Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

грешка в нотариален акт

07.02.2015 - Покупка на имот - 3 Отговори     (0)

Здравейте!
Закупих преди няколко дена имот на село от името на фирмата ми - ЕООД. Едва днес забелязах, че в нотариалния акт като "седалище и адрес на управление на фирмата" е посочен адресът за кореспонденция на фирмата. Фирмата е със седалище в селото, а адресът за кореспонденция е в областния град - там където живея. Това може ли да създаде проблеми и трябва ли да се поправи?

									Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Отговори (3)    Коментара (2)

											Ренета Стоянова

Ренета Стоянова

07.02.2015

Отговор: Моят съвет е първо да отидете при нотариуса, който е изповядал сделката. Попитайте него какво да правите. Аз не съм юрист, но имам личен опит с поправка - два пъти.

Личният ми опит е следният. При опит да продадем жилището си, един от купувачите откри малка грешка - сбъркано изложение на едната стая. Не беше по наша вина. Отидохме при нотариуса, който беше изповядал сделката преди 12 години и той ни каза какво да правим. Събрахме се в същия състав отпреди 12 години - купувачи и продавачи, грешката се поправи и получихме нов нот. акт, който върви в пакет с предишния.

Втория път едни познати, като купуваха жилище, откриха грешка в номера на адреса на жилището. В техния случай нотариусът каза, че не е проблем, защото жилището има идентиф. номер в кадастр. карта и изповяда сделката със сбъркания номер.

Във Вашия случай, ако нотариусът Ви каже, че грешката е фактическа и подлежи на поправка, по-добре веднага се съберете в същия състав и я поправете навреме, защото ние минахме през истински приключения, докато се съберем след 12 години - с пълномощни от чужбина ... дълга и широка ... Иначе, докато не започнете да продавате, ипотекирате или другояче да се разпореждате с новата си собственост, едва ли ще имате проблеми.

Можете да намерите информация за поправка на нот. акт на адрес http://pravatami.bg/6552 Там пише, че "нотариалните актове са много сериозни документи, които много трудно се поправят", че при поправка се съставя нов нот. акт и съответно се заплаща още веднъж като за съставяне на нот. акт. В нашия случай нотариусът беше много любезен, не ни поиска пари.

За контакти

											Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

07.02.2015

Коментар: Благодаря Ви, аз изчетох това, което е на линка още преди да си задам въпроса. Но всички коментирани грешки, които открих, се отнасят до имота който е обект на сделката. Реално адресът на регистрация на фирмата ми не променя по никакъв начин желанието на продавачите за сделката или пък състоянието на имота, които купувам. И посоченият арес не е като да няма нищо общо с мен или фирмата.


За контакти

											Ренета Стоянова

Ренета Стоянова

07.02.2015

Отговор: Най-добре питайте нотариуса. Важното е той какво ще каже. Ако грешката е негова, сигурно няма да Ви иска пари за поправянето й. Както правилно отбелязвате, грешките обикновено касаят обекта на сделката, така че във Вашия случай може и да не се налага поправка.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

09.02.2015

Отговор: Търговското дружество се идентифицира единствено с ЕИК, което не подлежи на промени във времето. Докато името и адреса, могат да се сменят. Същото е и при физически лица с ЕГН-то. Могат да се променят името и постоянния адрес, но не и ЕГН-то. Така че, ако Ви се занимава, можете да наравите акт за поправка на акта. Събират се всички и се изготвя. Вписва се и става неразделна част от първия акт.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

09.02.2015

Коментар: Благодаря Ви много за отговора. Ще предприема поправки, само ако се наложи. Надявам се до края на годината да стане ясно дали ще е проблем тоя адрес или не. Нотариусът не е особено близо и хората си ходят на работа, за сега няма да ги занимавам. Аз минах през един нотариус днес, но те нямали право да коригират и не можело да стане без продавачите.


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупко продажба на имот със запретено лице като съсобственик Здравейте, Бих искал да продам голям 4 стаен апартамент за ремонт и да закупя 2 или 3 стаен след ремонт или завършен до ключ. Казусът е следният:... Последен отговор - 21.05.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Закупуване на общинска земя под къщата Здравейте, Имам следният казус: Преди години общината купува от дядо ми земята под къщата която към настоящият момент е съсобственост на роднини. Към... Последен отговор - 24.06.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Закупуване на парцел придобит по суперфикция. Здравейте, През 1983г. е отдадена общинска земя с прово на строеж на моята баба, която след 1 година преотстъпва правото на строеж на баща ми. Всички... Последен отговор - 22.05.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Закупуване на парцел придобит по суперфикция. Здравейте, През 1983г. е отдадена общинска земя с прово на строеж на моята баба, която след 1 година преотстъпва правото на строеж на баща ми. Всички... Последен отговор - 25.05.2023 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Покупка на къща върху общинска земя Здравейте, имам намерение да закупя къща построена върху общинска земя. Къщата е наследена от две сестри, в момента се стопанисва от семеен приятел(... Последен отговор - 23.09.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив