.2012

Отговор: Николай,
Когато има търсене на имоти, може да поискате да Ви намалят комисионната,
защото конкуренцията между агенциите е голяма.

Когато има криза, може да предложите ПРЕМИЯ на брокерите за да се стараят да покажат имота Ви на малкото клиенти на пазара.
Премията е измислена в Общества преживяли много кризи и войни.
Пожелавам Ви успех !За повече информация: http://vladimirproperty.com | За контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

05.09.2012

Коментар: До Антон Илиев
05.09.2012
.........
Здравейте г-н Илиев,
Първо искам да Ви благодаря искренно за незабавния Ви отговор и становище по моя казус.
Без да се опитвам да засегна някого, искам набързо да отправя следните забележки:
1. Старателно проучване съм направил, именно в интернет-пространството, както и в някои фирми-брокери на недвижими имоти, като първоначално се представих за клиент и поисках информация за предлаганите от тях имоти в този район + средните цени там.
2. Голямата ми грешка че съм изявил желание да продам сам своя имот не мога да разбера на какво се дължи - т.е. че нямам правото да продам имота си? Не - може би не е това. Просто доста Ваши колеги ми звъняха, представяйки ми информация че имат т.н. "Клиенти" и след това питаха дали могат да предлагат и те моя имот. Разбира се - защо не. Именно в това са ни учили че се крие т.н. механизъм на пазарната икономика - търсенето определя предлагането. А и нещо повече - така се появава конкуренция при Вас. дали ще го продам лично или чрез посредник - за мен процентното възнаграждение около 1000 евро не е проблем - т.е. предположил съм го и съм пресметнал че може да го поема. Лошото според мен тук е, че повечето от Вашите колеги (не искам никого за обидя) работят на т.н. принцип на набирателността - т.е. лъжат продавачите че имат клиенти и питат ако евентуално не стане дали могат да го предлагат. Съгласен съм - нека отиде купувач при тях и те да извадят от папката предлагания от мен имот, да му дадат необходимата информация, да ми прозвънят и организират оглед и т.н. Но не и да го "пуснат" в интернет и евентуално ако някой им се обади да ми прехвърлят като "телефонисти" разговора и да искат парите - това не е свършена работа а "готованство". Даже при един от 3-те огледа срещата, която ни бе организирана от брокерка, същата се изяви в това, да ни уреди час за оглед м/у мен и клиент, тъй като тя имала работа - а после - звънна да провери дали сме се разбрали нещо - дали сме стигнали до продажба?!?!?!
3. Ясно ми е че няма т.н. "единна цена" за даден имот - т.е. много са признаците за определянето на всеки отделен имот - състояние, обзавеждане, година на построяване, местоположение и т.н. При положение че ежедневно през 1 час преглеждам електронната преса за нови обяви и стари такива и техните цени, и при положение ча като моя апартамент се продават само още два в същия квартал (на остояние не повече от 100 метра) и разположение/вид на апартамента, с разликата че единия е на 6 ,а другия на 9 етаж, но при цени както следва - 49000 и 56900 евро, а обявената от мен цена е 40000евро, и при положение че състоянието им е 99% еднакво - то нямам ясна представа за непродаваемостта. Не мога да се съглася и че цената е висока - на тази цена от 2-3 месеца се продават/предлагат апартаменти в квартали като: Надежда, Бенковски, Люлин 5 и 6, Толстой, където всеки би се съгласил с мен локацията не се вписва като квартали на София с уж модерна изградена инфраструктура.

В заключение на гореописаното, и прочитайки за пореден път редица съвети и твърдения, за пореден път ме спохожда мисълта, че не посредниците, а купувачите диктуват и би следвало да е така, пазара с недвижими имоти.

С пожелание за лек и успешен ден.За контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

05.09.2012

Коментар: До Владимир Йосифов
05.09.2012

Здравейте г-н Йосифов,
Искам да Ви благодаря за времето, отделено за тълкувание на казуса ми и Вашите горещи препоръки.
Т.н. премия (комисионно възнаграждение), което до този момент ми е искано от брокери на територията на гр.София е твърдо - 3%.
Не знам дали е реално, но го приемам като чиста монета.
Н осмятам че то следва да се заслужи - това е разковничето според мен.
Т.е. не е достатъчно да отделиш 2 минутки и да извършиш операцията "копи-пейст" на личната ми обява като промениш единствено телефона си за връзка и да искаш пари..пари..пари.
Нещо повече - една брокерка ми каза че трябвало до края на месеца да направи оглед с нейн познат, който обаче няма никакво отношение към имота ми, само и единствено защото трябвало да отчете дейност пред шефа й, защото иначе щяла да се откаже от обявата???????????
Това вече е гръм от ясно небе.
Просто съм в безизходица - но нямам намерение да подарявам имот - от първоначално обявената цена (според интернет-пространството средна за квартала) от 48 000 в момента го предлагам директно за 40 000 - няма логика според мен поне...

Благодаря Ви все пак за отделеното време.За контакти

											Антон Илиев

Антон Илиев

05.09.2012

Отговор: Здравейте отново Николай,

цените на на недвижимите имоти на база предлагане не са цените на които се сключват сделките с много малки изключения. Колкото повече агенции предлагат вашия имот - толкова по-лошо става неговото представяне пред потенциалните купувачи. Това показва практиката. В Люлин 5 има предлагане, но няма купуване :) и така е в много райони на столицата. Аз мога само да ви дам съвет на база на моя близо осем годишен опит с продажбите на имоти, а дали вие ще се вслушате в него това решавате сам.

Има имоти, които се предлагат в продажба 4-5 години и никой не ги купува - съответно те няма как да са какъвто и да е било ориентир за продажна цена. Биха могли да бъдат ориентир на каква цена не може да се продаде, но не и обратното. За мен подобни разговори с клиенти са ежедневие и не сте единствения собственик, който прави грешката да работи с 5-10-20 агенции. Има конкуренция между агенциите, но всъщност реалната конкуренция е между имотите, които се продават или отдават под наем - многото агенции няма да се конкурират коя да изхарчи повече пари за реклама за вашия имот, защото шанса им да си върнат парите ще бъде съответно едно към - 5, 10 или 20 и така те губят мотивация. Можете да възложите само на една агенция със срок три месеца и да изисквате от нея да споделя коректно информацията с всички други агенции по този начин агенцията ще е мотивирана да направи всичко възможно за вас, защото сте им гласували доверие и ако не го оправдаят ще изгубят. Но когато знаят, че шанса им се основава на тото 2 то и мотивацията им е като на тото 2. Ако другите агенции имат купувач за вашия имот те без никакъв проблем ще се свържат с вашия посредник и по този начин ако има сделка - вие ще платите на вашия посредник, а купувача на неговия - пито - платено. Всички други варианти не попадат в категорията "най-добрия начин за продажба".

Поздрави,
Антон ИлиевЗа повече информация: http://www.tbm2.net | За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

05.09.2012

Отговор: Николай,
Премията за брокер НЯМА нищо с комисионната за агенцията.
Във всяка агенция има стотици обявени имоти.

Радвам се, че сте разбрали, че при криза пазарът се определя от купувачи, а не от продавачи.

Така е от 3-4 години и така може да бъде още много години.
Ако за продажбата на имота Ви работят 8 агенции, то те се конкурират за комисионната.

При разбиране на пазара, Вие ще определите РЕАЛНА ПАЗАРНА цена.
И пак ЩЕ СЕ конкурирате с продавачи на имоти в ЦЯЛА София.

Вашият брокер е Вашия съюзник в битката за парите, които Ви трябват.
---
Няма брокер в София, който да Ви поиска премия.
Никой не знае какви са неотложните нужди заради които продавате имота си.
---
АКО искате бърза или по-добра работа плащате екстри, нали ?
Така е по време на криза.
След години пак ще бъде обратното.
---
Няма сериозна агенция, която да не знае, че най-добрите брокери получават премии.
Виждал съм колеги да получават премия от няколко хиляди евро.
Това е СВОБОДЕН пазар и клиентите решават как да бъдат представени на него.
лекар - болница.
готвач- ресторант.
фризьор - салон.
брокер - агенция.
адвокат - кантора.
С уважение :

---
Послепис / P.S. /
Николай, моля, не приемайте думите ми за реклама, а за опит да Ви помогна да изпреварите конкурентите си.
Поздрави,За повече информация: http://vladimirproperty.com | За контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

05.09.2012

Коментар: До Владимир Йосифов
05.09.2012
Здравейте отново,
За пореден път изказвам своите искрени благодарности за споделянето на опит.
Разбирането ми че процеса се обуславя и ръководи от купувачите не е проницание - това е научно-обусловен факт отпреди десетилетия. Аз все си мисля че се ръководя от този най-важен приоритет в икономиката, в т.ч. и в сферата на имоти.
Просто исках тук съвет как да постъпя за в бъдеще - стореното до тук - сторено. Вярвал съм че има доста подводни камъни, но не и до такава степен.
Така че, за в бъдеще ме интересува как да постъпя? Какво да предприема? Как да провокирам в колегите Ви желанието им да продават, а не само да предлагат?
В общи линии, спрямо примерите Ви, би следвало ръководителите на съответните звена (посочени във въшите примери) да регулират поведението на своите служители и тяхната производителност, а не служителите-изпълнителите сами да се опитват да влияят директно върху пазара - едно толкова динамично развиващо се (нагоре и надолу) понятие, непознато във всичките му фази и ефекти.

В продължение на гореописаното, и не само мое мнение (може и грешно разбира се :)), е че повечето брокери (посредници) се изявяват в ролята на стожер между чисто пазарните взаимоотношения м/у купувачи и продавачи.
Последен пример: Роднина продава свой 3-стаен апартамент в София на бул.Ал.Стамболийски на кръстовището с пазара Д.Петков. Добра стара сграда, строена качествено преди 48 години за нуждите на Български дипломатически корпус и т.н. След основен ремонт и добре обзаведен. Той "търси" цена от около 70 000евро. Ваш колега миналата седмица му звъни и след проведена среща му предлага "иновативна" схема за бърза и гарантирана продажба в рамките на 30-45дни?!?!?! Чудесно - но как? След затишие и скриване в "миша дупка" на въпросния брокер, след 3 дни ново посещение и............ЕВРИКА - ето го решението: Имота на моя роднина МОЖЕ да се продаде за цена м/у 45 000 / 48 000евро - максимално!!!!! За да сведа по-бързо на вниманието Ви развръзката, след отказа на роднината ми, той извършил проверка в сайта на цитирания брокер (голяма варненска фирма), където за учудване срещнал обява за продажба на апартамент в съседния вход но тристаен за сумата от 59 000евро?!?!?!?!Учудването беше осезаемо голямо!!!!!!!!!На същия етаж, без подобрения, по БДС, по-малък и т.н.
Е питам се тогава - къде е критерия и какъв е той?
Така че може много да се изприказва и да се посочи като пример, но сделка със сделка еднаква няма - това според мен е извода.

А аз трябва да намеря бърз начин за ефективна продажба.
Ако не Ви представлява трудност, съм посочил линк на обявата ми с данни за жилището ми. Моля за съвет каква е "реалната" продажна цена, която би била взаимно приемлива от мен и купувачите.

Предварително Ви благодаря за отделеното време.

Поздрави,
НиколаЗа контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

05.09.2012

Коментар: Антон Илиев
05.09.2012
.............................
Здравейте отново г-н Илиев,
Още веднъж огромни благодарности за Вашите съвети и искрени пожелания.
Стореното обаче дотук - сторено. Явно във всяко стадо има черни овци.
Надявах се и някош Ваши колеги да имат самочувствие и да изпитват малко срем от поведението си на пазара.
Но въпросът ми бе друг - как да продължа оттук нататък - какво да сторя, как да постъпя?
ЦЕНАТА ЛИ ДА КОРЕГИРАМ - ОТНОВО?!?!?! - но докога да продължавам - да не се стигне дотам че да платя на купувача да вземе имота ми:)
Шега.
Моля за съвет, наистина как да постъпя оттук нататък - продажбата ми е спешна от лично естество.
Ако имате малко време и възможност, бих се радвал да се запознаете с предлагания от мен имот на посочения интернет адрес и да ме посъветвате за реалната му цена - след толкова писания явно това е проблема, колкото и да не ми се вярва? дали?За контакти

											Антон Илиев

Антон Илиев

05.09.2012

Отговор: Здравейте Николай,

ако решите се свържете с мен от вторник 11.09 нататък за да мога да бъда по-полезен от тук нататък трябва да дойда на място да видя жилището.

Поздрави,
Антон ИлиевЗа повече информация: http://www.tbm2.net | За контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

05.09.2012

Коментар: До Антон Илиев
..............................
Здравейте г-н Илиев,
Благодаря за предложението Ви.
Смятам да спра до тук с опитите да получа адекватен отговор и съвет за проблема ми.
Доста неща се изговориха, но за съжаление нищо не се каза - стара българска поговорка.

Отново останах с погрешно впечатление за компетентността на "специалистите", опитвайки да се разпореждат със собствеността на другите - най-вероятно неуки хорица....желаещи да продадат по определени причини собствеността си - и тук се появява факторът "Х" - брокера - той решава кога, къде и на каква цена.
Но.............с времето всичко отминава.
И още нещо - към оповестената информация за т.н. европейски цивилизован свят - там не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО посредничеството на брокери при покупко/продажба на имот!!! Поне така е в Германия, Франция и Белгия.

С пожелание за успешен ден и весели септемврийски празници :)

С пожелание за лек ден и весели празници.За контакти

											Антон Илиев

Антон Илиев

05.09.2012

Отговор: Здравейте Николай,

имах най-добри намерения да помогна с каквото мога... Но явно вие нямате нужда от това. Връщам си думите обратно - моля не ме търсете.

Весели празници и на вас и всичко най-добро!За повече информация: http://www.tbm2.net | За контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

05.09.2012

Коментар: До Антон Илиев
........................
Нямах и намерение г-н Илиев - мисля че буквално се разбира от цитата ми!!!За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

05.09.2012

Отговор: Николай, вашите писма показват много ясно защо хиляди собственици на имоти в България чакат, чакат, чакат , докато цената на имотите им пада, пада, пада и ...
След което търсят някой да е виновен.
Всяко лято, по северния тротоар на бул. Александър Стамболийски, до ул. Одрин може да видите стотици кафяви хлебарки.
Колко да струва апартамент в този район ?
На няколко метра от нови и " луксозни" сграда има пункт за събиране на желязо !!!!!
Не мисля, че брокери или агенции са виновни.

Дано отговорите бъдат прочетени от хора, които ще ги ползват
---
Интересно ми е дали ceb.bg ще коментира отговорите на Николай.

Такива хора ме отказват да отговарам на въпроси...За повече информация: http://vladimirproperty.com | За контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

05.09.2012

Коментар: До Владимир Йосифов
..................................
Г-н Йосифов,
Колко според Вас струва такъв имот - кажете Вие в качеството си на "професионалист" по недвижими имоти - даже и да няма такава професия - по скоро призвание:) . Хлебарки - от 1976 година хората живеят там и няма нито една хлебарка - просто няма ТЕЦ - просто Ви го давам за сведение - он непрофесионалист!!!
Но да - в "Манастирски ливади" няма пункт за старо желязо - защото работниците в него няма къде да ходят до тоалетна - това знаете ли?
А колкото до публикуването ми - наистина нека администратора на сайта да прецени. Всеки има право на грешно мнение - не го забравяйте - или се опитвате да манипулирате хората с Вашето:) НАИСТИНА СМЕШНО!!!
Виждам че явно не Ви допада мнението на простосмъртните продавачи - ясно защо: При евентуално желание на продавача да получи да речем по-висока цена, реално имота може по-дълго да се продава или изобщо да не се продаде - респективно Вашето % възнаграждение отива на кино!!! От друга страна, ако някой "нахапе" въдицата Ви за ниска цена - в квартала се предлагат по 50 хил, но Вие КАЗВАТЕ ТВЪРДО - продай го за 30 хил. - тогава с получената комисионна ще може да "изкарате" месеца - нали?!
Питам се - какво стана със задължителната застраховка "Отговорност на брокера" - Вие имате ли такава? Откъде Ви е лиценза за експерт-оценител на недвижими имоти по време на криза? Е - като поумувате на моите въпроси - може и да си отговорите на въпроса - защо се занимавате с това - дали това е последната възможност на хора да припечелват по нещичко на месец?
Извинявам се пред многото Ви колеги на пазара - има доста фирми с доказана репутация. За съжаление опитите на хора като вас (даже не заслужава и с голяма буква да го пиша - стнана ясно) да "придумат" продавачите да ви се доверят - подронва авторитета на всички.
С една дума - българщина. С две думи - нямам думи!
И последно - бул.Стамболийски няма северна страна - има североизточна и северозападна!!! Поне в института така са ни учили да определяме посоките:)

С пожелание за успешен бизнес.За контакти

											Владимир Йосифов

Владимир Йосифов

06.09.2012

Отговор: Николай, Честит Празник !
---
Николай, разбирам защо се заяждате с брокери имоти .
Прав сте в голяма част от обвиненията си.
Това, че ме нападате лично не е проблем - не ме познавате и е нормално да искате да обидите още един брокер, който си е позволил да се доближи до провокацията Ви.
---
Николай, много хора от София и страната ме молят да им помогна, но аз работя само в малък район на София и затова публикувам БЕЗплатни обяви на ПРОДАВАЧИ на имоти с техни телефони и поща.
Само така мога да им помогна.
Отделям от времето си за почивка за да помагам на продавачи, които не съм виждал и никога няма да видя през живота си и от които няма да получа и стотинка .
Вярвам, че по време на криза ВСЕКИ от нас е длъжен да помага на околните, защото иначе кризата ще е много по-дълга и страшна.
Сериозните адвокатски кантори имат всеки месец безплатни консултации.

Сериозните агенции за имоти ТРЯБВА да имат безплатни услуги за хора в крайна нужда.
---
Николай, в България услугите са " акана" дума и не ние сме виновни, че бранш имоти бе създаден болен.
---
Николай, бул. Стамболийски се движи от Изток на Запад.
Единият тротоар е Северен, а другият Южен.
Не искам да споря с Вас за това, а дали по тротоара от светофара при ул. Одрин към центъра през лятото щъкат хлебарки. Това е едно от нещата, които са ме впечатлили най-много в този район.
---
Според мен http://ceb.bg трябва да има коментар в такива случаи.
КОМЕНТАР, а не изтриване, както сте разбрали, защото времето е ценно, както за Вас, така и за нас.
Ние сме с имената и опита си, а Вие, Николай сте анонимен. Това е нелюбезно.
Добре е агенциите за недвижими имоти да използват подобни провокации за да обучават служителите си. Много е важно да могат спокойно да понасят и истината за бранша, и обиди от недоволни хора, и провокации от анонимни лица .
ВИЕ ме обвинявате лично, че съм Ви убеждавал да продавате имот на някаква цена.
НИТО СЪМ Ви виждал, нито съм Ви убеждавал нещо.
Не е коректно !
---
Николай, да искаш съвет от хора, които обиждаш и гледаш отвисоко не е проява на добър тон.
Не съм коментирал и няма да коментирам доходите Ви и защо ако се радвате на добри доходи имате непродаваем имот.
Това не винаги е грешка на човека, а и на обстоятелства и затова не Ви нападам с нищо.
---
Николай, моля Ви, затворете очи и си представете, че всеки ден се срещате с 10-на клиенти като Вас. След колко време ще затворите сърцето си за трагедиите на хора, които Ви обиждат ???

Моля Ви, Николай, не ми отговаряйте !
Ще загубя още време за да Ви пиша, а аз не съм Ви направил нищо лично, нали ?

P.S.
Направих грешка, която скоро няма да повторя.
Следващият път ще изпия една бира с булката, вместо да се опитвам да помагам на непознати...За повече информация: http://vladimirproperty.com | За контакти

											НИКОЛАЙ

НИКОЛАЙ

10.09.2012

Коментар: до Владимир Йосифов
06.09.2012
Здравейте,
Нямах и намерение да комуникирам повече с вас, но не мога да не обърна внимание на следното:
Аз не съм анонимен!!! При регистрацията си съм отбелязал всичките необподими за нтова данни + истинското ми име.
Не моля за помощ - очаквах разумен съвет!
Нямах за цел да обиждам - но не съм съгласен със самонадеяността на хора като вас - а както се чете и по други форуми - не съм единствен!

И като завършек - Вашия коментар и самовъзхваляването което правите ми напомня много на поговорката "Умря циганката и сега сам се фукам" - дали?
А колкото до апартамента - продаде се на връх празника!
И аз така моля - да преустановим този така нежелан за мен диалог.За контакти

											Антон Илиев

Антон Илиев

15.10.2012

Отговор: Здравейте Николай,

аз останах с впечатления от вашите писания тук, че апатаментът ви в блок 3 на пъвия етаж на ул. Татарли в жк. Илинден е продаден...или поне така написахте тук. Сега обаче виждам, че това не е така imoti.net/dvustaen-apartament-sofia-centar--anno2100555.html">http://www.imoti.net/dvustaen-apartament-sofia-centar--anno2100555.html и освен това обявата ви не е съвсем коректна, защото жк. Илинден граничи с жк. Разсадника и Зона Б-18, и съвсем не се намира в центъра на София. И между другото всички брокери четем форума на imoti.net


"ЧАСТНО ЛИЦЕ. ТВЪРДА ЦЕНА!!! БЕЗ КОМИСИОННА. ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА Е ЗА ДИРЕКТНИ КЛИЕНТИ - БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ!!!!!!"


Всъщност проблема ви не идва от посредниците, проблема на блок 3 е лошото му състояние и шума от двата булеварда както и шума от трамваите, а по-локалния проблем при вас е първия етаж, който се избягва от всички купувачи. Комбинацията от лоша локация, (може да е добра локацията за офис, но не и за живеене), лоша сграда (все още), кофти етаж (завинаги) и не добрата презентация - ще ви принудят да коригирате цената в посока надолу, а колко на долу вие си знаете, защото явно нашите съвети не ги приемате, но няма вече и кой да ви ги дава след като имате такова отношение.За повече информация: http://www.tbm2.net | За контакти

											Райна Тодорова

Райна Тодорова

22.05.2014

Отговор: Поздрави и от мен! Голяма грешка е да се предлага едно жилище от много Агенции.Има няколко причини за да не го правите:Първата е,че купувача когато види един имот предложен от 10 Агенции , всяка с предложение малко по-високо или малко по-ниско решава,че нещо с този имот не е наред. Втората е, че Вие сами сте си "проучвали" пазара на имоти вместо да се обърнете към доверен брокер,който да ви направи пазарна оценка на имота и да Ви представи стратегия за успешна продажба на същият.Моят съвет е, да се обърнете към не повече от една Агенция и сключвайки договор с нея за посредничество при продажбата на имота Ви, да уточните офертна цена ,редукцията й при сериозен клиент и всички подробности свързани с постигане на оптимален резултат.Много хора подценяват ролята на брокера при продажба на имот, но все пак има професионалисти ,макар и малко в тази сфера, на които би трябвало да се доверите.В момента отново правите грешка като предлагате имота си като на "публичен търг".....съжалявам, ако това не кореспондира с Вашата представа за успешна продажба!
Поздрави,
Райна ТодороваЗа контакти

Тагове

здравейте
  
продам
  
жилище
  
софия
  
решението
  
преди
  
месец
  
обявата
  
интернет
  
буквално
  
брокери
  
правото
  
предлагат
  
имота
  
момент
  
вече
  
агенции
  
реални
  
огледа
  
жилището
  
място
  
илинден
  
старателно
  
проучване
  
цените
  
район
  
състоянието
  
предлаганите
  

имоти

  

цена

  
такава
  
моля
  
помощ
  
направи
  
реална
  
продажба
  
предварително
  
благодаря
  

николай

  
направили
  
голяма
  
грешка
  
телефона
  
агенциите
  
цената
  

имот

  
база
  
знаете
  
съвсем
  
реалната
  
продажна
  
имате
  
време
  
добре
  
жилища
  
етаж
  
другото
  
партерен
  
първи
  
търсенето
  
около
  
съвет
  
агенция
  
представлява
  
договор
  
месеца
  
лъжат
  
колеги
  
имат
  
клиенти
  
реално
  
стане
  
данни
  
сега
  
всяка
  
година
  
недвижимите
  
нямате
  
края
  
поздрави
  
антон
  
илиев
  
комисионната
  
между
  
криза
  
премия
  
пазара
  
премията
  
2012
  
искам
  
отговор
  
опитвам
  
направил
  
именно
  
интернет-пространството
  
недвижими
  
първоначално
  
клиент
  
информация
  
цени
  
желание
  
мога
  
доста
  
ваши
  
дали
  
могат
  
разбира
  
учили
  
определя
  
конкуренция
  
лично
  
посредник
  
възнаграждение
  
евро
  
проблем
  
лошото
  
повечето
  
работят
  
продавачите
  
евентуално
  
съгласен
  
нека
  
купувач
  
предлагания
  
оглед
  
някой
  
парите
  
работа
  
даже
  
брокерка
  
разбрали
  
ясно
  
състояние
  
положение
  
нови
  
обяви
  
такива
  
апартамент
  
продават
  
същия
  
метра
  
апартамента
  
следва
  
обявената
  
представа
  
квартали
  
люлин
  
локацията
  
гореописаното
  
пореден
  
съвети
  
посредниците
  
купувачите
  
следвало
  
пожелание
  
успешен
  
владимир
  
йосифов
  
времето
  
твърдо
  
обява
  
единствено
  
искаш
  
пари
  
каза
  
трябвало
  
обаче
  
отношение
  
пред
  
иначе
  
намерение
  
квартала
  
момента
  
директно
  
поне
  
отделеното
  
отново
  
предлагане
  
колкото
  
купувачи
  
опит
  
него
  
години
  
съответно
  
ориентир
  
продаде
  
обратното
  
подобни
  
всъщност
  
имотите
  
многото
  
конкурират
  
реклама
  
шанса
  
коректно
  
други
  
начин
  
агенцията
  
тото
  
другите
  
сделка
  
купувача
  
брокер
  
стотици
  
продавачи
  
продажбата
  
пазарна
  
знае
  
продавате
  
искате
  
бърза
  
нали
  
получават
  
виждал
  
няколко
  
хиляди
  
думите
  
помогна
  
своите
  
искрени
  
благодарности
  
мисля
  
постъпя
  
бъдеще
  
стореното
  
сторено
  
поведението
  
сами
  
надолу
  
всичките
  
мнение
  
грешно
  
посредници
  
ролята
  
пример
  
роднина
  
продава
  
стамболийски
  
добра
  
стара
  
сграда
  
000евро
  
предлага
  
сайта
  
питам
  
тогава
  
къде
  
явно
  
оттук
  
нататък
  
наистина
  
възможност
  
писания
  
проблема
  
видя
  
опитите
  
получа
  
съжаление
  
останах
  
собствеността
  
причини
  
брокера
  
решава
  
весели
  
празници
  
нужда
  
нямах
  
българия
  
чакат
  
пада
  
тротоар
  
одрин
  
хлебарки
  
струва
  
пункт
  
желязо
  
виновни
  
отговорите
  
хора
  
въпроси
  
скоро
  
хората
  
виждам
  
страна
  
комисионна
  
пиша
  
дума
  
думи
  
затова
  
безплатни
  
помагам
  
сериозните
  
центъра
  
коментар
  
анонимен
  
провокации
  
убеждавал
  
вместо
  
правите
  
блок
  
imoti
  
шума
  
лоша
  
обърнете
  
успешна
  

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Съсобствен парцел,но разделени имоти Здравейте.Аз имам нужда от помощ.Значи става въпрос за имот в с.Кладница,който се намира в съсобствен парцел.Преди години дядо ми и негов приятел... Последен отговор - 20.03.2023 от адвокат Милена Миткова

4 Отговори

Продажба на земеделска земя при съсобственост Задайте въпроса си тук!Ние сме 16 души наследници на земеделска земя, състояща се от нива 16,4 дка и 4 дка лозе, като идеалните части на всеки от нас са под 3... Последен отговор - 10.12.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Продажба на земеделска земя Ние сме 16 души наследници на земеделска земя, състояща се от нива 16,4 дка и 4 дка лозе, като идеалните части на всеки от нас са под 3 дка за нивата и под 1 дка... Последен отговор - 5.12.2022 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

Покупка на недвижими имот Здравейте. Продавам апартамент ,придобит като обезщетение. СМР е на стойност 21000лв.Мога ли да продам имота на данъчна оценка или трябва да имам и пазарна? Последен отговор - 15.03.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Продажба на недвижими имот Здравейте. Продавам апартамент ,придобит като обезщетение. СМР е на стойност 21000лв.Мога ли да продам имота на данъчна оценка или трябва да имам и... Последен отговор - 18.03.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив