Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

делба земеделски имот

04.08.2015 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Здравейте !Ще правим делба на земеделски земи ,които са собственост на наследници на дядо ми по бащина линия.Една от наследниците е леля ми,която почина отдавна ,тя няма деца и съпругът и също е починал.Въпросът ми е имат ли право на дял наследниците на съпругът и?
Благодаря !

									Eмилия Димитрова

Eмилия Димитрова

Отговори (2)    Коментара (3)

											Адвокат Денис Моллов

Адвокат Денис Моллов

04.08.2015

Отговор: Здравейте,
Отговора на въпроса Ви зависи от един единствен факт - коя смърт е настъпила по-рано - тази на леля Ви или тази на съпруга и.
Успех!За контакти

											Eмилия Димитрова

Eмилия Димитрова

04.08.2015

Коментар: Леля ми почина по рано .


За контакти

											Адвокат Денис Моллов

Адвокат Денис Моллов

04.08.2015

Отговор: Съпругът наследява част, равна на частта на всяко дете - в случая такива няма, ерго съпругът наследява заедно с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. Когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината във втория. Оттук - когато той е починал след леля Ви, това, което той е получил като наследство преминава върху неговите деца и те стават съсобственици с Вас.


За контакти

											Eмилия Димитрова

Eмилия Димитрова

05.08.2015

Коментар: Леля ми намаше деца .За контакти

											Eмилия Димитрова

Eмилия Димитрова

05.08.2015

Коментар: Благодаря за отговорите, до колкото разбрах при моя случай мъжът на леля ми /племенниците му/ ще получат 2/3 от дела на земед.имот на леля ми.
Благодаря .За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив