Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Апартамент без мазе

26.07.2019 - Покупка на имот - 4 Отговори     (0)

Здравейте,
Закупих апартамент, който по строителни книжа има прилежащо мазе, но то не е вписано в нотариалният ми акт. Нямам и "килер" в апартамента.
Въпроса ми е мога ли по служебен или друг път да влезна във владение на мазето и то да бъде добавено в нотариалния ми акт.

									Иван

Иван Друго

Отговори (4)    Коментара (1)

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

26.07.2019

Отговор: Здравейте, Иван,

след като мазето не е посочено като закупено и Ваша собственост в нотариалния Ви акт, няма правно основание за "влизане във владение по служебен път". Следвало е въпросът да бъде разрешен в нотариалния акт.За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

26.07.2019

Отговор: Здравейте!

Обмислям един-два варианта, но при всички положения няма да е лесно. Все пак смятам, че не бива да оставате без мазе - не толкова заради мястото за съхранение, колкото заради статута на жилището - то не може да е апартамент, ако няма помещение за съхранение на багаж.
Потърсете компетентно съдействие, нещата трябва да бъдат оправени. Не, няма да е служебно, но допуснатата грешка може да се коригира.

С поздрав: адв. Симеонова

София, ул. "Христо Белчев" 18
тел. 0884 94 52 56 или 0898 20 60 91
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

30.07.2019

Отговор: Здравейте Иван!
Във владение на имот може да се влезете тогава, когато мазето е вписано в нотариалния Ви акт, а то, според Вас очевидно не е вписано.
При това положение трябва да бъдат изчистени въпросите - само в строителните книжа ли има наличие на мазе, или и действително такова реално съществува и е било изпуснато при описване на закупувания от Вас имот, или в строителните книжа съществува като проект, но нереализиран на практика?
Ако, реално на практика има построено мазе, което следва да се води към закупения имот, то тогава следва да бъде издаден допълнителен нотариален акт към вече съществуващия и двата , заедно ще легитимират Вашата собственост. Ако, обаче мазето съществува само в строителните книжа като проект, тогава сделката е била извършена правилно и не се налага допълнително издаване на друг, допълващ първия на практика нотариален акт.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. "Три уши", 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											Иван

Иван

01.08.2019

Коментар: Здравейте отново,
Благодаря за отговорите. Мазетата не са преградени помежду си в момента - така че не са реализирани (въпреки че по документи може и да съществуват - имаме акт 16 но не знам дали са проверявали за тях). Знам, че етажа с мазетата не е обособен обект и според мен в момента няма никакви документи (нотариални актове за самостоятелен обект или нещо подобно)
Това което се чудя е, че по нотариален акт статуса на имота ми е апартамент. В същото време нямам килер (според плана на сградата а и реално), което не значи ли, че трябва да имам прилежащо мазе?

Благодаря,
НиколайЗа контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

01.08.2019

Отговор: Да, следва да притежавате според ЗУТ складово помещение в апартамента или мазе.


За контакти

Популярни въпроси - Покупка на имот

Виж всички въпроси

Крайна цена на имот от съдя изпълнител Здравейте, интересува ме при покупка на имот от съдя изпълнител цената на която се провежда търга /публичната продан/ крайна ли е? В обявата на съдя... Последен отговор - 5.10.2020 от Веселинов

5 Отговори

Покупка на имот от съдя изпълнител Когато се закупува къща от съдя изпълнител и примерно се продава 1/2 от постройка, кояно не може да бъде разделена или няма два входа как се влиза във... Последен отговор - 5.10.2020 от адв. Симеонова

3 Отговори

Законност на постройка Закупих имот за който получих само нотариален акт без други документи за постройката, която е в него. В документа е описан имота и сградата е описана... Последен отговор - 19.10.2020 от Кристина Найденова

2 Отговори

Нотариален акт за постройка. Има някакъв проблем с платформата и немогат да пиша коментари на предходната си тема. Затова пускам нова. Закупих имот с нотариален акт където са... Последен отговор - 30.09.2020 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

имот Имам интерес да закупя общинско жилище на мой близък в София жк.Люлин след като го закупя от общината на негово име той трябва да ми го прехвърли на мен... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив