Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Зададени въпроси - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Юлия

138
точки

150
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:762
Въпроси: 5 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/5062 - Линк за покана
Зададени въпроси: 5
наемодател
Здравейте! Моля за помощта в ситуация която попадна мое семейство. 08. мес 15 година подписахме договор за апартамент 3 стаи в много лошо състояние( петна на стени, отсъствие на розетки и счупени дограми) дадохме депозит в размер на наем 550 лв и 200 лв депозит за консумативи които в течение на година изравнявали. Имам бележка 750 лв депозит. Ние пребоядисвали стени, оправили розетки и прозорци от което наемодател само предоставил 2 кутии боя която имали. Казаха че ако поддържаме апартамент то ще продължат договор което не било разбира се вписано в договора. Редовно платихме наем и всички консумативи но изтича договор и те предупредиха ни че вдигат наем на 100 лв на което ние пратихме писмо по електронна пощата 30.06.16(точно за месец преди изтичане) че ще напускаме апартамента и депозит който оставили да се приспадне и живеем последния месец без да платим наем и 200 лв от депозит ще остане като застраховка за не платени сметки и изравняване за последния месец. Те отгов
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 01.07.2016 Последен отговор: 04.09.2016

Отговорено преди 8 год. от Десислава Щебетовска

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Депозит за апартамент.
Здравейте! Имам едно питане към вас мили адвокати! Подписах договор за апартамент в София и дадох депозит 500 лв и един наем 500 лв вчера 08.07. от 10.07 влиза в сила но сега имам нещо станало и сега разбирам че трябва да откажа от тоя апартамент. 250лв платих и на агенция. Не зная български закони и не знам дали може да ми върнат парите ако още даже не се нанесла се в апартамент и никакви щети няма. Моля да ми кажете нещо по въпроса!!! Благодаря!!!!
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 09.07.2016 Последен отговор: 11.07.2016

Отговорено преди 8 год. от адв. Симеонова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
наем
Здравейте! Моля за помощта в ситуация която попадна мое семейство. 08. мес 15 година подписахме договор за апартамент 3 стаи в много лошо състояние( петна на стени, отсъствие на розетки и счупени дограми) дадохме депозит в размер на наем 550 лв и 200 лв депозит за консумативи които в течение на година изравнявали. Имам бележка 750 лв депозит. Ние пребоядисвали стени, оправили розетки и прозорци от което наемодател само предоставил 2 кутии боя която имали. Казаха че ако поддържаме апартамент то ще продължат договор което не било разбира се вписано в договора. Редовно платихме наем и всички консумативи но изтича договор и те предупредиха ни че вдигат наем на 100 лв на което ние пратихме писмо по електронна пощата 30.06.16(точно за месец преди изтичане) че ще напускаме апартамента и депозит който оставили да се приспадне и живеем последния месец без да платим наем и 200 лв от депозит ще остане като застраховка за не платени сметки и изравняване за последния мес.
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 01.07.2016 Последен отговор: 01.07.2016

Отговорено преди 8 год. от Десислава Щебетовска

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
наем
Те отговориха че благодарят за точността в плащане на наемана сметки за година но ние трябва да платим наем 550лв за 07 месец защото още не дошли изравнителни сметки и може не им стигнат 200 лв за изравняване и след тях хора в входа ще правят опровержение със топлофикация и след тези неща ще върнат депозит какво то остане. Аз попитах охрана във входа за това но те отговориха че няма такива неща и хора не правили опровержение и пръв път чуват това и в допълнение казаха че моят наемодател на предишните наематели не искал да върне депозит и имаше крясъци и биене. Още проверих ме договора че депозит за комунални в размер на 200 лв вписан в договор а 550 не. А квитанция ми дали където пише 750 лв депозит. Те поискали да дойдат в понеделник да говорят със нас и да дадем пари.Моля посъветвайте как правилно да направя в този случай и на какви точки в законодателство обръщам внимание.Те искат да напишем точно време в течение на месец кога може да води агенция нови наематели 2 пъти седм
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 01.07.2016 Последен отговор: 01.07.2016

Отговорено преди 8 год. от Адвокат Николина Митова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Шантаж на наематели!
Здравейте! Имам апартамент който давам под наем от 1.11.14. той валиден до 1.11.15. Наематели 15.07.15 подали предизвестието със мейл къде написаха че напускат апартамента 01.07.15. демек със задна дата, и на 23 число ще предадат апартамент да върнем депозит и ако не върнем то ще направят мръсно че апартамент не деклариран в общината. Може ли някой да нещо каже по този случай???
Раздел:

Наем

Зададен на: 18.07.2015 Последен отговор: 22.07.2015

Отговорено преди 10 год. от адвокат Милена Миткова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори

Тагове

апартамент

  
договор
  

депозит

  

наем

  
месец
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив