Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Гора в землището на Узун Бозалък, Ловеч

20.11.2014 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте,
Първи въпрос: Притежавам документ, с който поземлената комисия в град Ловеч отказва да върне гори, собственост на прадядо ми, с мотива, че се намират в държавен горски фонд и гората не е изкоренена. Има ли начин да си върна собствеността(аз и другите наследници разбира се) върху тези гори?
Второ:
Притежавам документ от Ловешкия съд от 1933 година за дялба на имоти на прадядо ми. С този документ майка и татко са доказали и получили земеделски земи, имат скици, решения, земята се дава в момента под аренда. Като се зачетох в документа видях, че те не са потърсили навремето половината от имотите, за които е можело да имат претенции. Има ли някакъв начин това да стане сега? И какво се е случило по принцип с тези земи, мога ли да видя на кого са сега? Възможно ли е да са върнати на друг неправомерно?

									Юлия Тодорова

Юлия Тодорова

Отговори (2)    Коментара (1)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

20.11.2014

Отговор: Както всяко решение, така и това, подлежи на обжалване. Важното е откога е решението и дали е изпуснат срока за обжалване. Второто е, че вероятно комсията признава правото на собственост, но отказва да възстанови имотите в стари реални граници. Последицата е, че Ви дават равностоен имот в съседство. За другите земи - всякакви срокове за възстановяване изтекоха отдавна. Ако не е подадено заявление в сроковете, няма какво да направите. Земите, вероятно се стопанисват от общината или са дадени на друго лице.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Юлия Тодорова

Юлия Тодорова

20.11.2014

Коментар: А бихте ли ми отговорили какви са сроковете за обжалване на такова решение? Решението е от 1992 година.


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

20.11.2014

Отговор: Срокът е ... 14 дневен. Има вероятност, да не е довършена процедурата и да вземете нещо. Ако в решението пише, че признават право на възстановяване, но отказват да ги възстановят в стари реални граници, има шансове.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив