Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Даниела Ангелова

1235
точки

Консултант

519
кредити

Отговори: 13 Съвети: 0 Посещения:6266
Въпроси: 2 Публикации: 3 Коментари: 1
Website: http://www.landairport.com
Фирма: LandAirport
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/710 - Линк за покана
Дадени отговори: 13
Мога ли да прехвърля моя дял от имот на дете?
Може да имам проблем с банка и искам да прехвърля мой дял - 1/4 от къща на дете - може ли и колко ще ми струва?
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Плевен област

Зададен на: 13.09.2014 Последен отговор: 15.09.2014
 

Отговор на Даниела Ангелова : Побързайте, защото ако закъснеете и банката предяви претенции, ще обяви сделката ви за нищожна.

Дата на отговора: 15.09.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Изграждане на ВиК инсталация
Искам да закупя малък магазин на партерен етаж в новопостроена сграда. Всичко изглежда много добре с изключение на няколко ВиК тръби /за чиста вода и за канализация/, които са закрепени със скоби в бетонната конструкция на моя таван. Тръбите са свързани с трите зъболекарски стола, разположени на етажа над моя магазин. Там е предвиден дентален център. В момента строителят монтира окачен таван, който скрива ВиК инсталацията в моя магазин. Въпросът ми е – допустимо ли е тръбите от водопровода на имот, който се намира над моя магазин, да са разположени по тавана на моя имот и да излизат на горния етаж през дупки, пробити в бетонната плоча? Благодаря за отговора.
Раздел:

Строителство

Населено място:

Варна област

Зададен на: 14.09.2014 Последен отговор: 15.09.2014
 

Отговор на Даниела Ангелова : Не мисля, че е допустимо да има тръби под покрива на вашия имот. Не може ли да бъдат изведени вертикално, след като строителят още работи в блока? А как стои въпроса с цената на покупката при този голям компромис, ако не е възможно преустройството?

Дата на отговора: 15.09.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Некоректен наемодател
Здравейте, Вие сте моето спасение! От 1 г. и 6 м. съм наемател в жилище в София. Наемодателят при сключване на договора поиска 2 /два/ предварителни наема = 900 евро. Когато пуснахме миналата седмица предизвестие за напускане, бащата на наемодателката каза, че трябва да направим боядисване на стените на апартамента, защото има на някои места леко очертание на 3 картини след махането им от стената. Преди да ги качим попитахме /устно/ майката на наемодателката, която има пълномощно да представлява дъщеря си, че няма никакъв проблем. Ние предложихме 500 евро да се върнат на 25.09.2014 г., като остават 300 лева при тях за сметки след 15.10.2014 г. Моля, помогнете ми! През целия период сме били коректни наематели - плащане на наема в срок, плащане на всички сметки в срок. Утре - 15.09.2014 г., бащата иска да дойде да види стените. Моля кажете ми, когато живея, няма ли амортизация? Ние нищо не сме счупили, само тези леки очертания от картините. Моля ви още веднъж да ми отговорите до утре.
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 14.09.2014 Последен отговор: 15.09.2014
 

Отговор на Даниела Ангелова : В България няма практика напускащия наемател да прави ремонт на жилището. Сумата /част от депозита/, която оставяте е за покриване на евентуални щети и за сметките. Ако в договора за наем не е указано изрично, че трябва да правите ремонт при напускането, не сте длъжни да го правите..

Дата на отговора: 15.09.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Тераса на последен етаж на жилищна сграда
Здравейте, Апартаментът, който притежавам, е на 5-ти последен етаж на жилищна сграда. Притежава фоляма тераса, която се явява покрив на апартаментите под нея. Следствие на действието на природните фактори, терасата е значително корозирала и разрушена на места, напукана е навсякъде и се нуждае от спешен ремонт, заради постоянните течове надолу към съседите. Въпросът ми е, чия е отговорността за ремонта на терасата? На мен, като собственик, на потърпевшите съседи или обща? Ако е обща, как законно да накараме всички домакинства да се включат в събирането на разходите необходими за ремонта? Благодаря предварително за професионалното мнение!
Раздел:

Ремонти

Населено място:

Велико Търново

Зададен на: 15.09.2014 Последен отговор: 16.09.2014
 

Отговор на Даниела Ангелова : Имам питане, терасата част ли е от площта на апартамента, който притежавате по нотариален акт? Само вие ли имате достъп до терасата?

Дата на отговора: 15.09.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Заличаване на ипотека
При покупка на имот от ЧСИ купувачът трябва ли да заличи ипотеката или тя пада с покупката на търга, т.е. банката я заличава след плащането?
Раздел:

Ипотека

Населено място:

София

Зададен на: 29.07.2013 Последен отговор: 07.08.2013
 

Отговор на Даниела Ангелова : След покупката, банката получава парите и заличава ипотеката.

Дата на отговора: 07.08.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси

Тагове

баща

  

ползване

  

имоти

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив