Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Мария Божилова

269
точки

Консултант

100
кредити

Отговори: 7 Съвети: 0 Посещения:1975
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 0
Website: http://www.tiamolex.eu
Фирма: Правна къща ТИАМО ЛЕКС
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/6281 - Линк за покана
Дадени отговори: 7
Разбита от съсед улица
Здравейте! Става дума за улица, намираща се в Селищно Образование. Преди 10 години съвместно със други съседи и за наша сметка бетонирахме по-голямата част от улицата, а останалата част покрихме с трошен асфалт. Единият от имотите бе продаден наскоро и при законния строеж на къща в него бе разбита бетоновата настилка пред имота. При оформянето на подхода към имота бе отлята бетонова "рампа", навлизаща 1 метър в улицата, при което се получи и терасиране на същата. Това, както и разбитата настилка изключително затруднява преминаването на автомобилите. Голямо количество пръст пък бе разхвърляно върху част от улицата, покрита с трошения асфалт. Този участък при всеки дъжд се превръща буквално в тресавище и преминаването на пешеходци е силно затруднено. Неколкократно сме говорили с собственика, също и с техническия ръководител на обекта. Получаваме само празни обещания. Какви са правата ни в случая? Въпросният собственик има "свои хора" в кметството, което обезсмисля жалбите там.
Раздел:

Съседи

Населено място:

Варна

Зададен на: 19.02.2021 Последен отговор: 20.02.2021
 

Отговор на Мария Божилова : Здравейте, Във връзка с рампата - в Проектите към Разрешението за строеж трябва да е предвиден подход към имота.При условие, че имотът още не е завършен и въведен в експлоатация, имате право да подадете Жалба до органа, който ще въвежда строежа в експлоатация, като Кметството няма тези правомощия.Подайте Жалбата до Общината и ДНКС. При необходимост може да се обърнете към нас за консултация и съдействие.

Дата на отговора: 19.02.2021  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Купуване на имот в София
Здравейте, предстои ми да купя парцел с 3 къщи функциониащи, залепени една до друга в един двор. В нотариалния акт, който има продавача пише, че в парцела има една паянтова постройка, а той казва, че е заварил тези къщи в добро сътояние, когато е купувал имота. Какво следва да се направи за да може купувача да ми го продаде в съществуваия вид?
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 19.02.2021 Последен отговор: 20.02.2021
 

Отговор на Мария Божилова : Здравейте, Задължително къщите следва да бъдат нанесени в кадастралната карта, ако има влязла в сила или да бъдат нанесени в Скицата от Общината.Следва продавачът да Ви представи Разрешение за ползване на къщите, щом къщите на фигурират в Нотариалния акт.При лиса на Разрешение за ползване или Удостоверение за търпимост, Вие купувате имотът, който е посочен в нотариалния акт, като изградените къщи ще са незаконно строителство.За консултация може да се свържете с нас.

Дата на отговора: 19.02.2021  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
издаване на скица ПИ
с НАкт от1991г е закупен имот (скица хххх/1991). В АгВп разполагат с НА, но нямат скица. Имотът е оградено с телена мрежа голо място и е в границите на околовръстен строителен полигон. Без скица не може да се извърши нотариална сделка, а за изработване на такава, геодезист обясни, че са нужни около 2години и 4-цифрена сума... Възможно ли е това да е единствения начин? Дали след време ще бъде изготвен 100% КККР служебно (без да се налага плащане от всеки собственик)? Благодаря!
Раздел:

Други

Населено място:

София област

Зададен на: 15.12.2020 Последен отговор: 17.01.2021
 

Отговор на Мария Божилова : Здравейте, Във връзка с въпроса трябва да се уточни за населеното място, в което се намира имотът, дали има влязла в сила кадастрална карта и кадастрален регистър или не.При липса на влязла в сила кадастрална карта, скиците се издават от съответната община. Поздрави Мария Божилова 0885135387 Правна къща "ТИАМО ЛЕКС"

Дата на отговора: 13.01.2021  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
продажба на имот от чужбина
Интересуваме как може да стане това? Какви документи са необходими? Имота стана мое притежание след смъртта на родителите ми. Трябва ли и съпруга ми да даде своето съгласие?
Раздел:

Продажба на имот

Зададен на: 05.02.2017 Последен отговор: 21.02.2017
 

Отговор на Мария Божилова : Здравейте, Във връзка с доказване дали имота е единствено семейно жилище, някой нотариуси изискват да се приложи копие от български документ за самоличност, за да се докаже, че посоченият постоянен адрес не съвпада с адреса на имота.

Дата на отговора: 21.02.2017  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
продажба на гараж чрез посредническа брокерска къща
Уговорихме сумата за посредн.услуги на ф-мата в размер на 1000 евро. Тя е намерила купувача за 8000 евро. Купувачът е оставил капаро.Подписах анекс към поръчката за продажба, който посочва, че съм длъжна (!) да подпиша предварителен договор в срок от 10 дни.В същия ден след подписването на анекса ги попитах , ако все пак се откажа да подпиша предварителен договор, какво ще следва. Те ми отговориха, че в този случай им дължа сумата от 1000 евро неустойка. Получава се , че в такъв случай аз съм задължена да подпиша предварителен договор за да не плащам тази сума като неустойка на фирмата. Нима нямам никакви права в случай на отказ да подпиша договора?
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

София

Зададен на: 06.02.2017 Последен отговор: 21.02.2017
 

Отговор на Мария Божилова : Банковата сметка не трябва да е открита за конкретната сделка, като продажната цена може да се преведе по всяка банкова сметка на дружеството.

Дата на отговора: 21.02.2017  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Тагове

къщите

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив