Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Зададени въпроси - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Георгиев

115
точки

137
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:204
Въпроси: 3 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/5395 - Линк за покана
Зададени въпроси: 3
Една ЕтС - два входа
Здравейте! Преди време малкият ни четериетажен блок с два входа реши да установи обща етажна собственост, предвид необходимостта да се решават въпроси, свързани с общи части - покрив, щрангове, мазета. Касите на двата входа останаха отделни. Обаче когато на събранието трябва да се решават освен касаещи двата входа въпроси и такива, засягащи само единият вход се получава неяснота - как да се обсъждат и гласуват подобни решения, засягащи само единия вход и решенията да са легитимни, като такива на общото събрание.
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 01.12.2015 Последен отговор: 03.12.2015

Отговорено преди 4 год. от адвокат Милена Миткова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Една ЕтС - два входа
Здравейте! Преди време малкият ни четериетажен блок с два входа реши да установа обща етажна собственост, предвид необходимостта да се решават въпроси, свързани с общи части - покрив, щрангове, мазета. Касите на двата входа останаха отделни. Обаче когато на събранието трябва да се решават освен касаещи двата входа въпроси и такива, засягащи само единият вход се получава неяснота - как да се обсъждат и гласуват подобни решения, засягащи само единия вход и решенията да са легитимни, като такива на общото събрание.
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 01.12.2015
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
ЕС — нов домоуправител
през април т.г. преизбрахме домоуправителя и управителния съвет, състоящ се от двама души. редно е да спомена, че сме малък 4-етажен блок с 2 входа и общо 16 апартамента, един от които общински. макар да имаме общо ръководство 2-та входа имат различни нужни и водят отделни каси. в началото на октомври домоуправителят почина. видно трябва да се направи извънредно общо събрание за избор на нов. проблемът е, че собствениците са апатични и нямат желание да се ангажират с подобна дейност. двамата членове на УС са от единия вход, а починалият домоуправител беше от другия. как трябва да се действа, ако никой не пожелае да заеме този пост и ще бъдат ли легитимни решенията на ОС, ако не се избере нов домоуправител, предвид необходимостта за взимане на решения за предстоящи подобрения и ремонти или трябва да се отложат до избор на нов д-л?
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 28.11.2015 Последен отговор: 30.11.2015

Отговорено преди 4 год. от адвокат Милена Миткова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори

Тагове

входа

  

общо

  

домоуправител

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив