Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

адв.Ивалина Димитрова

533
точки

Адвокат

110
кредити

Отговори: 27 Съвети: 0 Посещения:3050
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/5249 - Линк за покана
Дадени отговори: 27
продажба идеална част
Благодаря на адвокат Митова за отговора,но все пак бих искал да я помоля да ми обясни с малко по-прости думи за какво става въпрос.Питането ми бе за продажба идеална част от земи без знанието на другия съсобственик.Много моля да бъда извинен,но малко трудно се ориентирам из юридическите термини. С уважение Стоян Дойчев гр Ямбол
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

Ямбол

Зададен на: 09.09.2019 Последен отговор: 12.09.2019
 

Отговор на адв.Ивалина Димитрова : Здравейте! По-просто казано е, че ако извършите продажба на идеална част от земите, без да предложите първо на другите съсобственици при действително уговорени условия, тази сделка е оборима от съсобствениците по съдебен ред.Т.е., не бих Ви посъветвала да ги "прескачате".

Дата на отговора: 10.09.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
завещание
Здравейте! Моля ,да ми разясните дали мога да направя завещание, но искам да поставя определени условия ? Имам ли законово право ? Касае се за мой близък на когото искам да оставя една пристройка ,която да я използва за живеене до края на живота си ,след което да остане отново на сина ми. Условието да се ползва по предназначение ,стопанисва и евентуално при обвързване с друга жена да се освободи т.с. да се ползва само от него до края на живота му. Ще Ви бъда благодарна ,ако ме посъветвате как да постъпя . Благодаря Венева
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 03.09.2019 Последен отговор: 04.09.2019
 

Отговор на адв.Ивалина Димитрова : Здравейте!Крайната цел която преследвате може да бъде изпълнена, но не чрез завещание.Най-добре е да обсъдите възможните варианти и да си изберете най-подходящия за Вас чрез устна консултация с колега.

Дата на отговора: 04.09.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Продажба на имот, като заветник
Здравейте! Майка ми почина преди 6 месеца и ми остави завещание,обявено е при нотариус и вписано в агенцията по вписванията! Декларирах го и в общината.Имам две сестри, които са от години извън страната.Интересува ме,при продажба на жилището те трябва ли да фигурират след като аз имам това завещание? Благодаря!
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

София

Зададен на: 27.08.2019 Последен отговор: 04.09.2019
 

Отговор на адв.Ивалина Димитрова : Здравейте!Не е необходимо да присъстват.

Дата на отговора: 03.09.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Законно ли е човек да притвжава само мазе без друга никаква собственост в една жилищна сграда?
Здравейте, казуса ми е следния: В една сграда имаше двама собственика с по 4 апартамента, по един магазин и по 2 мазета всеки. Единият собственик продаде 4те апартамента на четерима различни собственици,като раздели едното мазе на двама от тях, другите двама останаха без мазе. Така останаха магазина и едното мазе. Аз закупих магазина, но не ми продадоха мазето!!! Въпросите са ми: На кого сега е това мазе? Старите собственици притежават ли го още? Имат ли изобщо законово право старите собственици да притежават и да влизат във владение в това мазе? Предварително благодаря!
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Благоевград област

Зададен на: 25.08.2019 Последен отговор: 03.09.2019
 

Отговор на адв.Ивалина Димитрова : Здравейте!Мазето е прилежаща част към жилището и не може да бъде предмет на прехвърлителна сделка отделно от него.За да се разбере какво точно е станало е добре да се консултирате с адвокат, като представите необходимите документи, съгласно които ще се установи какви прехвърлителни сделки са извършени.

Дата на отговора: 03.09.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Отказ на наемател да напусне след подписан анекс
Здравейте, От 7 години имам наемател в жилището си, от половин година се опитвам да прекратя отношенията си с нея. Опитах се първо устно да се разбера с нея да напусне имота, но тя отказва. Подписвали сме договор първата година и след това не е подновяван.След множество опити тя се съгласи да подпише анекс, че ако до 01.09 не напусне имота имам право да вляза в него и да й изнеса нещата или да спра тока и водата(не е нотариално заверено). Днес отидох да й кажа, че утре влизам и сменям патронниците, но тя отказва да напусне и извика полиция, пред тях потвърди, че се е подписала. Но все пак не се подготвя за изнасяне, звъни ми постоянно, заплалва ме. Въпросите ми са: Тя ме заплашва със съд и искове, има ли право след като е подписала анекса? Искам да си вляза в имота и искам да стане по най-безболезнения начин, как да постъпя. Искам да избегна искове до съд и изчаксане от минимум 3 месеца как да постъпя?
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 02.09.2019 Последен отговор: 04.09.2019
 

Отговор на адв.Ивалина Димитрова : Здравейте! Разбирам че желаете да избегнете съдебните процедури, но това е варианта да се справите с наемателя.Производството за опразване на наети помещения е предвидено в чл.310 ал.1 т.2 от ГПК .

Дата на отговора: 03.09.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив