Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Делна на съсобствен парцел

03.04.2023 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

Здравейте.Искам да попитам колко време отнема една такава доброволна делба на съсобствен парцел който общо е 966 кв.м2 като във данъчното,за всеки собственик фигурира по 480 кв.м2 ?Въпроса ми е какви са необходимите документи?И колко време отнема?И другия въпрос е възможно ли е да продам собствения си имот (за който си имам документи и разделен) докато тече делбата на земята?

									Yavor Velinov

Yavor Velinov

Отговори (2)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

06.04.2023

Отговор: Здравейте, г-н Велинов,

доброволната делба с нотариална заверка на подписите се извършва при нотариус по силата на скица, данъчна оценка, проект от геодезическа фирма за делбата, документи за собственост. Силно препоръчително е документите да бъдат прегледани от нотариус или адвокат.
Можете да продадате имота, на който сте единствен собственик, докато извършите доброволната делба.За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

08.04.2023

Отговор: Здравейте господин Велинов!
Делбата може да бъде извършена по доброволен или съдебен ред. По- доброто , безспорно е по доброволен ред, тъй като ще бъде извършена много, много по- бързо и ще приключите завинаги, за разлика от съдебния ред, където производството може да продължи с години.
При доброволната делба първо се споразумейте със съсобственика си устно, след това потърсете Нотариус, който да изготви договора за доброволна делба, като му предоставите акта си собственост, данъчна оценка, скица и идентификатор на имота.
Със сигурност ще се разберете с Нотариуса за коя дата той ще е изготвил договора за доброволна делба, за да се явите при него всички съделители и сделката да бъде изповядана.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Подялба на таван след развод Здравейте, ще съм Ви благодарен ако помогнете със следния казус. Майка ми и вторият ѝ съпруг са разведени 1991 г. по взаимно съгласие. Семейното им... Последен отговор - 30.10.2023 от Георги Маврудов

4 Отговори

вписване на искова молба за съдебна делба Здравейте, коя електронна услуга да ползвам в агенция по вписвания, за да впиша искова молба за съдебна делба? Съдът ми я иска. Последен отговор - 24.10.2023 от адвокат Милена Миткова

3 Отговори

съдебна делба на къща Здравейте, казусът е следния: Къща на 2 етажа с дворно място, 2ма наследника с наследени по 1/2 идеални части и от къщата и от двора. Имота е делим т.е.... Последен отговор - 16.11.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Договор за аренда/преаренда - права? Здравейте, имах фирма и с нея сключих договор за аренда с едно лице. В последствие, фирмата ми фалира, а малко преди това сключих договор за преаренда с... Последен отговор - 17.10.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив