Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Апартамент без мазе

26.07.2019 - Покупка на имот - 4 Отговори     (0)

Здравейте,
Закупих апартамент, който по строителни книжа има прилежащо мазе, но то не е вписано в нотариалният ми акт. Нямам и "килер" в апартамента.
Въпроса ми е мога ли по служебен или друг път да влезна във владение на мазето и то да бъде добавено в нотариалния ми акт.

									Иван

Иван Друго

Отговори (4)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

26.07.2019

Отговор: Здравейте, Иван,

след като мазето не е посочено като закупено и Ваша собственост в нотариалния Ви акт, няма правно основание за "влизане във владение по служебен път". Следвало е въпросът да бъде разрешен в нотариалния акт.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

26.07.2019

Отговор: Здравейте!

Обмислям един-два варианта, но при всички положения няма да е лесно. Все пак смятам, че не бива да оставате без мазе - не толкова заради мястото за съхранение, колкото заради статута на жилището - то не може да е апартамент, ако няма помещение за съхранение на багаж.
Потърсете компетентно съдействие, нещата трябва да бъдат оправени. Не, няма да е служебно, но допуснатата грешка може да се коригира.

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
тел. 0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

30.07.2019

Отговор: Здравейте Иван!
Във владение на имот може да се влезете тогава, когато мазето е вписано в нотариалния Ви акт, а то, според Вас очевидно не е вписано.
При това положение трябва да бъдат изчистени въпросите - само в строителните книжа ли има наличие на мазе, или и действително такова реално съществува и е било изпуснато при описване на закупувания от Вас имот, или в строителните книжа съществува като проект, но нереализиран на практика?
Ако, реално на практика има построено мазе, което следва да се води към закупения имот, то тогава следва да бъде издаден допълнителен нотариален акт към вече съществуващия и двата , заедно ще легитимират Вашата собственост. Ако, обаче мазето съществува само в строителните книжа като проект, тогава сделката е била извършена правилно и не се налага допълнително издаване на друг, допълващ първия на практика нотариален акт.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											Иван

Иван

01.08.2019

Коментар: Здравейте отново,
Благодаря за отговорите. Мазетата не са преградени помежду си в момента - така че не са реализирани (въпреки че по документи може и да съществуват - имаме акт 16 но не знам дали са проверявали за тях). Знам, че етажа с мазетата не е обособен обект и според мен в момента няма никакви документи (нотариални актове за самостоятелен обект или нещо подобно)
Това което се чудя е, че по нотариален акт статуса на имота ми е апартамент. В същото време нямам килер (според плана на сградата а и реално), което не значи ли, че трябва да имам прилежащо мазе?

Благодаря,
НиколайЗа контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

01.08.2019

Отговор: Да, следва да притежавате според ЗУТ складово помещение в апартамента или мазе.


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Покупка на къща Добър ден , умни и полезни,хопа, благодаря ,че помагате. Въпроса ми е предстои ми покупка на къща в Самоков с Горни Окол. Собственика не желае да пусне... Последен отговор - 15.05.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

оценка на имот Бих искал да знам каква цена би била нормална за първи етаж от двуетажна къща намираща се в град Кюстендил, Могилата, къщата е градоред, състои се от... Последен отговор - 4.09.2022 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Изповядване на сделка пред нотариус Здравейте, Подписала съм Предварителен договор за покупко-продажба на апартамент с паркомясто с фирма инвеститор. Към момента сградата има... Последен отговор - 6.11.2022 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Изповядване на сделка пред нотариус Задайте Здравейте, Подписала съм Предварителен договор за покупко-продажба на апартамент с паркомясто с фирма инвеститор. Към момента сградата... Последен отговор - от

0 Отговори

Покупка на имот Задайте Здравейте, Подписала съм Предварителен договор за покупко-продажба на апартамент с паркомясто с фирма инвеститор. Към момента сградата... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив