Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дерегистрация на автомобил

12.12.2017 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Преди години продадох една кола и новият собственик трябваше да дойде на следващия ден да я прехвърлим, но така и не се появи. До сега й плащах данъците, тази година й олатих и гражданската. Как мога да я дерегестрирам? Благодаря предварително.

									Явор Чалъков

Явор Чалъков

Отговори (2)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

12.12.2017

Отговор: Доколкото разбирам, преди години един човек Ви е дал пари, а Вие сте му дал колата си. До подписване на договор за продажба не се е стигнало. На практика, не сте продал нищо на никого. Автомобилът си е още Ваш. Дерегистрация или бракуване не можете да направите, защото не можете да представите в КАТ регистрационните номера на колата.
Ако можете да издирите "купувача" ще решите въпроса си най-лесно. Ако не можете и имате някакви негови данни, можете да подадете жалба в полицията, че е взел автомобила Ви за ползване преди време, но сега си го искате обратно, а той не Ви го връща. При добро стечение на обстоятелствата, ще обявят колата Ви за издирване. Ако я намерят и Ви я върнат, можете да я правите каквото искате.За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

13.12.2017

Отговор: Здравейте, г-н Чалъков!

Поддържам отговора на колегата Миткова. Искам само да изразя искреното си учудване от тази Ваша "благотворителност" - защо сте платили гражданската отговорност на автомобила?
Искате да услужите на човек, който не е бил коректен към Вас или има и друго?
Както и да е.
Ето Ви една "хватка" - ако не платите гражданска отговорност на автомобила (което сте могли да направите и по-рано), той автоматично бива дерегистриран от системата на КАТ.
Е, необходим е срок от месец -два след закъснението, но на фона на Вашите години си е добре.

С поздрав: адв. Симеонова
София, ул. "Христо Белчев" 18
тел.0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 28.01.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив